Zaloguj się Zarejestruj się
Czym zastąpić cukier.
Posted 11 March 2013 - 16:06 PM
Posted 11 March 2013 - 16:20 PM
W dzisiejszych czasach wszystko może zaszkodzić, tylko kwestia czy akurat nam i czy zostało to już odkryte
Posted 11 March 2013 - 18:13 PM
Dzięki za kolejną porcję materiałów. Chodziło mi o to, żebyś trzymał się tematu tego co podajesz jako źródło. Nie znalazłem tam nic co wymieniłeś w poście poza dwoma wzmiankami o bananach jako takich.Tu masz wiecej, znany film, ktorego publikacje chcial zablokowac jeden z 3 najwiekszych "producentow" bananow. Film "Bananas!" rez Fredrik Gertte http://www.bananasth.../show/the-facts
Artykuł faktycznie zatrważający i na pewno o każdym innym produkcie spożywczym produkowanym na przemysłową skalę można by napisać coś podobnego. Nie to że się czepiam ale artykuł jest o ananasach a tylko śladowa wzmianka o bananach i nigdzie w tym artykule nie widzę wzmianki o GMO i 50kg oprysku na haktar..
Jezeli chesz to moge ci podsunac artykul o bananach, tylko uprzedzam, ze odechce ci sie je jesc. ~50kg suchej masy oprysku na hektar i oczywiscie gmo hehe
Jem sporo owoców, praktycznie po kilogramie bananów i jabłek codziennie. To w naturalny sposób usunęło zachciewajki na słodycze.
Efekty kontaktu z Nemagonem ( pestycydem, ktorym sa pryskane banany) https://www.google.p...ioDIDA&tbm=isch
No moge ci wkleic tego sporo, bo jest o tym sporo, na weganskich forach glownie.
Posted 12 March 2013 - 08:02 AM
w małych ilościach kokaina również nie zabija, tylko mocno uzależniaW małych ilościach cukier nie zabije zdrowej osoby
![]()
W dzisiejszych czasach wszystko może zaszkodzić, tylko kwestia czy akurat nam i czy zostało to już odkryte
Posted 12 March 2013 - 12:20 PM
w małych ilościach kokaina również nie zabija, tylko mocno uzależnia
W małych ilościach cukier nie zabije zdrowej osoby![]()
Tyle, że są to nie porównywalne ilości chociażby jeśli chodzi o masę
Wiem, że niektórzy uważają cukier za ,,narkotyk" ale jak dla mnie to jest bujda, jak ktoś jest słaby to się uzależni nawet o schabowego
Posted 12 March 2013 - 12:38 PM
Marihuana ma podobno jakieś właściwości lecznicze, a jednak nie poleciłbym jej nikomu. Cukier nie ma żadnych właściwości leczniczych po za tym że dobrze smakuje, a to już sprawa naszego umysłu, co zalicza do kategorii dobrego smaku. Zresztą ja nikomu nie zabraniam wcinania cukru, jak ktoś chce się odurzać dostępnie legalnym narkotykiem, jest to tylko i wyłącznie jego biznes. Nic mi do tego. Ale niech nikt mi nie usiłuje wmówić że jest to normalny pokarm. Bo jak po odstawieniu normalnego pokarmu, mogą pojawiać się mdłości i myśli depresyjne? Po odstawieniu marchewki, ryb czy jaj tego nie zauważyłem, a wiem bo robiłem tego typu eksperymenty. Gdy odstawiłem cukier a potem zjadłem batona, czułem się jak narkoman na głodzie który ucieszył ze zjedzonego batona (!). Więc nie jest to dla mnie bynajmniej normalne. Ale jak mówię każdy niech sobie uważa jak chce. Ja się kieruje swoimi doświadczeniami i choćby mi ktoś podał 30milionów badań naukowych na temat tego że cukier jest zdrowy i pożywny, to i tak mam to gdzieś. Teorie zawsze olewam, wolę praktykę. A co mnie truje, nawet w minimalnych ilościach po prostu tego nie jadam i tyle.
Posted 12 March 2013 - 12:45 PM
E tam bujda, ze ma dzialanie opioidalne to wiadomo.Wiem, że niektórzy uważają cukier za ,,narkotyk" ale jak dla mnie to jest bujda, jak ktoś jest słaby to się uzależni nawet o schabowego
http://www.paka-mera.pl/pdf/sugar.pdf
Posted 12 March 2013 - 12:49 PM
Posted 12 March 2013 - 12:49 PM
Posted 12 March 2013 - 12:50 PM
Posted 12 March 2013 - 12:51 PM
Nie nazywałbym tego bujdą, jeśli cukier jest w każdym domu i ludzie którzy go odstawiają wpadają w silne depresje i stany lękowe. Od odstawienia mięsa takie rzeczy się nie pojawiają.
Marihuana ma podobno jakieś właściwości lecznicze, a jednak nie poleciłbym jej nikomu. Cukier nie ma żadnych właściwości leczniczych po za tym że dobrze smakuje, a to już sprawa naszego umysłu, co zalicza do kategorii dobrego smaku. Zresztą ja nikomu nie zabraniam wcinania cukru, jak ktoś chce się odurzać dostępnie legalnym narkotykiem, jest to tylko i wyłącznie jego biznes. Nic mi do tego. Ale niech nikt mi nie usiłuje wmówić że jest to normalny pokarm. Bo jak po odstawieniu normalnego pokarmu, mogą pojawiać się mdłości i myśli depresyjne? Po odstawieniu marchewki, ryb czy jaj tego nie zauważyłem, a wiem bo robiłem tego typu eksperymenty. Gdy odstawiłem cukier a potem zjadłem batona, czułem się jak narkoman na głodzie który ucieszył ze zjedzonego batona (!). Więc nie jest to dla mnie bynajmniej normalne. Ale jak mówię każdy niech sobie uważa jak chce. Ja się kieruje swoimi doświadczeniami i choćby mi ktoś podał 30milionów badań naukowych na temat tego że cukier jest zdrowy i pożywny, to i tak mam to gdzieś. Teorie zawsze olewam, wolę praktykę. A co mnie truje, nawet w minimalnych ilościach po prostu tego nie jadam i tyle.
Podobnie jak Ty wolę praktykę i nigdy nie doświadczyłem podobnych objawów jak Ty. Powiedziałbym że odwrotnie, jak objem się batonami to czuję się taki zamulony przez jakiś czas.
Pewnie znajdzie się masa ludzi którzy mają tak jak ja i masa takich co mają tak jak Ty z tym cukrem. Chociaż ja nigdy go jakoś dużo nie spożywałem.
Może jak ktoś spożywa ,,garściami" to potem ma takie efekty ale w tym przypadku ciężko mówić o normalnym żywieniu
Z własnego doświadczenia wiem że psychika to 90% sukcesu we wszystkim i chyba na tym polu są największe róznice między ludżmi
Posted 12 March 2013 - 13:01 PM
Posted 12 March 2013 - 16:53 PM
Żaden narkotyk.
Posted 12 March 2013 - 20:22 PM
Posted 14 March 2013 - 16:54 PM
Posted 14 March 2013 - 18:18 PM
Posted 14 March 2013 - 21:39 PM
Ogólnie to po tym okresie detoxu cukrowego zauważyłam, że zrobiło mi się tak jak z solą lub nawet bardziej. Jestem mocno wyczulona na cukier i jak jest gdzieś podstępnie dodany to momentalnie go czuję i mi przeszkadza.. (np ostatnio były w buraczkach z chrzanem.. nie czaje po co tam dodawać cukier.. przecież zupełnie nie pasuje.. nie byłam w stanie ich zjeść)
Straszne jest to, że w 90% przetworzonych produktów jest dodany... Najbardziej mnie rozwala jak widzę płatki musli FITNES, które mają pełno cukru w sobie.. więc tak średnio Fit są.. ściema na maxa..
Z soków bezcukrowych polecam Tymbarka jabłkowego 100% sok
Z doznań w życiu bez cukru, też zmieniło mi się, podejście do daktyli. Kiedyś ich nie lubiłam, były za słodkie i takie fuj.. a teraz... Mniami!!
Chcesz dodać mi skrzydeł?
Guest_zahir11_*
Posted 14 March 2013 - 21:43 PM
Guest_zahir11_*
Posted 14 March 2013 - 22:18 PM
Posted 14 March 2013 - 22:19 PM
Chcesz dodać mi skrzydeł?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top