Mam 27 lat i mieszkam w Poznaniu, nigdy nie zajmowałem się sportem na poważnie. Nad własnym ciałem zacząłem się zastanawiać dość późno, bo około trzy lata temu i w sumie skończyło się tak szybko jak zaczęło. Na siłowni pojawiam się średnio raz na dwa miesiące, więc wiadomo jaki to ma sens. Bardzo lubię za to ćwiczyć w domu i tak jak do tej pory nie były to ćwiczenia systematyczne, tak obecnie zamierzam to zmienić.
O kalistenice dowiedziałem się dosłownie kilka dni temu, wszystko dzięki YT gdzie szukałem ciekawych ćwiczeń, które mógłbym wykonywać w domu z pominięciem zakupu sprzętu, na który zwyczajnie nie mam miejsca. Dodatkowo z racji, że mam 9-cio miesięczną córkę, jestem zmuszony głównie na ćwieczenie w domu i na spacerach z nią
Daje sobie czas do września na rozruszanie ciała i przeczytania polecanych na forum książek. Obecnie chcę wzmocnić mięśnie. Podzieliłem "trening" na dni: poniedziałek, środa i piątek pompki i brzuch, wtorek, czwartek i sobota nogi i podciąganie. Do tego muszę poważnie wzmocnić triceps. W ramach cardio codziennie jeżdżę do pracy na rowerze i zamierzam zaopatrzyć się w skakankę. Na początku września chcę określić swoje rekordy i ustawić konkretny trening rozpisany na każdy dzień. Bardzo proszę trzymać za mnie kciuki, bo jedyne czego potrzebuję to konsekwencji, jak już w to wejdę to na maksa

Logowanie »

Do góry
Zgłoś