Zaloguj się Zarejestruj się
Street Workout by novy
Napisano 01 grudnia 2015 - 01:09
“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”
Napisano 02 grudnia 2015 - 06:40
Trening 5x5: Nogi/Brzuch
Przysiady pełne 1x10
Przysiady wąsko 2x10
Przysiady na jednej nodze z asystą 5,5,4,3,2
Podwijanie kolan 30,30,40
2H Swing 5x10, 32kg (mocne spięcia)
Komentarz:
Przysiady bardzo ok. Zero bólu w kolanach. Szczególnie wąska wersja bardzo ładnie rozciąga co przełoży się później na przysiady na jednej nodze.
Podwijanie kolan zrobiłem na podłodze, więc trochę takie pół scyzoryki wyszły.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”
Napisano 02 grudnia 2015 - 09:12
Panowie, nie wiecie jak zlikwidować kod z wpisywanego postu? Chodzi mi znaki <>, które strasznie szpecą post. Jak dodaję go z Tapatalka2 to takie się pojawiają. Z poziomu strony tego nie ma. Taka pierdoła, ale może ktoś zna rozwiązanie.
Napisano 02 grudnia 2015 - 19:38
Dzisiejszy trening: Pull/Push/Hang Grip/Hamrmstring - Lekko
Podciąganie wąsko: 5,5,5
Pompki nierówne na kościach: 5/5, 5/5 (lewa/prawa)
Wspięcia na palce na podwyższeniu na jednej nodze: 10/10, 10/10
Zwis z drążka: 40,40 (sekundy)
Miało być lekko i tak było. W odróżnieniu od dnia ciężkiego tylko 2-3 serie. Nie zrobiłem też pompek na palcach tylko na kościach i w zasadzie to tyle z obciążenia nadgarstka, dzięki czemu nie boli tak jak po poprzednim ciężkim dniu. Generalnie szybko... no i taki lekki niedosyt mam. Tak jakbym nie zrobił tyle na ile mam możliwości, ale cały czas do siebie mówię, że to miał być lekki dzień i nie mogłem cisnąć ile fabryka dała. Kolejny ciężki dzień zrobię w piątek.
Użytkownik novy edytował ten post 02 grudnia 2015 - 20:32
Napisano 05 grudnia 2015 - 09:17
RAPORT: 3-4 Grudzień
3 Grudzień, Czwartek
Nogi/Brzuch - Lekko
Archer Hang 3x5 sek
Pełny przysiad 10 powt
Przysiad wąsko 10 powt
Pistolety z asystą 5,5
Przyciąganie kolan 30,30
Smocza Flaga jedną nogą opuszczana 2L + 2P
Znalazłem w sieci ciekawy film z progresją do Smoczej Flagi (Dragon FLag) i w zasadzie na nim się po części oprę budując siłę do pełnego wykonania tego ćwiczenia. https://www.youtube....h?v=bpnAWe-0i2o
4 Grudzień, Piątek
Pull/Push - Ciężko
Podciąganie wąsko 5,5,5,5,5
Wspięcia na palce na podwyższeniu na jednej nodze 7,7,6,6,5
Pompki nierówne na kościach 5,5,5,5,5
Zwis z drążka 40,40,40,40
Pompki wąsko na pięściach 10,10,10 (to ćwiczenie zastąpuja trochę pompki diamentowe no i póki co robię w wersji znacznie ułatwionej przez pochylenie ciała do przodu tylko w małym stopniu)
Dzisiaj siedzę w robocie, 24h. W planie trening nóg na ciężko. Pozwolę sobie na kilka słów komentarza i uwag odnośnie pierwszego tygodnia przygody z kalisteniką.
Jak widać osiągnąłem w niektórych ćwiczeniach poziom 5x5 (podciąganie i pompki). Zastanawiam się co dalej robić, tzn. czy np. w przypadku podciągania dodać obciążenie, czy przejść na kolejny krok wg Skazanego? Podciąganie nierówne na pewno nie należy do najłatwiejszych w moim przypadku i cel 5x5 będzie całkiem sporym wyzwaniem. Wg Skazanego natomiast pompki powinienem teraz robić do połowy ale już tylko na jednej ręce. Tylko jest jedno ale, próg przejścia to 2x20 a ja nie wychodzę poza 5 powtórzeń, więc nijak się ma jedno do drugiego. W związku z tym, daruję sobie te progi i po dojściu do poziomu 5x5 będę brał się za krok następny. Tak zrobię w przypadku pompek, zresztą drążka też.
Na razie jestem zadowolony z takiego układu. Szczególnie zwisochwyt mi się spodobał i na dzień dzisiejszy 4x40 sekund daję radę wytrzymać. Poziom 4x1 minuta w zasięgu zaczyna się robić.
Przysiady na razie ok, nie obciążają za mocno kolana, więc tego się będę trzymał. Odpuściłem też wszelkie ćwiczenia przy których zbyt mocno pracował nadgarstek i jak na razie nic mnie nie boli. Oby tak dalej. Jak się wykuruję to zabiorę się za HSPU, Muscleup i kółka gimnastyczne.
Napisano 05 grudnia 2015 - 16:45
Dzisiejszy trening był ostatnim z pierwszego tygodnia mojej przygody z kalisteniką. PIerwszego i zdecydowanie nie ostatniego. Trochę po omacku te treningu były realizowane, ale 6 dni dało mi pewien obraz tego co mogę, czego jeszcze nie a z czego na razie muszę zrezygnować. Lista tych ostatnich jest spora, ale i możliwości mam nie mało.
W skrócie to co dziś:
Przysiady pełne 2x10
Przysiady wąsko 2x10
Pistolety z asystą 5,5,5,4,3
Przyciąganie kolan 3x20
.. i jeszcze inne takie tam wygibasy na brzuch.
Co do moich porannych rozważań, sprawdziłem jak będzie się robiło podciąganie nierówne z linką. Mam tu taką, którą jak złożę kilka razy to robi się dość gruba, więc ją przerzuciłem przez drążek i trzymając tą linkę jedną ręką, a drugą drążek podciągnąłem się 1 raz. Nie było lekko, ale o to właśnie chodzi. Stąd decyzja o przejściu podciąganie nierówne jak najbardziej słuszna ![]()
Napisano 09 grudnia 2015 - 08:56
RAPORT 6-8 Grudzień
6 Grudzień, Niedziela
Dzień wolny, prawie. Jedyne co zrobiłem to kilka powtórzeń unoszenia nóg siedząc na m.brzucha.
7 Grudzień, Poniedziałek
Zacząłem drugi tydzień z kalisteniką. Trening tego dnia zgodnie z planem, więc poniżej opis wraz z komentarzem
PULL/PUSH - Heavy
Podciąganie szeroko nachwyt: 10 powt
Podciąganie wąsko nachwyt: 8
Podciąganie wąsko podchwyt: 5
Trochę za dużo w pierwszym podciąganiu, bo potem tendencja spadkowa. W związku z tym, na kolejnej ciężkiej sesji liczba powtórzeń będzie stała dla wszystkich powtórzeń.
Podciąganie nierówne: 1,1,1,1,2
Nie robiłem tego ćwiczenia tak jak w Skazanym. Nie podoba mi się trzymanie jedną ręką za przegub drugiej, w związku z tym postanowiłem, że drugą ręką będę sobie pomagał przez podciąganie na palcach. Dzisiaj pierwsze cztery serie były z asystą dwóch palców, a ostatnia - trzech. Kolejne sesje treningowe z asystą trzech palców.
Pompki pełne na kościach: 10
Pompki wąsko na pięściach: 10, 5, 3
Te ostatnie wykonywałem w taki sposób, że pierwszą serię z dużym kątem nachylenia, potem nieco mniejszym i na koniec, ostatnia seria poziomo. Tutaj będzie na stałe wejdzie taki układ, że pierwsza seria będzie właśnie z dużym kątem, a następna mniejszym. Zrezygnuję póki co z pompek poziomo do czasu kiedy nabiorę trochę więcej siły i przyzwyczaję nadgarstki do takiego ruchu.
Pompki na jednej ręce: 3,1,1
Tak, zrobiłem całe trzy pompki na jednej ręce, ale zadowolony z nich nie jestem, bo za mocno byłem zgięty. Idealnie prosta sylwetka to to do czego będę dążył. Półpomki są jakieś dziwne dla mnie, a nierówne wchodzą dobrze, więc przejdę na te z dźwignią, czy też asystą z tą tylko różnicą, że nie będę ręki asystującej opierał na przedmiocie a opierał o ścianę. Takie moje utrudnienie. Powinno być wystarczająco ciężko.
