Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Waga ciała najlepsze proporcje dla Street Workout

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Słuchajcie zastanawiam się jakie są najlepsze proporcje ciała dla treningu SW.

Ostatnio przeglądam YouTube i znalazłem filmik na którym podane są wymiary.
więc filmik poniżej.

Warto obejrzeć:

Myślę, zrzucić trochę kilo: Aby mieć wymiary idealne :)
Czyli mam wzrost 170 to według mnie powinienem ważyć 63-66 kg czy to nie za mało?
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 postów
O ile pamiętam prawidłową wagę liczyło się odejmując od wzrostu 110. Czyli 170-110=60. Czyli 63-66 kg to spoko.
Ja mam 184 cm i ważę około 77. Czasem 80 po kolacji :)

Nie zrzucaj wagi, chyba że masz za dużo tkanki tłuszczowej. Można to sobie sprawdzić nawet na darmowym badaniu. Nie ma się co dopasowywać do żadnych ideałów tylko ćwiczyć :)
  • 0
Dołączona grafika

Kogut

Kogut

Padre Koguto

• Użytkownik
  • 60 postów
Emil prawde rzecze, ćwicz poprostu, a waga jaką mieć powinieneś, jest uwarunkowana genetycznie i przy odpowiedniej dawce ruchu i odżywianiu wskoczy sama. A co do tego odejmowania, ja słyszałem, że nie 110, a poprostu metra odejmujesz. I to by mi sie w sumie kleiło, bo mam 173 cm, a waże 74 i faktycznie, tego widocznego, przeszkadzającego optycznie tłuszczyku który zasłania mój upragniony 6-cio pak jest na oko z kilogram :P Podobnie jest z moim kuzynem, który również trenuje.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych