Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj siÄ™ Zarejestruj siÄ™
Photo

13 lat , 4 miesiące treningu. Sylwetka i wyniki siłowe oraz wytrzymałościowe do oceny

• Please log in to reply
40 replies to this topic

zajcev

zajcev

Advanced Member

• Użytkownik
  • 35 posts
Co jest z moją dietą nie tak ? Kaloryczność czy rozkład makroskładników ? Bo jeśli chodzi o kaloryczność to jest ona tak duża , ponieważ dużo i intensywnie trenuję , uczę się , jestem w młodym wieku i dojrzewam oraz mam szybki metabolizm.Kaloryczność jest odpowiednia , tzn.idzie sucha masa , a bfax stoi w miejscu. Filmiki będą w poniedziałek i wtedy ocenicie technikę. Co do tylko 12 kg tłuszczu , to myślę , że porównując zdjęcia z wakacji letnich i obecne można dojść do wniosku , że jest to "tylko" 12 kg mięśni , wody i glikogenu. Co do kreatyny to po skończeniu obecnej puszki nie będę na razie jej kupował , gdyż wolę wydać te pieniądze na przyrządy do ćwiczeń i obciążenie. Co do pompek jednorącz to myślę , że co najmniej 25 % osób zaczynających od tego samego poziomu co ja i posiadając tą samą wiedzę co ja doszłaby do tych 10 pompek jednorącz przez 4 miesiące ćwiczeń. Po za tym jak już prędzej wspomniałem zaczynałem od takiego poziomu do jakiego niektórzy po 4 miesiącach ćwiczeń i diety dopiero by doszli.
  • 0

Fejven

Fejven

Advanced Member

• Użytkownik
  • 136 posts

Jeśli dieta jest w porządku to się nie słuchaj "znafcuf" którzy tylko zazdroszczą dużej sprawności w tak młodym wieku ;)

• 0

Miszka

Miszka

Advanced Member

• Użytkownik
  • 49 posts

Zajcew,

Mnie dużo bardziej niż poziom siły i umiejętności zadziwiają Twoja elokwencja i znajomość języka. Mało kto w wieku 13 lat pisze tak składnie, nie popełnia błędów ortograficznym i nawet przecinki stawia w odpowiednich miejscach. Szacun.

• 0

zajcev

zajcev

Advanced Member

• Użytkownik
  • 35 posts

Zajcew,
Mnie dużo bardziej niż poziom siły i umiejętności zadziwiają Twoja elokwencja i znajomość języka. Mało kto w wieku 13 lat pisze tak składnie, nie popełnia błędów ortograficznym i nawet przecinki stawia w odpowiednich miejscach. Szacun.

Dzięki. Myślę , że moje dobre obycie z językiem i niezłe jak na mój wiek wysławianie się oraz poprawna ortografią są spowodowane tym , że od małego czytałem dużo książek. Od pierwszej klasy pisałem bezbłędnie wszystkie dyktanda , a w klasach 4 - 6 startowałem w różnych konkursach z języka polskiego i kilka razy udało mi się dojść do etapu ogólnopolskeigo.
Filimiki wrzucÄ™ jutro wieczorem.
Pozdrawiam.
  • 0

KamilKonskie

KamilKonskie

Member

• Użytkownik
  • 25 posts

Cóż pozostaje jedynie pogratulować. Podziwiam na prawdę ;)

• 0

Długi Wilk

Długi Wilk

Advanced Member

• Użytkownik
  • 60 posts
Co do wczesniejszych postow to nie rozumiem tej "nagonki" na to, ze chlopak nabral 12kg wagi, w jego wieku takie przyrosty to nic niezwyklego patrzac na jego diete i treningi, mysle, ze nawet siedzac na tylku i nie majac kalorycznej diety moglby nabrac jakies 5 kg, w koncu dojrzewa i takie zmiany nie sa wg mnie niczym dziwnym,bo sam pamietam jak jeszcze kilka lat temu w ciagu roku nabralem 10 kg wagi nie wykonujac absolutnie zadnych treningow silowych, magia dojrzewania :)
  • 0

Honor, Tradycja, Szacunek, Perfekcja, Fairplay

Muay%20thai%20letras.JPG

goral1001

goral1001

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 85 posts

zajcev nie słuchaj tych pajaców co najgłośniej krzyczą. Sami Pewnie nie mogą dojść do pompek na 1 ręce bo poćwiczą miesiąc i robią roczną przerwę;p Szacun że w takim wieku masz takie podejście to tematu i wolisz ćwiczyć niż siedzieć przed kompem z chipsami w ręku;)

