Zaloguj się Zarejestruj się
Mostek prosty - okropny ból w nadgarstkach
Posted 21 August 2012 - 21:13 PM
Posted 11 September 2012 - 08:38 AM
Tego ćwiczenia się tak nie da zrobić, w książce jest po prostu błąd.
Czyli dopuszczalne jest polozenie rak troche z tylu, za linia wytyczana przez koniec dupska?
Bo kladac je jak na zdjeciu w ksiazce - na wysokosci bioder - uniemozliwia wyprostowanie ciala i pozostawienie rak w pionie w stosunku do podlogi.
Posted 25 March 2013 - 17:09 PM
Posted 07 November 2013 - 21:56 PM
Ćwiczenie drugie w planie mostka jak najbardziej jest wykonalne w zestawie 40x3 i to dokładnie tak jak opisał to Wade.
Opiszę moją krótką historię z tym ćwiczeniem ku pokrzepieniu serc. Po co je sobie ułatwiać i stanąć w miejscu gdzieś dalej, najpierw trzeba grzecznie przejść przez wszystkie kroki, prawda? ![]()
Kiedy pierwszy raz podchodziłem do tego ćwiczenia to faktycznie, po 4 powtórzeniach zmiękłem, triceps piekł jak głupi a nadgarstki i przedramiona ścierpły a mi pozostała tylko urażona duma. Jednak, mimo chwilowego zastoju w tym ćwiczeniu, wraz z progresem w innych zestawach nabierałem odpowiedniej siły i wytrzymałości w barkach oraz w dłoniach, dzięki czemu po 6 tygodniach ćwiczeń udało mi się dojść do etapu w którym mogę wykonać pełne 3 serie, bez problemów z nadgarstkami i z wielką dumą - bo ćwiczenie proste nie jest a pełna seria 40+ pompuje motyle i triceps jak żadne inne ćwiczenie ![]()
Także, po prostu trzeba być cierpliwym, z treningu na trening robić te kilka powtórzeń więcej i twardo dążyć do celu jakim jest "pełne" zaliczenie każdego z kroków zanim przejdzie się dalej. Nie ma lekko.
Pzdr,
Krzysiek
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report