Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Początki

• Please log in to reply
9 replies to this topic

sy1w3k

sy1w3k

Brak

• Użytkownik
  • 6 posts
Witam dopiero zaczynam z kolegą zabawę z tym sportem tzn. ćwiczymy niecałe 3 miesiące ale zaczynaliśmy od zera, nawet wymyku nie potrafiliśmy a o podciągnięciach nie wspomnę. Chciałbym byście obejrzeli ten filmik i jakieś rady nam dali. Ja się chwilowo skupiam na tym by zrobić flagę lecz ciężko to idzie. Filmik jest po to by zobaczyć postęp za kilka miesięcy. Prosiłbym o jakieś wskazówki i nad czym się mam skupić najbardziej, flagę i muscle up"a najbardziej pragnę zrobić potem się za stanie na rękach planuje wziąć. Proszę nie krytykować za bardzo filmiku w końcu początek :D

• 0

Cris-workout

Cris-workout

Advanced Member

• Użytkownik
  • 61 posts
SIEEEEEEEEEMa
Ja bym zrobił plan w którym zawarł bym ogólne ćwiczenia pompki podciągania itp... powoli ze wzrostem siły dodawał trudniejsze i trudniejsze + dodatkowy ciężar jak było w moim przypadku :P
Flaga bardziej zaawansowana - uwaga na kontuzję :D Co do flagi bym siłowo próbował od początku bez pomocy nóg. Przyda się w przyszłości :)
Życzę udanych treningów i wytrwałości :)
  • 0

Pozdrawiam Krystian.

529233_10200681259700153_2075290237_n.jp

sy1w3k

sy1w3k

Brak

• Użytkownik
  • 6 posts
Ogólnie to miałem taki plan że jednego dnia robiłem 4 serie podciągania na drążku 10 powtórzeń i 4 serie po 15 pompek z różnym rozstawem rąk. Gdy udało mi się wykonać te serie to na następnym treningu dodawałem obciążenia. Nie wiem czy wrócić do takiego rodzaju ćwiczeń. co do flagi to spróbuje bez nóg ale nie wiem jak się za to zabrać, kompletnie mi to nie wychodzi ;p

A jeszcze jedno. Co myślisz o rutynach od madbarz, podobają mi się ich ćwiczenia ale nie wiem czy zmieniać cały trening gdyż ćwiczę każdego dnia i na przemian jednego dnia góra ciała drugiego brzuch i nogi. Sądzisz bym pozostał na początku przy takim treningu, dodam że czuję delikatny progres po każdym treningu i obawiam się wprowadzać nowy gdyż ten mi się podoba. warto te rutynki wrzucić? ;D
  • 0

NeyoD

NeyoD

Cały czas do przodu ;)

• Użytkownik
  • 65 posts
  • LokalizacjaCzęstochowa
Witam
Moim zdaniem lepiej, abyś wrócił do poprzedniego treningu, bo powinieneś najpierw zwiększyć siłę, by móc wykonywać flagę. Najpierw rób sesje bez obciążeń, a dopiero, gdy rozwiniesz wystarczającą siłę, możesz zabrać się za dodatkowy balast do np. pompek, podciągnięć i przysiadów.

Ale przyznam, że jak na początek, to wymyk i flaga u kolegi ,jak u ciebie oraz stanie na rękach na coraz lepszym poziomie. Ale brakowało mi trochę podciągnięć i pompek. :D Cóż... muscle up jest, nawet, nawet, więc niezły początek. Tylko tak dalej :)
  • 0

Nie marnuj swojego czasu, bo jest on najcenniejszą rzeczą na świecie.