Do krzykaczy: osobiście zrobiłem pierwszą pompkę na 1 ręce po ok 2 tyg ćwiczeń pod nią ukierunkowanych. Nie jest to perfect technika ale źle nie ma. po ok 4 tyg byłem w stanie zrobić ich 5 na rękę więc nie widzę powodu dlaczego chłopak ma kłamać.
Zamiast płakać i trolować idźcie zrobić trening;P

piona

/bez wyzwisk proszę! /ostrzeżenie

• 0

zajcev

zajcev

Advanced Member

• Użytkownik
  • 35 posts
link do pompek z handstandu : http://www.4shared.c...26_132821.html?
  • 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Spróbuj wykonywać HSPU mając wyprostowane ciało ( nieznaczny banan może być jeśli robisz plecami do ściany ), bo uginając nogi w kolanach nieco sobie ułatwiasz. W każdym razie masz siłę do wykonywania czystych HSPU, a przynajmniej tak mi się wydaje :D

Spore osiągnięcie jak na tak młody wiek i krótki staż treningu. Propsuję ;)

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

zajcev

zajcev

Advanced Member

• Użytkownik
  • 35 posts

Spróbuj wykonywać HSPU mając wyprostowane ciało ( nieznaczny banan może być jeśli robisz plecami do ściany ), bo uginając nogi w kolanach nieco sobie ułatwiasz. W każdym razie masz siłę do wykonywania czystych HSPU, a przynajmniej tak mi się wydaje :D

Spore osiągnięcie jak na tak młody wiek i krótki staż treningu. Propsuje

http://www.4shared.c...26_190150.html 

O takie chodzi ?

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Strasznie daleko łapy od ściany masz, nie wiem coś ty to tak wymyślił :P Dziwnie to wygląda, daj dłonie na 10-15cm od ściany zobaczysz różnicę w trudności.

• 0

zajcev

zajcev

Advanced Member

• Użytkownik
  • 35 posts

Link do 20 pistoletów z 8-kilową butelką napełnioną piaskiem : https://mega.co.nz/#fm/gEUCRabB

• 0

Miszka

Miszka

Advanced Member

• Użytkownik
  • 49 posts

Link do 20 pistoletów z 8-kilową butelką napełnioną piaskiem : https://mega.co.nz/#fm/gEUCRabB

Wrzuć na jakiś serwer niewymagający logowania to pooglądamy ;)

• 0

Mateusz_handstand

Mateusz_handstand

Advanced Member

• Bywalec
  • 438 posts
  • LokalizacjaÅšwiecie

Technika HSPU straszna , ale widać potencjaÅ‚ :) StaÅ„ brzuchem do Å›ciany , maksymalnie napnij ciaÅ‚o i wtedy zrób prawidÅ‚owÄ… pompkÄ™ ;) Wtedy poczujesz moc tego ćwiczenia . 

• 0

zajcev

zajcev

Advanced Member

• Użytkownik
  • 35 posts

https://www.youtube....6vQ?app=desktop

pistolety 

• 0

Fejven

Fejven

Advanced Member

• Użytkownik
  • 136 posts

Wszedłem na wyżej podany link niemal zaraz po dodaniu, ale na koncie nie ma żadnego filmiku. Teraz minęły dwa dni i wciąż konto jest puste. Więc co z tymi pistoletami?

• 0

zajcev

zajcev

Advanced Member

• Użytkownik
  • 35 posts
Mam już 13 wyświetleń , więc filmik na pewno jest dodany.
Link bezpośrednio do filmiku : https://www.youtube....op - pistolety 
  • 0

Fejven

Fejven

Advanced Member

• Użytkownik
  • 136 posts

Nie wiem, czy tylko ja mam z tym problem, ale pisze "Brak aktywności w ostatnim czasie" a na kanale nie ma filmów. Ma ktoś podobnie?

• 1

zajcev

zajcev

Advanced Member

• Użytkownik
  • 35 posts

A więc tak , żeby oglądnąć ten filmik trzeba wejść w ten link przez smartfona , gdyż na komputerze wyświetla się
,,Kanał nie ma filmów".

/to wrzuć, że to jakoś normalnie kto przez smartfony bedzie wchodził

• 0

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 posts

Ani na smartfonie, ani na kompie, ani na tablecie nie można filmiku obejżeć :/

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users