Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Skazany na trening 3 ?

• Please log in to reply
20 replies to this topic

szoperon

szoperon

Advanced Member

• Użytkownik
  • 124 posts

Widzieliście to już ? http://convict-condi...conditioning-3/    co o tym myślicie ? ;) 

• 0

swiadomy173

swiadomy173

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 posts

Widzieliście to już ? http://convict-condi...conditioning-3/    co o tym myślicie ? ;)

Ja myślę, że to już czysty biznes. Książki świetnie się sprzedawały, więc napisali coś nowego. Mając dostęp do internetu możemy znaleźć każdy plan, ćwiczenie więc książki na bank nie kupię. Kupiłem raz książkę Lafaya i myślę, że wyrzuciłem pieniądze w błoto. W bestsellerach według mnie znajdziesz tylko proste rady, zbyt proste by się czegokolwiek nauczyć.

Jakoś zdjęcie z gościem który robi pompkę na jednej ręce mnie nie przekonuje. Ja po 3 miesiącach podciągania potrafię ją wykonać, ale może z trochę szerszym rozstawem nóg - ale to już tylko kwestia dopracowania.

• 0

szoperon

szoperon

Advanced Member

• Użytkownik
  • 124 posts

Już w 2 części było powiedziane, że będą 4 książki jeśli będą tego chcieli czytelnicy, wiec, np. 5 część była by dopiero przesadą i czystym biznesem.  A poza tym przed wydaniem skazanego ciężko było znaleźć lajkowi naprawdę dobry plan kalisteniczny ;) 

• 0

swiadomy173

swiadomy173

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 posts

Już w 2 części było powiedziane, że będą 4 książki jeśli będą tego chcieli czytelnicy, wiec, np. 5 część była by dopiero przesadą i czystym biznesem.  A poza tym przed wydaniem skazanego ciężko było znaleźć lajkowi naprawdę dobry plan kalisteniczny ;)

Ja myślę, że napisał tak dlatego, żeby o kolejnych książkach ktoś wiedział i je kupił. Książek nie miałem w ręce więc nie wiem czy są dobre, ale jeśli choć trochę takie wrażenie sprawiają to się mogłem pomylić. Każdy popełnia błędy, a człowiek uczy się na swoich więc wolna wola, każdy jest Panem Swego Życia.

• 0

Sethbdg

Sethbdg

Nie ćwiczę 5x5. ;)

• Bywalec
  • 1,055 posts

Ja myślę, że już od pierwszej części to jest biznes. :P

• 0

66668745.png

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 posts
  • LokalizacjaWarszawa

Na wszystkim ktoś zarabia i nie róbcie z siebie pokrzywdzonych że tak jest. Może nam powinni płacić za zabranie do domu książki to by było niebo.  Zawsze ktoś musi płakać jak mu cieżko sporo wade napisał to co napisał moim zdaniem fajną i pomocna zwłaszcza dla laika rzecz to powinnismy być wdzieczni ,że ktoś zebrał podstawową kalisteniczna wiedze.

Ja rozpocząłem od niej przygodę z tym świetnym sportem. Kupiłem i nie szkoda mi 100 złotych za obie części.

Teraz znajac podstawy cierpliwie trenuje czekajac aż siła urośnie, ale w tym czasie zwiekszam wiedze ty na forum, na immych forach i portalach raczej zagranicznych.

Jesli ktoś jest taki biedny i skompy to niech nie płacze  bo po co ktoś ma nam zapłacic za prace przecież robimy to od pierwszego dnia dla pieniedzy.

• 0

„Jaką hańbą jest dla mężczyzny dożycie wieku starczego gdy nigdy nie widział on piękna i siły które mogło osiągnąć jego ciało” -Sokrates

robię to co robie jest mi z tym dobrze

śmieje się z siłowni xD

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

już było gdzies na forum o tym, że ma wyjść kolejna część

Ja myślę, że to już czysty biznes. Książki świetnie się sprzedawały, więc napisali coś nowego. Mając dostęp do internetu możemy znaleźć każdy plan, ćwiczenie więc książki na bank nie kupię. Kupiłem raz książkę Lafaya i myślę, że wyrzuciłem pieniądze w błoto. W bestsellerach według mnie znajdziesz tylko proste rady, zbyt proste by się czegokolwiek nauczyć.

Jakoś zdjęcie z gościem który robi pompkę na jednej ręce mnie nie przekonuje. Ja po 3 miesiącach podciągania potrafię ją wykonać, ale może z trochę szerszym rozstawem nóg - ale to już tylko kwestia dopracowania.

nie chcesz to nie kupuj, nie stać cię nie kupuj, nie zależy ci na wiedzy tam zawartej, też nie kupuj, zbierzesz tę wiedzę tu i tam i będzie to samo, prawda ?

nie zawsze wiedza w książce jest wartościowa dla kogoś kto ma jako takie pojęcie o treningu, lecz zawsze można coś nowego wynieść

moim zdaniem pobranie książki w wersji elektronicznej to zwyczajnie można nazwać kradzieżą, zamiast dać zarobić za pracę jaką autor włożył w napisanie książki

• 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Sallys

Sallys

Member

• Użytkownik
  • 25 posts

Chętnie przeczytam, bo kolejna część może być ciekawa :) Jednak rozczarowałem się nieco 2 bo było to w większości zachwalanie 1 ;) Chociaż i tak mi się podobało :D

• 0

swiadomy173

swiadomy173

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 posts

pobranie książki w wersji elektronicznej to zwyczajnie można nazwać kradzieżą, zamiast dać zarobić za pracę jaką autor włożył w napisanie książki

Chyba się kolego zapędziłeś w tym osądzaniu ? Nigdzie nie napisałem, że pobrałem lub pobiorę książkę z internetu. Ale o tym, że kupiłem książkę Olafaya już chyba tak ? Skoro słowa były skierowane do mnie to mam rozumieć, że jesteś w stosunku do mnie agresywny ?

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Chyba się kolego zapędziłeś w tym osądzaniu ? Nigdzie nie napisałem, że pobrałem lub pobiorę książkę z internetu. Ale o tym, że kupiłem książkę Olafaya już chyba tak ? Skoro słowa były skierowane do mnie to mam rozumieć, że jesteś w stosunku do mnie agresywny ?

no coś ty, nie napisałem, że jesteś złodziejem, i że pobrałeś książkę w wersji elektronicznej

• 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

swiadomy173

swiadomy173

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 posts

no coś ty, nie napisałem, że jesteś złodziejem, i że pobrałeś książkę w wersji elektronicznej

Jeśli nie to dlaczego napisałeś to do mnie ? Cwaniaczek z ciebie. Napisał bym coś więcej, ale tego nie zrobię. Wiesz dlaczego? Bo chce internetu bardziej normalnego, internetu w którym ludzie nie szczekają na siebie i potrafią się nawzajem przepraszać nie lekceważąco i ironicznie.

• 0

swiadomy173

swiadomy173

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 posts

Na wszystkim ktoś zarabia i nie róbcie z siebie pokrzywdzonych że tak jest. Może nam powinni płacić za zabranie do domu książki to by było niebo.  Zawsze ktoś musi płakać jak mu cieżko sporo wade napisał to co napisał moim zdaniem fajną i pomocna zwłaszcza dla laika rzecz to powinnismy być wdzieczni ,że ktoś zebrał podstawową kalisteniczna wiedze.

Ja rozpocząłem od niej przygodę z tym świetnym sportem. Kupiłem i nie szkoda mi 100 złotych za obie części.

Teraz znajac podstawy cierpliwie trenuje czekajac aż siła urośnie, ale w tym czasie zwiekszam wiedze ty na forum, na immych forach i portalach raczej zagranicznych.

Jesli ktoś jest taki biedny i skompy to niech nie płacze  bo po co ktoś ma nam zapłacic za prace przecież robimy to od pierwszego dnia dla pieniedzy.

Powiedziałem co na temat Bestsellerów myślę, ale nikogo nie obraziłem, a to że ludzie za swoją ciężką pracą są wynagradzani to normalne dziwnyadam. Tylko dlaczego nikt nie chce kupować książek naukowych ? Wierz mi ich praca było dużo dużo cięższa od paru wysileń szarych komórek. Przestańmy się oszukiwać każdy ma rozum i każdy potrafi wymyślić ćwiczenia. Ja chcę ludzi tylko uświadamiać nic więcej. Zawsze pozostawiam pole wyboru. Kupuj jeśli myślisz że ta wiedza jest coś warta.

• 0

swiadomy173

swiadomy173

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 posts

nie chcesz to nie kupuj, nie stać cię nie kupuj, nie zależy ci na wiedzy tam zawartej, też nie kupuj, zbierzesz tę wiedzę tu i tam i będzie to samo, prawda ?

Stać mnie chłopaku. Wszystko wiesz na mój temat ? Znamy się ? Ja cie nie znam i nigdy nie wypowiadał bym takich bzdur. 

• 0

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 posts
  • LokalizacjaWarszawa

Powiedziałem co na temat Bestsellerów myślę, ale nikogo nie obraziłem, a to że ludzie za swoją ciężką pracą są wynagradzani to normalne dziwnyadam. Tylko dlaczego nikt nie chce kupować książek naukowych ? Wierz mi ich praca było dużo dużo cięższa od paru wysileń szarych komórek. Przestańmy się oszukiwać każdy ma rozum i każdy potrafi wymyślić ćwiczenia. Ja chcę ludzi tylko uświadamiać nic więcej. Zawsze pozostawiam pole wyboru. Kupuj jeśli myślisz że ta wiedza jest coś warta.

Wiadomo ze pracę naukowe są trudniejsze. Ale uważasz ze w jednej naukowej książce da sie zebrać chociaż część wiedzy na temat fizyki teoretycznej. Oczywiście że nie w takiej książce nie zmieści się nawet jedną teoria danego autora a mimo to też ludzie to kupują i czytają. I tak samo jak działa te forum na temat sportu a także np. angielskie fora o fizyce i tam dla wszystkich pytania o neutrina i LHC są zupełnie normalnye jak dla nasz pytanie o plan treningowy. A co do książki to ta dyskusja nie ma sensu. Jak chce to zapłacę jak nie to nie. Ale tak mimo iż również czytałem nagiego wojownika wielu rzeczy nie zrozumiałem bo moim zdaniem jest napisany trudniejszym językiem. Kupię zapłacę i będę czytał aż do skutku

Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
  • 0

„Jaką hańbą jest dla mężczyzny dożycie wieku starczego gdy nigdy nie widział on piękna i siły które mogło osiągnąć jego ciało” -Sokrates

robię to co robie jest mi z tym dobrze

śmieje się z siłowni xD

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Niech wyjdzie po polsku - mimo iż nie ćwiczę "skazanym" to kupię :)
  • 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec

Zrobię mały odkop... Własnie jestem świeżo po "przypomnieniu" sobie drugiej części Skazanego i muszę przyznać, że z perspektywy czasu książka jest naprawdę świetna. Kiedy czytałem ją pierwszy raz również mi się podobała ale nie doceniłem jej tak jak teraz. Osobiście uważam, że Trfecta to najlepszy "system" z jakim się do tej pory się spotkałem. Super Stawy Pavla Tsatsouline + Trifecta Paula Wade to naprawdę potężne narzędzia dzięki którym nasze stawy i ogólnie całe ciało będzie w znakomitej kondycji.

Z niecierpliwością czekam na kolejną część Skazanego... Ciekawe czym jeszcze zaskoczy nas Paul Wade i czy może tym razem się ujawni??

• 0

Ghost W

Ghost W

Advanced Member

• Bywalec
  • 255 posts

Moim zdaniem jest to najbardziej kontrowersyjna książka na "naszym (kalistenicznym)" rynku. Wszyscy się kłócą o to czy on (autor) istnieje naprawdę, czy 56g białka wystarczy... Posiadam obie części książki i trenowałem zawartymi w nich systemami. Jedne przypadły mi do gustu (progresja flagi chwytanej i Trifecta), a inne nie (połowa progresji z Wielkiej 6). Książki pisane są prostym językiem, ale nie prostackim. Czytało mi się je z przyjemnością i z pewnością sięgnę po trzecią część :)

• 0

Rangers

Rangers

Advanced Member

• Użytkownik
  • 96 posts

A co z tą trzecią częścią w końcu?

• 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec

Ciągle "coming soon"... Ale dajmy czas Wade'owi, u mnie ma spory kredyt zaufania tak więc cierpliwie czekam. :)

• 0

YaYeti12345

YaYeti12345

Po prostu Yeti...

• Użytkownik
  • 49 posts

Czy ma ktoś może jakieś nowe info o 3 części ksiązki? Czekam z niecierpliwością

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users