Czy w tym sporcie występuje coś takiego?
Z tego co słyszałem można robić wg różnych książek ale w samym SW trenujesz to co chcesz.
Co myślicie o takim sposobie trenowania żeby dobierać sobie takie ćwiczenia jak ci się podobają?
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Plany treningowe
Rozpoczęty przez
KABUM
, sie 17 2012 14:31
Napisano 17 sierpnia 2012 - 14:31
Napisano 17 sierpnia 2012 - 14:41
Posiadają plany ponieważ to daje systematyczność.
To można chyba pod to podciągnąć
http://www.alkavadlo...w-do-you-train/
Jeden minus widzę tylko taki ze można sie w takim systemie bardzo łatwo zgubić, zapomnieć o danej partii mięśniowej.
Jeśli sie do tego podejdzie z głową jak dla mnie to bedzie dobry plan by z niego korzystać np w okresie wakacyjnym. Idziesz na plac zabaw np kilka razy w tygodniu robisz to co ci sie podoba i masz pełna radochę oraz satysfakcje.
To można chyba pod to podciągnąć
http://www.alkavadlo...w-do-you-train/
Jeden minus widzę tylko taki ze można sie w takim systemie bardzo łatwo zgubić, zapomnieć o danej partii mięśniowej.
Jeśli sie do tego podejdzie z głową jak dla mnie to bedzie dobry plan by z niego korzystać np w okresie wakacyjnym. Idziesz na plac zabaw np kilka razy w tygodniu robisz to co ci sie podoba i masz pełna radochę oraz satysfakcje.
To podróż daje nam szczęście, nie jej cel.
Napisano 17 sierpnia 2012 - 14:45
Tak naprawdę zauważyłem że kalistenika - gimnastyka - street workout mają ze sobą bardzo wiele wspólnego. Masz może jakiś link z planami SW?
Napisano 19 sierpnia 2012 - 22:18
Mam 3 propozycje treningow (ogolny zarys) do oceny, komentowania.
Piszcie moze cos sensownego poukladamy !
1.
Podobny do tradycyjnego FBW
Trenujemy 3x w tygodniu cale cialo i na kazdym treningu 2 cwiczenia gimnastyczne - jedno statyczne i jedno dynamiczne(opracowane przez Krzyska20ino)
+ 4 dzien sama gimnastyka, wszystkie cwiczenia z calego tygodnia
Robimy 2-3 serie na kazda gr.miesniowa
Mozna trenowac z obciazeniem (kamizelka, pas z doczepionym ciezarem, partner treningowy itp.) lub z masa wlasnego ciala.
2.
Split na podobienstwo wykonywanego na silowni
Trenujemy 4x w tygodniu
Dzielimy trening po 2 gr.miesniowe na dany dzien i kazda partia miesni jest trenowana 1x w tygodniu i na kazdym treningu 2 cwiczenia gimnastyczne, jedno statyczne i jedno dynamiczne
3.
Trening mieszany
1 dzien SW czyli polowa gornej czesci ciala i gimnastyka j.w.
2 dzien calosc nog i prostowniki grzbietu z ciezarami - gimnastyka j.w.
3 dzien SW czyli druga polowa gornej czesci ciala - gimnastyka j.w.
4 dzien gimnastyka z calego tygodnia
Co o tym myslicie ??
Piszcie moze cos sensownego poukladamy !
1.
Podobny do tradycyjnego FBW
Trenujemy 3x w tygodniu cale cialo i na kazdym treningu 2 cwiczenia gimnastyczne - jedno statyczne i jedno dynamiczne(opracowane przez Krzyska20ino)
+ 4 dzien sama gimnastyka, wszystkie cwiczenia z calego tygodnia
Robimy 2-3 serie na kazda gr.miesniowa
Mozna trenowac z obciazeniem (kamizelka, pas z doczepionym ciezarem, partner treningowy itp.) lub z masa wlasnego ciala.
2.
Split na podobienstwo wykonywanego na silowni
Trenujemy 4x w tygodniu
Dzielimy trening po 2 gr.miesniowe na dany dzien i kazda partia miesni jest trenowana 1x w tygodniu i na kazdym treningu 2 cwiczenia gimnastyczne, jedno statyczne i jedno dynamiczne
3.
Trening mieszany
1 dzien SW czyli polowa gornej czesci ciala i gimnastyka j.w.
2 dzien calosc nog i prostowniki grzbietu z ciezarami - gimnastyka j.w.
3 dzien SW czyli druga polowa gornej czesci ciala - gimnastyka j.w.
4 dzien gimnastyka z calego tygodnia
Co o tym myslicie ??
Napisano 05 października 2012 - 13:44
Kurczę widzę że temat umarł, a własnie poszukuję jakiś rutyn dla SW. Odkąd zacząłem interesować się Kalisteniką to rozpocząłem także przygodę z SW, na razie robię treningi z tutoriala dla laików od barbrothers głównie przygotowanie siłowe a także kilka łatwych ćwiczeń gimnastycznych typu siłowy wymyk itd. SW trenuje 2 razy w tygodni w dni wolne od planu "dobre sprawowanie" ze skazanego (nie wiem czy to dobry pomysł ale ciężko się powstrzymać
)
Napisano 25 października 2012 - 21:57
To nie jest plan treningowy. Myślę, że to raczej taki test, sprawdzasz swoją siłę/wytrzymałość/poziom wypracowany już za pomocą właśnie planu.
Oczywiście można to sobie wykonywać, ale to nie ma za bardzo sensu. Żadnych serii, ani nic. No i stopniowo powinno się zwiększać liczbę powtórzeń. Nie polecam jako trening, raczej radziłbym np. sprawdzać co jakiś czas, na którym poziomie się znajdujesz.
"Aby przebyć tysiąc mil, trzeba zrobić pierwszy krok." - Bruce Lee
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś