Witam serdecznie. To mój 1.post na forum więc proszę o wyrozumiałość
wzrost: 180cm; masa: 77,5kg; lat: 22
Przygodę rozpocząłem w listopadzie 2014 gdy kolega podarował mi książkę. Bardzo zależało mi na plecach więc robiłem przez jakieś 5miesięcy tylko drążek. W tym momencie (stan na połowę czerwca 2015) w drążku dotarłem do lvlu 7. Mniej więcej na przełomie marca-kwietnia zacząłem dodawać kolejne ćwiczenia z 'Wielkiej Szóstki', wszystkie bardzo cierpliwie od levelu 1 (poświęcam 1 miesiąc na każdy level lub więcej czasu jesli pod koniec miesiąca nie jestem w stanie wykonać progu przejścia czyli miesiąc minimum) i w ten sposób cierpliwie dotarłem do poziomu 3 mostka, wznosów nóg, pompek i przysiadów (natomiast stania na rękach jeszcze nie napocząłem nawet). Od marca, gdy dodałem pozostałe ćwiczenia, ćwiczę codziennie (7dni w tygodniu). Opiszę jaki dotychczas miałem tygodniowy plan treningowy:
poniedziałek: podciągnięcia
wtorek: mostek + wznosy nóg na 6-pak
środa: pompki + przysiady
i koło się zamyka czyli czwartek to samo co w poniedziałek, piątek = wtorek, sobota = środa, niedziela = poniedziałek a kolejny poniedziałek to co z wtorku (przesunięcie ramki odczytu ze względu na 3dniowy cykl w 7dniowym tygodniu) itp itd
pytanie czy zmienić to? Czy przejść na weterana i skupić się w danym dniu tylko na jednym ćwiczeniu? Czy coś zmienić? Jesteście starsi i mądrzejsi i bardziej doswiadczeni więc prosze o rady ![]()

Logowanie »

Do góry
Zgłoś