Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Kalistenika Polska - start
Rozpoczęty przez
Stef
, maj 10 2012 17:09
Napisano 10 maja 2012 - 17:43
Ok, a jakieś inne?
W zakładce społeczność nie ma polskich liter przy "sc" Jeśli już mam być skrupulatny. 
Mnie się również wydaje, że za duże czcionki są na stronie głównej, za mało kolorów i układ przypomina Wordpress'a. Forum też czcionki duże w tym stylu. Odpowiednie moim zdaniem są z Dark green.
Układ strony głównej wolałbym żeby karty były pionowo.
Jestem przyzwyczajony do pionowej orientacji strony i może dlatego. 
Nie jestem grafikiem i ciężko mi nawet porządnie swoje zdjęcia edytować.
Po prostu moja wyobraźnia nie działa jak powinna. Ważne, że jednak forum istnieje.
To moje już chyba wszystkie spostrzeżenia.
Mnie się również wydaje, że za duże czcionki są na stronie głównej, za mało kolorów i układ przypomina Wordpress'a. Forum też czcionki duże w tym stylu. Odpowiednie moim zdaniem są z Dark green.
Nie jestem grafikiem i ciężko mi nawet porządnie swoje zdjęcia edytować.
Napisano 10 maja 2012 - 21:01
Moim zdaniem kolorystyka jest idealna. Prosta i elegancka bez dziwnych upiększeń. Z zawodu jestem webmasterem więc kilka rzeczy rzuca się od razu w oczy:
1. Brak favicon
2. Adres główny strony: http://kalistenikapolska.pl/portal/ powinien być bez /portal (wystarczą zmiany w .htaccess lub routowanie url - nie wiem jak masz stronę zrobioną)
3. Zakładka "Społeczność", "Multimedia", "Foto", "Wideo" - komunikat "No Results Found" - albo wrzuć tam jakąś treść albo usuń tymczasowo tą zakładkę bo bardzo nieładnie to wygląda
4. Wchodząc w zakłądkę "Artykuły" i jej podstrony masz za dużą przerwę (biała przestrzeń) między menu a tymi boksami.
5. Z tego co widzę w źródle strony brakuje ci statystyk Google (wg mnie najlepsze) więc warto sobie je podpiąć i obserwować raz na jakiś czas
6. Po kliknięciu w wyszukiwarce w przycisk szukania (bez wpisania jakieś frazy) znowu komunikat "No Results Found"
7. Po opublikowaniu linka do strony na fb opis do strony jest z jednego artykułu - powinien być to krótki opis danego portalu
To tyle ze spraw technicznych które od razu zauważyłem bo są dość istotne.
Gdybyś potrzebował jakieś pomocy to daj znać możemy się jakoś umówić na wspólne prace programistyczne nad portalem
1. Brak favicon
2. Adres główny strony: http://kalistenikapolska.pl/portal/ powinien być bez /portal (wystarczą zmiany w .htaccess lub routowanie url - nie wiem jak masz stronę zrobioną)
3. Zakładka "Społeczność", "Multimedia", "Foto", "Wideo" - komunikat "No Results Found" - albo wrzuć tam jakąś treść albo usuń tymczasowo tą zakładkę bo bardzo nieładnie to wygląda
4. Wchodząc w zakłądkę "Artykuły" i jej podstrony masz za dużą przerwę (biała przestrzeń) między menu a tymi boksami.
5. Z tego co widzę w źródle strony brakuje ci statystyk Google (wg mnie najlepsze) więc warto sobie je podpiąć i obserwować raz na jakiś czas
6. Po kliknięciu w wyszukiwarce w przycisk szukania (bez wpisania jakieś frazy) znowu komunikat "No Results Found"
7. Po opublikowaniu linka do strony na fb opis do strony jest z jednego artykułu - powinien być to krótki opis danego portalu
To tyle ze spraw technicznych które od razu zauważyłem bo są dość istotne.
Gdybyś potrzebował jakieś pomocy to daj znać możemy się jakoś umówić na wspólne prace programistyczne nad portalem
Napisano 10 maja 2012 - 21:12
W sumie całkiem niezły pomysł bo z forum nie ma jak przejść do strony głównej portalu. Dodatkowo masz breadcrumbs na forum więc możesz w łatwy sposób przejść do strony głównej forum
Ogólnie mi się bardzo podoba ta strona i forum w tym stylu więc jak już ma być zrobione to niech będzie to profesjonalne
Ogólnie mi się bardzo podoba ta strona i forum w tym stylu więc jak już ma być zrobione to niech będzie to profesjonalne
Napisano 10 maja 2012 - 21:19
No ok będę starał się bardziej po ludzku mówić to jak już wspomniałeś wcześniej o wikipedii to proszę link http://pl.wikipedia....leba_(nawigacja) 
Napisano 10 maja 2012 - 21:24
Jak będę miał więcej czasu to jeszcze coś znajdę
Pamiętajcie tylko żeby z tych statystyk google skorzystać bo to jest naprawdę cenne źródło informacji o użytkownikach odwiedzających waszą witrynę a zainstalowanie tego na portalu jest banalnie proste.
Jak byście potrzebowali jakiś materiałów lub mieli bardziej szczegółowe pytania jak coś zrobić to piszcie na priv
Staram się tylko pomóc w waszym rozwoju
Pamiętajcie tylko żeby z tych statystyk google skorzystać bo to jest naprawdę cenne źródło informacji o użytkownikach odwiedzających waszą witrynę a zainstalowanie tego na portalu jest banalnie proste.
Jak byście potrzebowali jakiś materiałów lub mieli bardziej szczegółowe pytania jak coś zrobić to piszcie na priv
Staram się tylko pomóc w waszym rozwoju
Napisano 10 maja 2012 - 21:31
Dzięki statystykom google możesz sprawdzić nie tylko liczbę odwiedzin ale również dane demograficzne (język i lokalizację użytkowników), źródła odwiedzin, technologie (przeglądarki, systemy operacyjne użytkowników) i wiele innych rzeczy.
Tutaj masz link: http://www.google.com/analytics/
Tutaj masz link: http://www.google.com/analytics/
Napisano 10 maja 2012 - 21:46
Potwierdzenie kodemPrzepisz do poniższego pola ciąg znaków z obrazka. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec rejestracjom automatów.
Input error: Invalid referer
21:45:38
z pogrubieniem tego: Input error: Invalid referer
Mój kolega napisał do mnie, że ma taki problem przy rejestracji.
Input error: Invalid referer
21:45:38
z pogrubieniem tego: Input error: Invalid referer
Mój kolega napisał do mnie, że ma taki problem przy rejestracji.
Napisano 11 maja 2012 - 08:45
Stef masz rację google analytics jest ale ustawione dla forum nie dla strony. Lepiej jakbyś przeniósł kod na stronkę wtedy statystyki będą bardziej prawdziwe.
krzysiek20ino jeżeli chodzi o ten błąd jest jakiś problem z reCAPTCHA a dokładnie tutaj taki kod js:
Prawdopodobnie ten klucz w kodzie dla captchy jest zły i trzeba wygenerować nowy. Trzeba poszukać rozwiązania na necie a jak się nie uda wam tego naprawić to lepiej tymczasowo wyłączyć walidację captcha bo nie można się zarejestrować.
krzysiek20ino jeżeli chodzi o ten błąd jest jakiś problem z reCAPTCHA a dokładnie tutaj taki kod js:
Prawdopodobnie ten klucz w kodzie dla captchy jest zły i trzeba wygenerować nowy. Trzeba poszukać rozwiązania na necie a jak się nie uda wam tego naprawić to lepiej tymczasowo wyłączyć walidację captcha bo nie można się zarejestrować.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś