Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Sonia - świeżynka ze świeżynek

• Please log in to reply
283 replies to this topic

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 posts
Twoje opisy treningów są dla mnie jak najlepsza lektura;)
To prawie tak jak byś była moją mentorką ;D

Chyba dzięki Tobie przekonałam się do jogi ;)
  • 0

"You can fight but you won't always win
Somehow life finds a way to beat you
But I'll come join you in the ring"

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
o rany Tucha :) dzięki za taki komentarz :) tak tak joga to świetna sprawa :) polecam!!

23 Stycznia 2013 (środa)
Kruk - kilka prób.
10s, 14s, 5s,

Plank
1:18, 1:00, 1:30
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
Dziś, niestety, ćwiczeń brak. W tym tygodniu Killerski czwartek zmienia się w killeski piątek. Czasowo nie dałam rady, ok pół godziny temu dopiero wróciłam do domu. Za karę jutro się skatuję na drążku.:)
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

slysz

slysz

kazek

• Użytkownik
  • 446 posts
  • LokalizacjaDębno/Rzeszów/Warszawa
Świetnie prowadzony dziennik, daje niesamowicie motywującego kopa !!! :D Jeszcze muzyka na 7 stronie i graficznie zrobiony plan - kozak!!! Muszę jak najszybciej przeczytać "Skazanego..." i zakładam również :cool:
  • 0

"Cokolwiek umysł może sobie wyobrazić, jest w stanie to osiągnąć"

Skazany na sukces - zapraszam do mojego dziennika !!!

MEGA MOTYWACJA !!!

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
25 Stycznia 2013 (Piątek - killerski )

Podciągnięcia do poziomu - ułatwione (drążek na wysokości klatki piersiowej)
21, 15, 15

Chwyt oburącz
42s, 40s, 33s

Opuszczanie się na drążku
4 serie x 5 powtórzeń

Aby była równowaga w przyrodzie to w zestawie do killerskiego piątku spokojna muzyka :)
http://www.youtube.com/watch?v=WySD5GT19s0
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
29.01.2013 (wtorek)

Wczoraj znów nie było jogi.. Już trzeci tydzień.. :( nie wiem dlaczego.. Chyba będę musiała się rozejrzeć za innymi miejscami z jogą... Wczoraj nie ćwiczyłam. Dzisiaj w miarę okej. Ponad pół godziny jogi później brzuch, przysiady. W brzuszkach gorzej niż ostatnio. Stres źle na mnie działa. Przysiady pełne - bolą mnie, wyciągnięte do przodu, ręce.

Wznosy nóg na leżąco - lekko ugięte nogi (regres)
25, 25, 25.,

Przysiady pełne
20, 20, 15
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
31 Stycznia 2013 (czwartek)

Dzisiaj czwartek super killerski. W związku z tym, że mam przymusowe i niechciane "ferie zimowe", to zadałam sobie na ten czas (do 10 lutego) zrobić pompkę.

Najpierw robiłam różne wariacje z pompką.
-Damskie,
-Opuszczanie się na dół w normalnej pompce (czyli pozycja Kija w jodze) -> pies z główą do góry -> pies z głową w dół -> Deska i tak 5 razy
-Próby pompki hinduskiej - straszna.. technika leży i piszczy..

Podciąganie do poziomu - drążek poniżej biustu - czyli ok 5 cm niżej niż ostatnio
10, 15, 20
- zauważyłam, że kiedy liczę do pięciu tylko i na konice sumuję to robię ćwiczenie więcej razy niż jak liczę od początku do końca. Chyba mój mózg myśli, że zrobiłam mniej powtórzeń i wydaje mu się, że me jeszcze dużo siły, wystarczy, że pomyślę, że już prawie 20 to naglę czuję super zmęczenie.. dziwne. Macie tak??

Chwyt oburącz
45s, 40s, 30s

Opuszczanie się na drążku
4 serie x 5 powtórzeń
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
2 Lutego 2013 sobota

Dzisiaj wpis nie-sportowy. Chcę się pochwalić moimi pierwszymi zbiorami kiełków :) na początku słonecznik - pyszny! teraz w trakcie kiełkowania soczewica - już próbowałam, trochę dziwny smak.. czuć żelazo co mi lekko przeszkadza ale w jajecznicy czy sałatce się kamufluje :). Na swoją kolej czeka brokuł, rzotkiewka i mieszanka łagodna :) po zjedzeniu soczewicy sadzę następne :)

Powoli zmieniam swoją dietę na lepszą :) Jednak z czekolady i cukru nie zamierzam NIGDY rezygnować ! Never ever !:)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
4 Lutego 2013 (poniedziałek)

Robię sobie test na życie bez cukru.. w planie 2 dni detoksu. Póki co śniadanie się udało.