Zaczynając dziś, nadal jesteś o krok dalej o tych, którzy już dawno się poddali.

sy1w3k

sy1w3k

Brak

• Użytkownik
  • 6 posts
Okej myślę że wrócę do serii bez obciążenia. ale zrobienie 50 pompek dla mnie nie jest dużym wyzwaniem a chciałbym zacząć wykonywać pompki w staniu na rękach i moje pytanie brzmi czy jechać według skazanego czy może z dodatkowym obciążeniem? Nad podciągnięciami będę pracował oraz nad wariacjami pompek. Czyli najlepiej bez dodatkowego obciążenia tylko trudniejsze wariacje dobrze rozumiem? :D
  • 0

NeyoD

NeyoD

Cały czas do przodu ;)

• Użytkownik
  • 65 posts
  • LokalizacjaCzęstochowa

Czyli najlepiej bez dodatkowego obciążenia tylko trudniejsze wariacje dobrze rozumiem? :D

Zgadza się, a skazany będzie tu świetną pomocą :D
  • 0

Nie marnuj swojego czasu, bo jest on najcenniejszą rzeczą na świecie.

Zaczynając dziś, nadal jesteś o krok dalej o tych, którzy już dawno się poddali.

sy1w3k

sy1w3k

Brak

• Użytkownik
  • 6 posts
chciałbym się dowiedzieć jeszcze czy dobrze łączę treningi tak więc ćwiczę każdego dnia i jednego dnia robię pompki, podciągnięcia, dipy i w miarę możliwości utrudniam sobie te ćwiczenia. Następnego dnia ćwiczę brzuch wszelkiego rodzaju wznosy nóg i dragon flag próbuję po woli i czy warto się nad nią skupiać? do tego też skakanka,przysiady i biegam. Główne pytanie to czy takie połączenie ćwiczeń jest dobre czy radzicie inaczej? z góry dzięki za odp :D
  • 0

wietri

wietri

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 239 posts
  • LokalizacjaLegnica
Lepiej by było gdybyś napisał dokładny plan bo strasznie chaotycznie to wygląda i ciężko coś doradzić :)
  • 0

sy1w3k

sy1w3k

Brak

• Użytkownik
  • 6 posts
Dokładny to tak. jednego dnia np. poniedziałek zaczynam oczywiście od rozgrzewki lekkiej chwila rozciągania i skakanka 5min na początek. potem zaczynam od drążka 4 serie po 10 powtórzeń i w każdej serii inny rozstaw rąk zaczynając od wąskiego chwytu, potem normalny, szeroki i podchwyt. Następnie robię 10 powtórzeń dipów na drążku i 10 powtórzeń dipów na poręczach. po tych 6 seriach przechodzę do pompek gdzie robię 4 serie po 15 powtórzeń i też w każdej serii inny rozstaw rąk od najszerszego, potem normalny, wąski i normalny z nogami na podwyższeniu. Przerwy mam po każdej serii 2 minuty. Następnego dnia np. wtorek zaczynam od rozgrzewki i skakanki też 5 min. potem robię 10 przysiadów ze sztangą 50kg, następnie po 5 przysiadów na jedną nogę tzw scyzoryków. Po tym robię 10 wznosów prostych nóg na wysokość głowy, następnie dragon flag tyle powtórzeń aż nie dam rady podnieść nóg z powrotem do góry i po tym 10 powtórzeń unoszenia kolan do klatki piersiowej. przerwy mam jak najkrótsze. Po tym idę biegać nie dłużej niż pół godziny dystans około 5-6 km. I ćwiczę tak każdego dnia na zmianę z dniami i pytanie czy dobrze połączyłem ćwiczenia i dobrałem przerwy? ;)
  • 0

frantic

frantic

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 posts

http://madbarz.com/b...r-routines.html

Masz tutaj linka do rutyn z których korzystam. Dałem Ci linka do poziomu beginner. Te rutyny są układane przez profesjonalistów, więć nie zaszkodziło by Tobie ich spróbować :)

Rozłóż sobie plan np. poniedziałek - górna partia, środa - tył górnej partii (plecy), piątek - nogi ;)

Chcesz więcej info na temat tych rutyn to pisz na PW ;)

Siła z Tobą !

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users