Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Mostek Prosty - błąd?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Tym3k

Tym3k

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 107 postów
Robiąc mostek prosty patrzyłem jak to robi ten Pan na video

Robiłem mostek prosty z rękoma trochę dalej niż biodra przez to video , patrząc na ilustracje w książce zauważyłem że ręce ma równolegle do bioder
Gdy zrobiłem tak powtórzenie okazało się 3 razy trudniejsze , aż coś zaczęło mnie boleć w prawym ramieniu , ciężko było zrobić wtedy poprawne powtórzenie.

A , Wy jak trzymacie/trzymaliście dłonie do tego ćwiczenia?
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
W tym ćwiczeniu dość duże obciążenie spoczywa na rękach po kilku powtórzeniach ręce zaczynają cierpnąć a barki boleć, z początku tak własnie miałem a potem już się unormowało obecnie nie odczuwam żadnego dyskomforty przy tym ćwiczeniu :)
  • 0

Tym3k

Tym3k

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 107 postów
Hm , zacznę to ćwiczenie odnowa z rękoma na poziomie bioder , ręce też mi cierpły ale w barkach za bardzo nic nie czułem
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Ja trzymałem do tyłu ramiona za plecami. Jak miałem je równolegle do nóg i podnosiłem ciało to gdzieś mnie ściągało do tyłu i ręce nie wytrzymywały i tym wcześniejszym sposobem wzmocniłem ręce. To jeszcze nic w następnym kroku miałem problem z nadgarstkami.
  • 0

Tym3k

Tym3k

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 107 postów
Hm , to robić dalej tak samo jak robiłem? (ręce trochę za biodrami)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Jeśli nie masz problemu takiego jak ja. To trzymaj równolegle ręce
  • 0

Wino

Wino

Lecimy tutaj

• Bywalec
  • 268 postów
Ja trzymam z tyłu, tak jest naturalnie, założyłem, że w książce po prostu jest błąd.
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Moim zdaniem to jest prawidłowa technika
Ale wystarczy poszukać na YT i zobaczycie jak inni ćwiczą "Straight Bridges"
Z czasem wyjdzie nam ćwiczenie prawidłowo :)
  • 0

gwynbleidd

gwynbleidd

Sky is the limit

• Użytkownik
  • 245 postów
  • LokalizacjaPoznań
Właśnie doszedłem do momentu, w którym pora przejść na krok drugi w mostkach. Niestety nie jestem w stanie zrobić poprawnie 10 powtórzeń z rękami umieszczonymi przy biodrach. Zastanawiam się czy lepiej robić mostki proste z rękami bardziej z tyłu czy nadal robić mostki krótkie?
Wydaje mi się, że chyba lepiej przejść na mostki proste choć trochę ułatwione cofniętymi rękami.
  • 0

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Ja ćwiczyłem z lekko rękami do tyłu. Ta pozycja była dla mnie wygodna. Każdy ma inną sylwetkę i nie każdemu jest łatwo trzymać ramiona w pionie z linią ciała. Zrób lekko do tyłu. Musisz nabrać sił w rękach, a krok 2 jest także ciężki opanować próg przejścia.
  • 0

bielas100

bielas100

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 41 postów
Ja roiłem tak jak cassi, jednak czułem max. naprężenie :)
  • 0

student87

student87

Advanced Member

• Bywalec
  • 384 postów
  • LokalizacjaPodkarpacie

Panowie jak unosicie tułów do góry to nogi przesuwają Wam się do przodu ? Czy trzeba na rękach odepchnąć się do tyłu, a nogi nieruchomo ?

• 0

I want represent an idea, I want represent possibilities

Jakub

Jakub

Brak

• Użytkownik
  • 5 postów

Również robiłem trzymając ręce z tyłu, gdy zaczynałem trzymając  je po bokach, po wyprostowaniu nie byłem w stanie mieć ich prostopadłych do podłogi, tak jak na drugiej ilustracji w książce.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych