Tak jak w temacie : jedzonko powinno być przyjemne, a troszkę męczy mnie zjedzenie całej kostki twarogu. Macie jakieś smaczene przepisy, które są równocześnie zdrowe?
Zaloguj się Zarejestruj się
Twaróg - macie jakieś smaczne pomysły?
Napisano 11 lutego 2016 - 20:56
Topisz na patelni 1/4 kostki masla (chyba, ze lubisz wiecej to mozna wiecej), wrzucasz na to 200g twarogu i lekko podsmazasz, potem wrzucasz na to 4-6 zoltek i na wolnym ogniu pyrkolisz. Mozesz dorzucic lyzke rodzynek albo pomaranczowych skorek +strzepnieta lyzeczka cukru wanilinowego. Jak nie chcesz cukrzyc, to na koniec na talerzu dodajesz lyzke powidel niskoslodzonych i masz cos w rodzaju instant sernika. Bardzo pyszne i przede wszystkim idealny profil aminokwasowy a dodatko zarcie tzw bezresztkowe nie liczac rodzynek.
smalcownia.pl
Napisano 11 lutego 2016 - 21:29
No....jak spozywasz jedzenie w korelacji z treningami to moze byc ...przed, po, w trakcie a nawet zamiast
To czysta energia i pelna pula aminokwasow.
smalcownia.pl
Napisano 11 lutego 2016 - 21:56
z tym "zamiast" to bym nie przesadzał
zawsze możesz zrobić coś w tym stylu: owoce (najlepiej truskawki, ale co kto lubi), trochę mleka/wody/kefiru(nie polecam)/jakiegokolwiek płynu, twaróg, miód (chyba, że owocki słodkie, to nie trzeba)-to wszystko do blendera, albo nakładką z ostrzem zwykłym mikserem i mamy smacznego shake'a. Idealny po treningu, latem, na zimno
Swoją drogą, mi najlepiej wchodzi biały ser z solą himalajską, ale ja to w ogóle dziwny jestem ![]()
Użytkownik jakubek2013 edytował ten post 11 lutego 2016 - 22:16
Napisano 13 lutego 2016 - 23:18
Topisz na patelni 1/4 kostki masla (chyba, ze lubisz wiecej to mozna wiecej), wrzucasz na to 200g twarogu i lekko podsmazasz, potem wrzucasz na to 4-6 zoltek i na wolnym ogniu pyrkolisz. Mozesz dorzucic lyzke rodzynek albo pomaranczowych skorek +strzepnieta lyzeczka cukru wanilinowego. Jak nie chcesz cukrzyc, to na koniec na talerzu dodajesz lyzke powidel niskoslodzonych i masz cos w rodzaju instant sernika. Bardzo pyszne i przede wszystkim idealny profil aminokwasowy a dodatko zarcie tzw bezresztkowe nie liczac rodzynek.
Genialne. Wg Twojego przepisu z takiej porcji gdzie jest 250g twarógu otrzymam 1200 kcal w tym 70g białka i ponad stówkę tłuszczy. Po prostu genialne. Przepis już zapisałem jutro będę sprawdzał. W mojej diecie, gdzie węgli jest bardzo nie wiele taki przepis to skarb. Dzięki :-)
“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”
Napisano 13 lutego 2016 - 23:53
Jak jesteś na redukcji a lubisz wrzucić na ząb czasami coś słodkiego to polecę ci kolejny sernik
ale będziesz potrzebował do niego białko WPC o lubianym przez siebie smaku. Ja do tego sernika uwielbiam owocowe smaki ![]()
Wbijasz do pojemnika dwa całe jajka, wrzucasz 150 g twarogu jakiego chcesz, niech będzie półtłusty, 40 g białka WPC i pół łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko blenderujesz na gładką masę. Patelnie wykładasz papierem do pieczenia, wlewasz tą miksturę i na bardzo wolnym ogniu smażysz pod przykryciem po 5-8 minut na stronę. Otrzymujesz pyszny, pachnący, gruby serniczek o twoim ulubionym smaku, który mega smakuje na ciepło i na zimno, możesz go zabrać na wynos lub zjeść jako posiłek bo można się tym najeść. Możesz oczywiście dorzucić do niego jakiś owoc ale po blenderowaniu... ![]()
Jeśli interesuje Cię BTW to wg przepisu, który podałem masz:
kcal 514 / B 74g / T 21 g / W 10g
Polecam. Mega dietetyczny deser / posiłek.
Użytkownik soldier edytował ten post 13 lutego 2016 - 23:56
Napisano 14 lutego 2016 - 13:27
Genialne. Wg Twojego przepisu z takiej porcji gdzie jest 250g twarógu otrzymam 1200 kcal w tym 70g białka i ponad stówkę tłuszczy. Po prostu genialne. Przepis już zapisałem jutro będę sprawdzał. W mojej diecie, gdzie węgli jest bardzo nie wiele taki przepis to skarb. Dzięki :-)
To jest taki szybki sernik, jezeli chce ci sie bawic, to po prostu mozesz zrobic normalny sernik - rozcierasz wieksza ilosc sera z maslem (maslo mozna stopic i wlac do sera jak sie nie chce rozcierac), potem wbijasz w to zoltka, tak do 10 zoltek na pol kilo twarogu. Kilka bialek (tak, ze 3-5) ubijasz na piane i na koniec to mieszasz - bialko wplywa na "puchatosc" sernika. Mozna dodac rodzynki jak ktos lubi na badziej slodko albo skorki cytryny, pomaranczy, jakis aromat waniliowy albo po prostu torebke 15g cukru, bo jednak trzeba doslodzic, wanilinowego. 30-40 minut w 180 stopniach i masz cala blache sernika, ktory jest pelnowartosciowym posilkiem z idealnym skladem aminokwasowym (zoltko+twarog idealnie sie uzupelniaja), na pare dni. Do takiego sernika pijesz kawele z masele i jestes na mega bombie, nie ma glodu pol dnia.
smalcownia.pl
Napisano 14 lutego 2016 - 14:50
“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”
Napisano 18 lutego 2016 - 13:52
Świetny przepis na śniadanie, dzis sobie takie zrobiłem i muszę przyznać że bardzo smaczne było, do tego kawa z masłem
Napisano 18 lutego 2016 - 20:40
Napisano 19 lutego 2016 - 12:54
Napisano 19 lutego 2016 - 14:44
Majlo, pomysł na koktajl był już wyżej, ale Majchrzal stwierdził, że musi zrezygnować z owoców bo jest na redukcji, swoją drogą nie wiem dlaczego, przecież nie są ani bardzo kaloryczne (niektóre są, ale ani truskawka ani ananas nie należą do tej grupy) ani tym bardziej niezdrowe.
Chodzi o cukier a nie kaloryczność. Mimo że truskawka nie ma za dużo cukru to jest to niestety fruktoza. Na redukcji lepiej unikać cukru więc i owoców.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś