Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Mostek Prosty - błąd?
Started by
Tym3k
, Dec 06 2012 00:13 AM
Posted 06 December 2012 - 00:13 AM
Robiąc mostek prosty patrzyłem jak to robi ten Pan na video
Robiłem mostek prosty z rękoma trochę dalej niż biodra przez to video , patrząc na ilustracje w książce zauważyłem że ręce ma równolegle do bioder
Gdy zrobiłem tak powtórzenie okazało się 3 razy trudniejsze , aż coś zaczęło mnie boleć w prawym ramieniu , ciężko było zrobić wtedy poprawne powtórzenie.
A , Wy jak trzymacie/trzymaliście dłonie do tego ćwiczenia?
Robiłem mostek prosty z rękoma trochę dalej niż biodra przez to video , patrząc na ilustracje w książce zauważyłem że ręce ma równolegle do bioder
Gdy zrobiłem tak powtórzenie okazało się 3 razy trudniejsze , aż coś zaczęło mnie boleć w prawym ramieniu , ciężko było zrobić wtedy poprawne powtórzenie.
A , Wy jak trzymacie/trzymaliście dłonie do tego ćwiczenia?
Posted 06 December 2012 - 00:22 AM
W tym ćwiczeniu dość duże obciążenie spoczywa na rękach po kilku powtórzeniach ręce zaczynają cierpnąć a barki boleć, z początku tak własnie miałem a potem już się unormowało obecnie nie odczuwam żadnego dyskomforty przy tym ćwiczeniu
Posted 06 December 2012 - 00:33 AM
Hm , zacznę to ćwiczenie odnowa z rękoma na poziomie bioder , ręce też mi cierpły ale w barkach za bardzo nic nie czułem
Posted 06 December 2012 - 00:35 AM
Ja trzymałem do tyłu ramiona za plecami. Jak miałem je równolegle do nóg i podnosiłem ciało to gdzieś mnie ściągało do tyłu i ręce nie wytrzymywały i tym wcześniejszym sposobem wzmocniłem ręce. To jeszcze nic w następnym kroku miałem problem z nadgarstkami.
Posted 06 December 2012 - 00:39 AM
Hm , to robić dalej tak samo jak robiłem? (ręce trochę za biodrami)
Posted 06 December 2012 - 01:29 AM
Jeśli nie masz problemu takiego jak ja. To trzymaj równolegle ręce
Posted 06 December 2012 - 10:42 AM
Ja trzymam z tyłu, tak jest naturalnie, założyłem, że w książce po prostu jest błąd.
Posted 06 December 2012 - 10:53 AM
Moim zdaniem to jest prawidłowa technika
Ale wystarczy poszukać na YT i zobaczycie jak inni ćwiczą "Straight Bridges"
Z czasem wyjdzie nam ćwiczenie prawidłowo
Ale wystarczy poszukać na YT i zobaczycie jak inni ćwiczą "Straight Bridges"
Z czasem wyjdzie nam ćwiczenie prawidłowo
Posted 03 January 2013 - 20:24 PM
Właśnie doszedłem do momentu, w którym pora przejść na krok drugi w mostkach. Niestety nie jestem w stanie zrobić poprawnie 10 powtórzeń z rękami umieszczonymi przy biodrach. Zastanawiam się czy lepiej robić mostki proste z rękami bardziej z tyłu czy nadal robić mostki krótkie?
Wydaje mi się, że chyba lepiej przejść na mostki proste choć trochę ułatwione cofniętymi rękami.
Wydaje mi się, że chyba lepiej przejść na mostki proste choć trochę ułatwione cofniętymi rękami.
"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."
Posted 03 January 2013 - 21:02 PM
Ja ćwiczyłem z lekko rękami do tyłu. Ta pozycja była dla mnie wygodna. Każdy ma inną sylwetkę i nie każdemu jest łatwo trzymać ramiona w pionie z linią ciała. Zrób lekko do tyłu. Musisz nabrać sił w rękach, a krok 2 jest także ciężki opanować próg przejścia.
Posted 03 January 2013 - 23:32 PM
Ja roiłem tak jak cassi, jednak czułem max. naprężenie
Posted 10 January 2014 - 12:41 PM
Panowie jak unosicie tułów do góry to nogi przesuwają Wam się do przodu ? Czy trzeba na rękach odepchnąć się do tyłu, a nogi nieruchomo ?
I want represent an idea, I want represent possibilities
Posted 20 January 2014 - 00:30 AM
Również robiłem trzymając ręce z tyłu, gdy zaczynałem trzymając je po bokach, po wyprostowaniu nie byłem w stanie mieć ich prostopadłych do podłogi, tak jak na drugiej ilustracji w książce.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report