Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Mostek Prosty - błąd?
Rozpoczęty przez
Tym3k
, gru 06 2012 00:13
Napisano 06 grudnia 2012 - 00:13
Robiąc mostek prosty patrzyłem jak to robi ten Pan na video
Robiłem mostek prosty z rękoma trochę dalej niż biodra przez to video , patrząc na ilustracje w książce zauważyłem że ręce ma równolegle do bioder
Gdy zrobiłem tak powtórzenie okazało się 3 razy trudniejsze , aż coś zaczęło mnie boleć w prawym ramieniu , ciężko było zrobić wtedy poprawne powtórzenie.
A , Wy jak trzymacie/trzymaliście dłonie do tego ćwiczenia?
Robiłem mostek prosty z rękoma trochę dalej niż biodra przez to video , patrząc na ilustracje w książce zauważyłem że ręce ma równolegle do bioder
Gdy zrobiłem tak powtórzenie okazało się 3 razy trudniejsze , aż coś zaczęło mnie boleć w prawym ramieniu , ciężko było zrobić wtedy poprawne powtórzenie.
A , Wy jak trzymacie/trzymaliście dłonie do tego ćwiczenia?
Napisano 06 grudnia 2012 - 00:35
Napisano 03 stycznia 2013 - 20:24
Właśnie doszedłem do momentu, w którym pora przejść na krok drugi w mostkach. Niestety nie jestem w stanie zrobić poprawnie 10 powtórzeń z rękami umieszczonymi przy biodrach. Zastanawiam się czy lepiej robić mostki proste z rękami bardziej z tyłu czy nadal robić mostki krótkie?
Wydaje mi się, że chyba lepiej przejść na mostki proste choć trochę ułatwione cofniętymi rękami.
Wydaje mi się, że chyba lepiej przejść na mostki proste choć trochę ułatwione cofniętymi rękami.
"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."
Napisano 03 stycznia 2013 - 21:02
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś