Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

dłonie / rękawiczki

• Please log in to reply
13 replies to this topic

rumunek152

rumunek152

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 8 posts
hej wszystim,mam nadzieje ze dobrze zamiescilem temat,jak cos to nie linczujcie :)
sprawe do was mam taka,otoz do cwiczen uzywam rekawiczek,przy podciaganiu robia mi sie na dloniach takie rdzenie skory (?) ,nie wiem jak to nazwac,po prostu nie sa to odciski tylko skora robi sie gruba i robia sie na tym tak jakby siniaki a potem ta skora schodzi,wiecie jak mozna temu zaradzic?
boli to duzo bardziej niz odciski ktore mi sie robia bez rekawiczek ;/
z gory dziekuje za pomoc !!!!
  • 0
" It doesn't matter who we are... what matters is our plan."
~Bane

mrsayso

mrsayso

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 85 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
Nie wiem co to jest :) ale staraj się ćwiczyć bez rękawiczek. Po pewnym czasie skóra na dłoniach się "przyzwyczai", stwardnieje w miejscach gdzie robią się odciski i ślady będą coraz mniejsze :) Ja zakładam rękawiczki dopiero gdy już czuję brak siły w trzymaniu drążka - zazwyczaj ostatnia seria (nie chcę wtedy się skupiać na "odciskach" a na poprawności wykonywanego ćwiczenia) :)
  • 0
"May my enemies live long so they can see me progress"

rumunek152

rumunek152

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 8 posts
no teoretycznie masz racje,tylko akurat drazek na jakim ostatnio cwicze jest gladki i dlonie bez rekawiczek przy np muscle-upach sie strasznie slizgaja gdy opadam z gory i to nie ukrywam jest problem ale jak mowisz ostatnio nie mam innego wyboru bo bol jest nie do sniesienia ;/
  • 0
" It doesn't matter who we are... what matters is our plan."
~Bane

phpl

phpl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 146 posts
źle chwytasz drążek. zamiast na spodzie dłoni łap drążek odciskami i oplataj palcami ( chwyt ci się bardziej wyrobi i nie będzie odciskow)
  • 0

Grzegorz

Grzegorz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 posts
Odciski robią ci się na poduszkach dłoni czy u nasady palców?
Podejrzewam, że jeśli zgrubienia to właśnie u nasady palców. Są to modzele i tworzą się na skutek długotrwałego ucisku i powtarzających się uszkodzeń. Jeśli schodzi z nich martwy naskórek (łuszcząca się skóra) to tak jest ok i nie powinno boleć. Jeśli natomiast zdziera ci się skóra do gołych ran to musisz poczekać aż porządnie się zagoi. Po zagojeniu można użyć specjalnych maści do zmiękczania zgrubień i wszelkich tarek. Przestrzegam przed wycinaniem żyletkami, gdyż nieumiejętne stosowanie tej metody powoduje tylko pogorszenie sytuacji(zgrubienia odrastają mocniejsze).
Tu co nieco na ten temat : http://www.beastskil...oving-calluses/
  • 0
Aby być najlepszym, musisz być lepszym od samego siebie...

filipr

filipr

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 2 posts
Witam jestem nowy na forum i dopiero zaczolem z Kalistenika :)
Potrzebuje porady czy spotkaliscie sie z rekawiczkami firmy Ironclad ?? i czy rekawiczki Ironclad Gripworx beda pomocne na poczatku przy podciaganiu sie na drazku czy tez nie ?? podaje link do rekawiczek http://sklep.pateam....d-gripworx.html
a moze macie jakis zamiennik - glownym problemem sa odciski ktore powstaja non stop oraz slaby uchwyt :/
  • 0

Jaco

Jaco

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 37 posts
Filiper - na początek kup sobie za 1-2 zł "wampirki" które Ci w zupełności wystarczą a różnicę dołóż np. do lepszego drążka. Co do odcisków i siły chwytu - niektórych rzeczy, przynajmniej na początku, nie da się przeskoczyć a inne przyjdą z czasem.
  • 0

filipr

filipr

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 2 posts
Dzieki za odpowiedz i tak tez juz dzisiaj poczynilem :) a co do odciskow to kazdy mowi ze kwestia czasu a dlonie sie przyzwyczaja a wiec nic innego mi nie pozostalo jak kierowac sie maksyma Pain is Temporary but glory is Forever
  • 0

Mageusz

Mageusz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 224 posts
Czym są wampirki? :D
  • 0
"Ilekroć znajdziesz się po stronie większości zastanów się przez chwilę" Mark Twain

Grzegorz

Grzegorz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 posts
Mageusz
https://www.google.pl/search?q=wampirk
  • 0
Aby być najlepszym, musisz być lepszym od samego siebie...

acek

acek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 14 posts
Ja się chciałem zapytać czy do kalisteniki równie dobrze pasują rękawiczki jakich się używa na siłowni?
Macie jakieś sprawdzone modele (producentów), nie chce kupować takich za 35zł bo z góry wiem jak to się skończy.
  • 0
No pain, no gain.

Sethbdg

Sethbdg

Nie ćwiczę 5x5. ;)

• Bywalec
  • 1,055 posts
http://allegro.pl/re...3066345023.html takie są git, kozia skóra jest miękka i przyjemna w dotyku, a rękawiczki są tanie i spełniają swoją rolę :)
  • 0

66668745.png

phpl

phpl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 146 posts
ja używam zwykłych roboczych ( bhyba wampirki) przy fladze, bo się ześlizguję z rurki bez nich.
  • 0

Guest_DzikiCK_*

Guest_DzikiCK_*
  • Gość
Ja mam takie z owijką na nadgarstki bardzo przydatna sprawa przy wielu ćwiczeniach polecam.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users