Zwiz z drążka: 55,45,40,40
Eleganco. Zadowolony jestem bardzo. Progres z treningu na trening, co pewnie za długo nie będzie trwało i kolorowo przestanie być. Do 4x1 minuta brakuje coraz mniej, a dodam tylko że zwis wykonuję na grubszym drążku niż klasyczny.
8 Grudzień, Wtorek
Wczorajszy dzień bez treningu, bo nie nazwę kilkudziesięciu przysiadów treningiem samym w sobie. Miało wejść 5x5 Pistoletów z asystą ale czasu brakło. Sporo latania po mieście miałem i stąd taki brak. Do zrobienia w dniu następnym.
Użytkownik novy edytował ten post 09 grudnia 2015 - 08:59
Napisano 09 grudnia 2015 - 15:45
Ale na początek zrób 5x5 ze skrętem po tem progresji do bez wykręcania sie. Wszyscy mówią że to błąd sie wykręcać ale moim zdaniem jest to tylko łatwiejsza wersja ćwiczenia;)
Napisano 09 grudnia 2015 - 17:12
Zdecydowanie łatwiejsza, tym bardziej że na kościach a nie całej dłoni. Tam myślałem, żeby robić do 5x5 ze skrętem ewentualnie z asystą ale tylko opierać dłoń na ścianie a nie na jakiejś podpórce. Zobaczę jeszcze. Generalnie to chyba układ zmienię na pon-śr-pt i 5x5 - 3x5 - 5x5, czyli taki klasyk będzie. W pozostałe dni statykę bym uskuteczniał i maltretował korpus także z odważnikami :-)
Napisano 09 grudnia 2015 - 20:11
Trening elegancko mnie zmęczył. Dziś trochę pozmieniałem w planie i zrezygnowałem z podziału wg którego plecy z klatką robiłem w osobny dzień niż nogi z brzuchem. Aktualna wersja zakłada wykonywanie pleców, klatki i nóg na jednej sesji w taki sposób:
Poniedziałek: 5x5
Środa: 2x5
Piątek: 5x5
Pozostałe dni przewidziałem na: brzuch, statykę i wymachy z odważnikiem 32 i 40kg, ale o tym w innym wpisie.
W związku z tym dziś wszedł taki trochę lekki dzień. Kolejność następująca:
Rocking 4 minuty, 100 powtórzeń na przedramionach
Podciąganie taktyczne: 7
Podciąganie wąskim nachwytem: 6
Podciąganie nierówne: 3,3 (ręka pomagająca na 3 palcach)
Pompki pełne na kościach (seiken): 10
Pompki wąsko (tetsui): 10
Pompki z dźwignią: 3,3 (seiken)
Pompki na jednej ręce: 1.1 (seiken; skręcony tułów)
Przysiady pełne: 10
Przysiady wąsko: 10
Pistolety na podwyższeniu: 3,3
Zwis z drążka: 60,40
Z takiego treningu jestem zadowolony, wreszcie ![]()
Pytanie: progres do BL, FL sprawdzone przez Was, moglibyście zasugerować? Będę wdzięczny.
Użytkownik novy edytował ten post 09 grudnia 2015 - 22:12
Napisano 13 grudnia 2015 - 08:54
RAPORT: 10-12 Grudzień
10 Grudzień, Czwartek
Bardzo lekka aktywność. W zasadzie to ograniczyłem się jedynie to brzucha. Układ taki:
Plank 2min
Side Plank Left 1min
Side Plank Right 1min
Leg Raises Hold 40sek
(przerwy takie jak czas trwania ćwiczenia)
11 Grudzień, Piątek
5x5 Dzień Ciężki
PULL
Active Hang 3x10sek
Podciąganie taktyczne 7
Podciąganie wąsko 5
Podciąganie nierówne 3,3,2,2,2 (ręka druga na trzech palcach)
Zwis na drążki 45,45,45,40 (zrobiłem to zaraz po podciąganiu, bo musiałem rozdzielić trening na dwie części; druga jak poniżej)
PUSH
Pompki pełne na kościach 10
Pompki z dźwignią 4,4,4,3,3
Pompki na jednej ręce (ze skrętem) 1,1
LEG
Przysiady wąsko 2x10
Pistolety na podwyższeniu 3,3,3,2,1
Na koniec spora dawka spięć, czyli izometria, a wieczorem znów brzuch zrobiony jak poprzednio:
Plank 2min
Side Plank Left 1min
Side Plank Right 1min
Leg Raises Hold 40sek
12 Grudzień, Sobota
Znów tylko brzuch:
Plank 2min
Side Plank Left 1min
Side Plank Right 1min
Leg Raises Hold 40sek
Jakby lżej trochę, przynajmniej takie odczucia mam.
