Witam
Mam na imię Tomasz mam 31 lat. Moim problemem w przeciwieństwie do innych nie jest bycie chuderlakiem - wręcz przeciwnie
Jestem zapuszczony i obecnie przy wzrosicie 189 ważę przeszło 130 kg. Nigdy nic nie ćwiczyłem - sporadycznie siłownia i za małolata sporty drużynowe ale te czasy już nie wrócą.
Podziwiam wasze umiejętności oraz budowę od dłuższego czasu i naszła mnie myśl czy i ja mogłbym kiedyś wyglądać jak człowiek a nie jak tłuszczak. Doskonale zdaję sobie sprawę że bez diety nic się nie osiągnie i tu jest mój wielki problem. Przechodziłem kiedyś dietę białkową osiągnąłem efekt w postaci utraty wagi ale nadal kiepsko wyglądałem i byłem słaby. Chcę schudnąć i choć odrobinę wyrzeźbić swoje ciało aby nie było wstydu na plaży czy na basenie. Tym razem chciałbym połączyć dietę z ćwiczeniami.
Oprócz wszystkiego nabawiłem się kiedyś kontuzji kolana (co zakończyło okres grania w piłkę) i mam duże obawy o swoje stawy głownie kolanowe. Pracuję na stojąco co dodatkowo obciąża stawy. Oprócz tego wszystkiego na pewno mam nadciśnienie.
Zastanwiam się czy to forum może mi pomóc osiągnąć cel - tak jak mówię jestem totalnie zapuszczony, nie ma szans na żadne podciąganie, pompek może kilka z wielkim bólem
Od czego zacząć, jak zacząć aby się nie zrazić i nie zniszczyć jeszcze bardziej swojego zdrowia
Ps: pigułkę rzecz jasna z grubsza przejżałem

Sign In
Create Account

Back to top
Report