Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Olivier Lafay ~ "Skuteczne odżywianie w treningu i sporcie"

• Please log in to reply
5 replies to this topic

Kornelsp

Kornelsp

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 13 posts
Witam!
Dzisiaj w Empiku napotkałem książkę, która przyciągnęła moją uwagę - "Skuteczne odżywianie w treningu i sporcie" Oliviera Lafay'a. Na pierwszy rzut oka wydawała się dobra. Niestety nie miałem za dużo czasu aby się jej przyjrzeć. Dla tego chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle warto ją kupować. Chciałbym uzupełnić mój mały księgozbiór ("Skazany na trening", "Nagi Wojownik" i "Rozciąganie odprężone") czymś o odżywianiu się.

Czy ktoś może przeczytał tę książkę? Jeśli tak, to czy warta jest swojej ceny i dla czego ?

Z góry dziękuję.
  • 0

gymmaniak

gymmaniak

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 52 posts
Ja tez szukam opini na temat tej pozycji bo nie wiem czy o odzywiniu nie powiedziano już wszystkiego ale może jest tam cos godnego uwagi

• 0

qwsdm

qwsdm

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 416 posts
Osobiście jestem zadowolony z niej,lecz dieta w niej podana jest dość drogia.Zaleta książki jest fakt że prowadzi czytelnika w 3 kierunkach żywieniowych(masa,redukcja,stabilizacja),dużo w niej teorii,a najfajniejszą rzecz w niej to tabela ewolucji posiłku zaczynając od 100-200kcal a kończąc na 800-1000kcal w jednym posiłku.
Osobiście poleca książkę.
Możesz ją przejrzeć na internecie w wersji francuskiej tytuł to méthode de nutrition lafay
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Tu coś było o odżywianiu lafaya w dziale dieta

http://kalistenikapo...light=skuteczne
  • 0

Kornelsp

Kornelsp

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 13 posts
Chyba się skusze na kupno tej książki :)
30 zł to nie majątek a wiedza się przyda.
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Hmm, nie ukrywam ostatnio zainteresował się tym tytułem i po wstępnych oględzinach w empiku kupiłem. Niestety jestem raczej zawiedziony po dość fajnym i inspirującym wstępie autor podaje same podstawy dotyczące trzech kierunków diety, potem są banalne wskazówki co jeść. A o tym co jeść przed treningiem co po i jak rozplanować jadłospis w ciągu dnia nie ma prawie niczego (może jedna strona) . A reszta książki to gotowe plany żywieniowe które jak wspomniał ktoś wyżej niestety wyglądają na takie które dają po portfelu (ale Polska a Francja to inna rzeczywistość, bo chyba autor jest francuzem jak się nie mylę). Dopiero Rozdział 7 pod tytułem informacje uznałem za przydatny chociaż nie było tego za wiele. Kwestią podsumowania książkę mogę polecić na pewno osobom początkującym które chcą zmienić swoje plany żywieniowe aby uskutecznić swój trening, osobom bardziej zaawansowanym polecam raczej zachowanie 50 zł ( na twaróg i kurczaki :) ) w kieszeni bo niczego ponad to co już wiedzą raczej z książki nie wyniosą
  • 1

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users