Dużo izometrii. Spinam mięśnie jak mi tylko do głowy przyjdzie, przeważnie w 3 seriach po 6 sekund.
KOMENTARZ
Kolejny tydzień z kalisteniką za mną. Ten, w odróżnieniu od poprzedniego był bardziej konkretny. Zmieniłem nieco układ treningów i bardzo dobrze, bo lepiej czułem trening i przez to bardziej się zmotywowałem.
Ćwicznie dobrałem dobrze, bo są wymagające. Jedyne co zmienię to kolejność pompek na jednej ręce z tymi z dźwignią. Reszta bez zmian.
Udało się też dodać kolejne 5 sekund w trzech seriach zwisu z drążka, więc progres jest. Samo ćwiczenie genialne. Po takich czterech seriach mam problem utrzymaniem czegokolwiek w dłoni przez kilka chwil, a gdzie tam jeszcze do zwisu na jednej ręce na ręczniku?? To dopiero musi być siła!!
Weszła też izometria, bardziej regularnie. Nie robię jakichś wymyślnych ćwiczeń - po prostu spinam mięśnie i tyle. Efekte tego taki, co zauważyłem dzisiaj rano, że bardziej czuję mięsień w czasie zwykłych czynności, niemal automatycznie się spina. Dobrze, większa kontrona nad mięśniami, lepsze spięcie - więcej wygenerowanej siły, a ta jest celem. Nawet przy pompkach na jednej ręce trzeba całe ciało dobrze spiąć, więc uzasadnienie tego rodzaju praktyki jest.
Wpadła mi też w ręce kolejna książka: Więcej niż bodybuilding 1. Na razie czytam, ale bardzo mi się podoba. Odkurzyłem też jedną z pierwszych jakie kupiłem, a mianowicie Nagi Wojownik, której przedstawiać nie trzeba. Chcę więcej elementów z niej wprowadzić i uzupełnić tym co w WNB1 jest. Poza tym, jak się czyta o tych wszystkich ciężkich programach na siłę, to człowiek chęci na trening z żelastwem nabiera. Może w przyszłym roku coś w tym kierunku wpadnie (mam na myśli ćwiczenia głównie ze sztangą).
Brzuch też zaatakowałem. Stwierdziłem, że nie będę poświęcał osobnej sesji na tą partię mięśni. Najnormalniej w świecie będę taki zestaw jak wyżej robił 5-6 dni w tygodniu, starając się przynajmniej zrobić tyle samo co poprzednio. I tak jestem zadowolony, szczególnie z deski bokiem, bo 1 minuta to jak dla mnie sporo, a pod koniec trzęsę się jak galareta.
Jest progres, więc siła rośnie.
Użytkownik novy edytował ten post 13 grudnia 2015 - 09:55
Napisano 13 grudnia 2015 - 16:42
Napisano 14 grudnia 2015 - 06:24
Zaczynam trzeci tydzień mojej przygody z kalisteniką. Plan 5x5 dalej podlega drobnym modyfikacjom w celu znalezienia "złotego środka", czyli układu optymalnego w stosunku do czasu jakim dysponuję oraz miejscem (drążek nadal na dworze, gdyby był w domu byłoby znaczniej łatwiej z organizacją). Tym razem te drobne zmiany będą dotyczyły organizacji treningu, bo postanowiłem rozdzielić to na części. W dzień 5x5, cięższy, najpierw pójdę się podciągać. Zajmie mi to razem ze zwisem z drążka około 20-25 minut. Potem w ciągu dnia zorganizuję czas na pompki i nogi. Zmierzam w kierunku OA Pushup i OA Pullup, więc w tym pierwszym wypadku więcej w planie pojawi się technik wysokiego napięcia zawartych w Nagim Wojowniku. Pokombinuję w ten sposób, że w pozycji startowej do pompki na jednej ręce będę się mocno spinał i utrzymywał taką pozycję kilka sekund po kilka razy w ciągu dnia, także wyjdzie trochę takie smarowanie gwintów. Nie mogę tego zastosować do drążka, bo jak wspomniałem wcześniej nie mam takiego "na szybko" w mieszkaniu, ale tutaj z pomocą przychodzi izometria, która też częściej się będzie pojawiała.
Tydzień eksperymentalny. Zobaczę co z tego wyjdzie. Raportowanie na bieżąco i komentarz główny w pod koniec tygodnia.
Napisano 16 grudnia 2015 - 11:11
RAPORT: 14 Grudzień
5x5 Dzień Ciężki
PULL
Active Hang 3x15 sek
Podciąganie taktyczne 7
Podciąganie wąsko 5
Podciąganie na jednej ręce z dźwignią 1,2,2,2,2
(ręka druga w kolejnych seriach w taki sposób pracowała:
1 seria: szeroko z linką
2 seria: wąsko z linką
3 seria: szeroko z linką
4 seria: wąsko na 2 palcach
5 seria: wąsko z linką)
Zwis na drążki 50,50,45,40
PUSH
Pompki pełne na kościach 20
Pompki na jednej ręce (ze skrętem) 2,2,1,1,1
Pompki z dźwignią 6,6
LEG
Przysiad pełny 2x10
Przysiady wąsko 10
Pistolety na podwyższeniu 3,3
Przysiady z oparciem o framugę drzwi 5,5,5 (tutaj dodałem tą wersję po coś słabo pistolety szły)
Gdzieś w ciągu dnia zrobiłem:
Plank 2min
Side Plank Left 1min
Side Plank Right 1min
.. oraz spinanie izometryczne.
RAPORT: 15 Grudzień
Zrobione wieczorem:
Plank 2min
Side Plank Left 1min
Side Plank Right 1min
Leg Raises Hold 50 sec
Candle Raises 10 reps
Napisano 16 grudnia 2015 - 11:53
To teraz trochę takich luźnych przemyśleń. Będę pisał na bieżąco, póki pamiętam swoje uwagi dotyczące treningów.
Plan 5x5 który wybrałem 3 tygodnie temu dalej podlega modyfikacjom. Chcę do końca roku dograć wszystkie elementy tak, aby już od 1-go stycznia pełną parą ruszyń zgodnie z nim w kierunku realizacji swoich celów. Zmieniłem jedynie jeden cel ze swojej wstępnej listy, ale zaznaczyłem jego poprzednią wersję na niebiesko poniżej:
- OA Push-up - 1 powt
- OA Pull-up - 1 powt
- Pistol Squat - 20 powtórzeń na każdą nogę (poprzdnio: Pistol Squat - 1 rep x40kg)
- Back Lever - 10 sek
- Front Lever - 10 sek
- Dragon Flag - 10 powt
- Human Flag - 10 sek
Nie wiele zmieniłem. Koncentruję się na tych singlach, bo to w sumie najważniejsze. Ostatnie zmiany jakie mi się nasuwają są następujące:
- Pull: robić podciąganie na jednej ręce z asystą w postaci linki, czyli druga ręka podciąga za linkę, albo szeroko albo wąsko.
- Push: robię pompki na jednej ręce, ze skrętem bo ze skrętem, ale ćwiczenie na tyle wymagające, że siła pójdzie na 200%. W międzyczasie pracować nad stabilizacją i HTT w celu wzmocnienia ciała pod to ćwiczenie.
- Legs: pistolety będę robił progresem z Nagiego Wojownikia wraz z całą otoczką wszystkich technik wysokiego napięcia. Poza tym artykuł Luko na temat pistoletów wyprowadził mnie z błędu jaki do tej pory popełniałem. Lepiej robić dobrze niż beznadziejnie i się z tego jeszcze cieszyć.
- Włączę więcej ćwiczęń izometrycznych wykonywanych w ciągu całego dnia.
- Zastanawiam się jeszcze nad formą GTG, jako uzupełnieniem 5x5, tylko nie wiem czy nie będzie za dużo. Jeśli nie sprawdzę to nie będę wiedział czy tak jest, więc eksperymentalnie spróbuję.
Napisano 16 grudnia 2015 - 21:58
Trening dziś wyjątkowo dobry. Nawet intensywny jak na małą ilość powtórzeń w ćwiczeniach. Oto szczegóły:
5x5 Dzień Lekki
PULL
Active Hang 3x15 sek
Podciąganie taktyczne 5
Podciąganie wąsko 5
Podciąganie na jednej ręce z asystą 3,2 (w przerwie po drugiej ręce "zapinanie" z Nagiego)
(ręka druga rzymała linkę przewieszoną przed drążek i mniej więcej na wysokości łokcia tej, która głównie pracowała)
PUSH
Pompki na jednej ręce (ze skrętem) 3,3 (w przerwie po drugiej ręce "zapinanie" z Nagiego)
LEG
Przysiad pełny 10
Pistolet podparty 5,5
(naczytałem się Nagiego i stwierdziłem że ta progresja mi bardziej leży, więc dzisiaj w takiej wersji, tym bardziej że dzień lekki miał być, przed każdym Pistoletem "Statyczne tupnięcie" i mocne spięcia reszty ciała)
Zwis na drążki 40,40
L-Hang 5,5,5 [sek]
Plank, Side Plank, Leg Raises Hold łącznie 4 minuty (tutaj hardkor, bardzo mocno spinałem całe ciało, więc zamiast długich 2 minut liczby dużo mniejsze 15-30 sekund)
Na "deser" spora dawka napięć izometrycznych.
Napisano 18 grudnia 2015 - 12:41
RAPORT 17 Grudzień
Generalnie luźny dzień. Trochę pakowania miałem przed wyjazdem na święta, więc dobrze wyszło że dzień wcześniej miałem ciężki 5x5. Jedyno co "wpadło" to kika serii izometrii wieczorkiem
Dziś
Plan jest prosty: 5x5 dzień ciężki. Tym treningiem zamknę kolejny tydzień. Jedyne co jeszcze może się pojawić przez weekend to na pewno izometria. Tam gdzie jadę zabieram drążek ze sobą (bo mam taki mobilny) i mam nadzieję, że znajdzie się miejsce na podciąganie, chociażby w formie GTG ![]()
Napisano 18 grudnia 2015 - 21:31
Trening dzisiejszy:
5x5 Dzień Ciężki
PULL
Active Hang 3x15 sek
Podciąganie taktyczne 5
Podciąganie wąsko 5
Podciąganie na jednej ręce z asystą 3,3,3,3,3
(ręka druga rzymała linkę przewieszoną przed drążek i mniej więcej na wysokości nadgarstka, skróciłem dźwignię w stosunku do poprzedniego treningu)
PUSH
Pompki pełne na kościach 20
Pompki na jednej ręce (ze skrętem) 3,3,3,3,2
LEG
Przysiad pełny 10
Przysiady wąsko 10
Pistolet podparty 5,5,5,5,5
Zwis na drążki 50,50,50,43
L-Hang 7,7,7 [sek]
Plank, Side Plank (po 1 minucie na stronę), Leg Raises Hold (3x10s), Dragon Flag (jeszcze nie pełne, ale już lepiej jest)
Na "deser", standardowo izometria przy framudze drzwi. Genialnie wchodzi.
Napisano 01 stycznia 2016 - 18:55
Mój pierwszy tegoroczny trening wyglądał tak:
Rozgrzewka:
Przysiady pełne 10
(pięść odwrócona tak, że kciuk skierowany był na zewnątrz)
Przysiady wąsko 10
PUSH
OAP (tułów skręcony) 5,5,5(+1),4,4
LEGS
Pistolet podparty (27cm) 5,5,5,5,5
Na koniec:
Pompki na palcach (5) i kolanach 5,5
Pompki na kościach (pięść odwrócona) 10
Pompki na kościach szeroko 10
Napisano 04 stycznia 2016 - 17:30
Rozgrzewka:
Pompki zwykłe na kościach 10
Przysiady pełne 10
Pompki wąsko na kościach 10 (dłonie ułożone przy tułowiu w sposób analogiczny jak przy podciąganiu podchwytem)
Przysiady wąsko 10
PUSH
OAP na kościach 5,5,5,5(+1),5(+1)
LEGS
Pistolet podparty 5x5
KOMENTARZ
Udało się osiągnąć poziom 5x5 w pompkach na jednej ręce. Chwilę się jednak zatrzymam na tym etapie w celu poprawienia techniki, czyli mniejszym skręcaniu tułowia. Potem przejdę do kolejnego kroku, czyli pompek na jednej ręce i jednej nodze też na kościach.
Użytkownik novy edytował ten post 04 stycznia 2016 - 17:30
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś