Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Blender - pomysły, przepisy
Started by
Skowron
, Mar 15 2012 14:11 PM
Posted 04 September 2012 - 00:13 AM
A ja polecam gainera zrobić. Ostatnio 150g chudego twarogu, 100ml zsiadłego mleka, 2 banany, cynamon, troszkę wody(albo mleka by było bardziej płynne) i 2 łyżeczki cukru (lepiej miodu) i do tego migdały, orzechy włoskie, mogą być płatki owsiane. Ogólnie zależy od wyobraźni.
Mamy z tego koktajl który wchodzi super, a dostarcza w porcji ponad 30g białka, węgli troszkę, witminki, minerały, ogólnie cud miód.
Jak ktoś chce mniej węgli, to wystarczy wrzucić kakao zamiast owoców. Jaja przepiórcz na surowo też się nadają, bo są bardziej wartościowe od kurzych i nie zarazisz się salmonellą.
Coś takiego wypijamy bez problemu nawet jak jesteśmy najedzeni. Serio ser super sprawa do koktajli, bo wychodzą mocno białkowe, dużo bardziej niż z mlekiem czy jogurtem. Zresztą polecam zastąpić mleko zsiadłym mlekiem- niestety te trzeba wiedzieć jakie kupować, by nie dostać syfu, który nosi tylko nazwę zsiadłego mleka.
Mamy z tego koktajl który wchodzi super, a dostarcza w porcji ponad 30g białka, węgli troszkę, witminki, minerały, ogólnie cud miód.
Jak ktoś chce mniej węgli, to wystarczy wrzucić kakao zamiast owoców. Jaja przepiórcz na surowo też się nadają, bo są bardziej wartościowe od kurzych i nie zarazisz się salmonellą.
Coś takiego wypijamy bez problemu nawet jak jesteśmy najedzeni. Serio ser super sprawa do koktajli, bo wychodzą mocno białkowe, dużo bardziej niż z mlekiem czy jogurtem. Zresztą polecam zastąpić mleko zsiadłym mlekiem- niestety te trzeba wiedzieć jakie kupować, by nie dostać syfu, który nosi tylko nazwę zsiadłego mleka.
Posted 28 December 2012 - 18:51 PM
Przeczytałem trochę temat, czy ktoś ma może jeszcze jakieś przepisy na szybki koktajl po treningu?
"Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!" ~R.Balboa

Posted 25 January 2013 - 16:35 PM
Zainspirowany filmikiem zacząłem robić sobie koktajle i teraz piję je codziennie. Zwykle 200-300 g chudego twarogu + woda (bo mleka i tak dużo piję) + banan + trochę miodu dla smaku + trochę guarany dla pobudzenia. Piję przed i po treningu.
Skazany na trening od 10.2012
Posted 14 February 2013 - 17:59 PM
Czytając jakiś PDF, dotyczący ćwiczeń, natrafiłem na koktajle białkowe które można samemu sobie zrobić, oto i one:
Koktajl 1:
-płatki owsiane 50g
-mleko 200 ml
-banan 100g
-łyżka oleju lnianego
~ białko 37g, tł.11,5g
Koktajl 2:
-50g płatków owsianych
-100 ml jogurtu naturalnego
-150 ml mleka 2%
-100g twarogu półtłustego
-200g banana
-3 łyżki kakao
-3 płaskie łyżki mleka w proszku odtłuszczonego
~białko 41,3g, tł.11g
Koktajl 1:
-płatki owsiane 50g
-mleko 200 ml
-banan 100g
-łyżka oleju lnianego
~ białko 37g, tł.11,5g
Koktajl 2:
-50g płatków owsianych
-150 ml mleka 2%
-200g banana
-3 łyżki kakao
~białko 41,3g, tł.11g
“Jeśli masz marzenie, musisz je chronić. Ludzie nie potrafią sami czegoś zrobić, więc mówią, że ty też nie możesz. Jeśli czegoś chcesz, to zdobądź to. Kropka.”
Posted 14 February 2013 - 18:17 PM
Ale mi smaku narobiliście! Dzisiaj wrzucam co mam i miksuje!
Co Cię nie zabije, to cię wzmocni..
Posted 15 February 2013 - 00:41 AM
dzisiaj próbowałem pierwszy raz coś zmiksować, raczej eksperyment niż celowy zbieg.
Wrzuciłem: banana, garść migdałów, garść rodzynek i około 300 gram jogurtu naturalnego
Wyszło makabrycznie słodkie ale zjadliwe, jutro będę eksperymentował dalej
Wrzuciłem: banana, garść migdałów, garść rodzynek i około 300 gram jogurtu naturalnego
Wyszło makabrycznie słodkie ale zjadliwe, jutro będę eksperymentował dalej
Posted 15 February 2013 - 08:32 AM
Ja sobie często serwuje 'Brain Shockera" - moja własna nazwa ;]
połówka pomidora
połówka ogórka (może być zwykły, ale kiszony lepszy)
połowa awokado
solidna garść szpinaku
sok z cytryny
trochę lodu
opcjonalnie papryczka cayenne lub sos tabasco
miazga!
połówka pomidora
połówka ogórka (może być zwykły, ale kiszony lepszy)
połowa awokado
solidna garść szpinaku
sok z cytryny
trochę lodu
opcjonalnie papryczka cayenne lub sos tabasco
miazga!
Posted 15 February 2013 - 11:33 AM
A ja dzisiaj
-5 bananów,
-pietruszka,
-sok z połowy cytryny,
-wiśnie,
-2 łyżki pestek słonecznika,
-2 łyżki pestek z dyni, ,
-marchewka
-4 orzechy brazylijskie,
-garstka orzechów nerkowca
- łyżeczka spiruliny w proszku
- łyżka oleju lnianego nie oczyszczonego
- cynamon
-To wszystko na śniadanie i jest siła
-5 bananów,
-pietruszka,
-sok z połowy cytryny,
-wiśnie,
-2 łyżki pestek słonecznika,
-2 łyżki pestek z dyni, ,
-marchewka
-4 orzechy brazylijskie,
-garstka orzechów nerkowca
- łyżeczka spiruliny w proszku
- łyżka oleju lnianego nie oczyszczonego
- cynamon
-To wszystko na śniadanie i jest siła
Posted 16 February 2013 - 02:36 AM
Na redukcję fatu polecam prostą zupę:
-duży, podwójny filet z piersi kurczaka (lub pojedynczy z indyka)
-brokuły
-szpinak
-dużo kopru
-dużo pieprzu, ewentualnie do tego ostra papryka
-sól do smaku
filozofia banalna - wszystko gotujemy, później blendujemy. Ma konsystencję zupki dla niemowląt, ale pikantne przyprawy dodają jej pazur. Opierając dietę na tego typu daniach (praca biurowa; lekki workout) zredukowałem z pasa 10 cm w ciągu niecałego miesiąca
-duży, podwójny filet z piersi kurczaka (lub pojedynczy z indyka)
-brokuły
-szpinak
-dużo kopru
-dużo pieprzu, ewentualnie do tego ostra papryka
-sól do smaku
filozofia banalna - wszystko gotujemy, później blendujemy. Ma konsystencję zupki dla niemowląt, ale pikantne przyprawy dodają jej pazur. Opierając dietę na tego typu daniach (praca biurowa; lekki workout) zredukowałem z pasa 10 cm w ciągu niecałego miesiąca
Posted 16 February 2013 - 13:35 PM
Wrzucic do blendera: 100-200g (w zaleznosci od ochoty
) twarogu smietankowego albo tlustego, ok 200ml smietany 24-30%, 3-6 surowych zoltek plus (w zaleznosci od tego czy ktos lubi na slodko czy slono) dowolnego dzemu, lub cukru waniliinowego/ pokrojony kiszony ogorek, czosnek i papryka (plus mase ziol oczywiscie, pieprz, curry, czubryca, bazylia, czosnek niedzwiedzi). W drugim wypadku wychodzi cos jak serek fromage, w pierwszym jak jogurt smakowy.
Posted 16 February 2013 - 15:07 PM
Super pdf. Pomijam już, że nie podają węgli (po co?)Czytając jakiś PDF, dotyczący ćwiczeń, natrafiłem na koktajle białkowe które można samemu sobie zrobić, oto i one:
Koktajl 1:
-płatki owsiane 50g
-mleko 200 ml
-banan 100g
-łyżka oleju lnianego
~ białko 37g, tł.11,5g
Koktajl 2:
-50g płatków owsianych
-150 ml mleka 2%
-200g banana
-3 łyżki kakao
~białko 41,3g, tł.11g
mleko - gdzieś 3.2g/100ml
płatki - 13,5g/100g
banan - 1 g/ 100g
tu wyjdzie 6,4+6,7+1=14g białka kiepskiej jakości. Na pewno nie 37g. Może chcieli tam jeszcze twaróg cały wrzucić, to inna rozmowa by była. W tym drugim też nie sądzę, żeby dane się zgadzały.
Posted 16 February 2013 - 17:12 PM
Ja po treningu robię takie coś:
125g twarogu, 200 ml mleka tłustego, banan, jajko.
Jak się da mniej mleka to trzeba łyżką jeść
125g twarogu, 200 ml mleka tłustego, banan, jajko.
Jak się da mniej mleka to trzeba łyżką jeść
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report