Skąd taki pomysł?
Odp: http://powerworkout....my-uzaleznieni/
http://www.facebook....154474274706480

Nie chcę jednak całkiem rezygnować z cukru bo go uwielbiam !! Mam jednak objawy "uzależnienia" - brak chęci do działania. Stąd pomysł aby sprawdzić czy prawdą jest, że winę za to, ponosi mój ukochany cukier..

Pompki damskie - ręce odrobinę szerzej, opuszczanie do samego dołu, łokcie szerzej
10, 10, 10

Wznosy nóg na leżąco - lekko ugięte nogi
30, 30, 25

Mam nadzieję, że dzisiaj już będzie joga...
  • 0

gwynbleidd

gwynbleidd

Sky is the limit

• Użytkownik
  • 245 posts
  • LokalizacjaPoznań
Ostro dopinguję Cię w cukrowym odwyku! Ja rzuciłem cukier w połowie grudnia i trwam do dziś w abstynencji ;) czuję się o wiele lepiej, a muszę przyznać, że byłem bardzo uzależniony - słodycze jadłem codziennie, a nawet kilka razy dziennie.
POWODZENIA I TRZYMAM KCIUKI!
  • 0

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
gwynbleidd - Dziękuję za słowa wsparcia :) rzuciłeś cukier totalnie? Tylko biały? czy np miód też? ja jestem ogromnie uzależniona - dzień bez cukru nie istniał (do dziś)

Pierwszy dzień za mną. Odczucia straszne.. Depresja mnie dopadła - nie wiem czy to brak cukru czy ogólnie.. Co chwilę ochota na coś zawierającego cukier.. Najbardziej mi brak cukru w herbacie malinowej (3 łyżeczki), w czarna wydaje mi się bez smaku (2 łyżeczki) - nawet nie próbowałam dać cytryny bo bez cukru zestaw byłby straszny.. zielona na szczęście ok. Czekolada w torebce kusi ale jej nie tknęłam :) Jutro drugi dzień. Później zobaczę może tylko ograniczę. Całkiem się zrzec uważam za zbyt okrutne.. Bo co z dżemikami? ciastkami ? sokiem malinowym? zresztą niedługo tłusty czwartek..

Instruktorki jogi nie będzie do 9 lutego... Poszłam na zajęcia, na które chodziłam na początku :) też są fajna :)
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1,921 posts
O Soniu ciesze się że mój tekst Cię zainspirował. Angeli tekst także świetny, brutalnie pokazała jak wygląda rzeczywistość. Na brak działania może się składać wiele czynników, ale gwarantuje Ci na 1000% że jednym z nich jest cukier i czekolada. Zrób sobie miesięczny eksperyment.
A jeśli nie możesz całkowicie zrezygnować z cukru, to nic nie szkodzi. Zrób sobie jeden dzień w tygodniu, w którym pozwolisz sobie na 'oszustwo' - oczywiście bez przesady i wiader czekolady :D ale można w ten sposób oszukać system, tak robi jeden z moich kumpli. Całe 6 dni odżywia się zdrowo, a jeden dzień w tygodniu (zazwyczaj w sobotę), wcina kebaby, pizze, frytki. Talie ma jak osa dodam ;) Lepiej jest oszukać system raz w tygodniu, aniżeli pochłaniać słodycze dzień w dzień. Efekty Cię powalą. Buźka :D

To że się czujesz fatalnie po odstawieniu cukru na tą chwilę jest normalne, ale to jest właśnie ten moment który należy przetrwać, bo potem już jest z górki. Twój organizm przyzwyczaił się do dużej ilości cukru i teraz się powoli oczyszcza, a to jednak troszkę boli ;) pojawienie się uczucia zdołowania już powinien Ci dać znak, jakie działanie wywołuje cukier. Tak samo działają narkotyki, gdy je odstawisz - to również pojawia się poczucie depresji, oraz szukanie wszelkimi możliwymi sposobami dojścia do nich. Rozumiesz dlaczego cukier to narkotyk już? Ale spokojnie, najważniejsze żebyś nie posiadała słodyczy w domu, wywal na razie wszystko to Cię nie będzie kusiło i zajmij się czymś konkretnym. Dasz radę, po pewnym czasie pojawi się błogość i energia - gwarantuje Ci to.

Piszesz że słodzisz trzema łyżeczkami cukru? To mnie nie dziwi że nie masz chęci do działania ;]
Miodu używam czasem, głównie do sosów ale to maksymalnie jedna łyżeczka.
Jak masz jakieś pytania to wal śmiało, chętnie pomogę i przeprowadzę Cię przez ten proces ;)
  • 0

Oskar Obieżyświat

Oskar Obieżyświat

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 86 posts
Cześć!

Raczej rzadko zaglądam do innych dzienników, ale ten jakoś się wyróżniał, to wpadłem.
Widzę, że też odstawiasz cukier - brawo ;) Jednym z moich postanowień noworocznych było właśnie odstawienie cukru i jak na razie się go trzymam. Ja też miewałem ciężkie momenty, latałem jak głupi po sklepach w poszukiwaniu jakiejś czekolady/ciastek/jogurtu owocowego, które nie miałyby cukru w składzie.

Ze swojej strony mogę polecić daktyle - są naturalnie tak słodkie, że po zjedzeniu nawet jednego odchodzi mi jakakolwiek ochota na słodycze ;-) Na allegro można je dostać bardzo tanio, a potrafią poprawić humor :D

Powodzenia :)
  • 0

gwynbleidd

gwynbleidd

Sky is the limit

• Użytkownik
  • 245 posts
  • LokalizacjaPoznań
Miodu czasami używam, ale bardzo rzadko. Nie czytam również ortodoksujnie etykiet aby wyeliminować wszystko co ma choć trochę cukru (ale np z ketchupu zrezygnowałem również). A energii mam teraz aż nadmiar.
  • 0

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1,921 posts
Daktyle świetna sprawa + cynamon i truskawki także robią swoje ;)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
U mnie problem polega również na tym, że nie wiem co w ogóle jeść teraz.. :P przecież nie mogę jeść codziennie jajecznicy na śniadanie. Rano na mało rzeczy mam ochotę, a w większość z tych rzeczy, na które mam, zawierają cukier. (chleb z dżemem/czekoladą, płatki owsiane z miodem/cukrem) normalne kanapki średnio mi wchodzą.. muszę poszukać nowych pomysłów. Dobrze, że owoce można :) ahh no i problem jest z piciem. Soki odpadają bo mają więcej cukru niż moja herbata malinowa, herbata bez cukru średnio mi smakuje, za wodą nie przepadam (kiedy nie ma w niej soku), kawy bez cukru nie przełknę, a pić trzeba.

Miesięczny detoks..? ojjj ciężko to widzę.. bardzo. Zobaczymy :)

Co do daktyli... to średnio lubię :) wolę suszone morele, figi, banany.
  • 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts
Dlaczego nie możesz jeść jajecznicy codziennie? Przeciez słodycze potrafiłaś jeść codziennie ;)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
hehe :) dlatego, że słodkie można jeść na milion sposobów :) a jajecznicę na kilka. Nudzi się po 4 dniach :)
  • 0

Kacza17

Kacza17

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 9 posts
Hej ;)

ja tam jem codziennie na śniadanie płatki owsiane z mlekiem i żurawiną i mi pasują :P chociaż dla mnie w sumie śniadanie mogloby nie istnieć. Co do słodyczy to wszystko moim zdaniem jest kwestią przyzwyczajenia. Ja cukru w ogóle nie używam. Kiedyś kawa bez cukru by nie przeszła, teraz jest odwrotnie z cukrem byłaby za słodka. Słodycze też rzadko, a kiedyś to tylko słodkie bym jadła. Teraz zjem raz na dwa tygodnie kawałek sernika i już jakoś nie wchodzi, jak wcześniej, zjem bo zjem, ale szału nie ma :P Także da się :) i jakoś mi ich nie brakuje...
i powodzenia życzę i wytrwałości ;)
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1,921 posts
u mnie śniadania to jajka w różnych postaciach, sałatki, koktajle, smoothie - masa kombinacji i zazwyczaj są to proste przepisy. Raczej nie staram się zbytnio kombinować z odżywianiem, bo ma być prosto i skutecznie. Wiesz co Soniu, polecam Ci może jakiegoś dietetyka i on Ci doradzi jadłospis, bo samej bez motywacji będzie Ci ciężko a z tego co widzę to musisz bankowo swoje odżywianie wywalić do góry nogami. A jeśli chodzi o kwestię smaku, to jest sprytna wkrętka umysłu, tak się przyzwyczaiłaś do poprzednich smaków że teraz każdy inny Ci po prostu nie wchodzi. Musisz się zmusić, a będzie wchodziło pięknie ;)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users