Skocz do zawartości

Nasze strony:



Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Z jakich produktów pozyskujecie na codzień kolagen?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1
Hannibal

Hannibal

    Go Hard or Go Home

  • Bywalec
  • 2621 postów
  • LokalizacjaBXL

Z jakich produktów pozyskujecie na co dzień kolagen? Bo chyba nie robicie wywaru z świńskich nóżek co tydzień. Wiem, że można zrobić 5-10 litra i zamrozić, ale zamrażarka też ma ograniczoną pojemność.

 

Mi się wydaje, że jak nie spożywamy kolagenu z zewnątrz, to on nie jest na bierząco uzupełniany, i po 30-35 roku życia traci się go bardzo dużo.


  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa


#2
KAzet

KAzet

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 79 postów

Też robi tzw. ,, zupę mocny'' ale nie codziennie. A pro po przechowywania można zamrozić a cześć dać do chłodnego miejsca idzie zima i nie ma większego problemu z przechowywaniem ja często zostawiam w nieogrzewanym miejscu gdy lodówka i zamrażarka pełna.

Słyszałem, że jeśli komuś zależy na tym kolagenie to należy właśnie takie wywary pić codziennie i nie tydzień czy miesiąc tylko cały rok a najlepiej do końca życia.

Swoją drogą coś musi w tym być popatrz na te Japonki one się nie starzeją a nie wiem czy wiesz ale przysmakiem są tam kurze łapki.

Też jestem zainteresowany alternatywą dla wywaru.


  • 0

#3
warrumin

warrumin

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 183 postów
A jak robicie taki wywar? Jakie składniki dodajecie? Poprosiłbym o wasze przepisy :)
  • 0

#4
KAzet

KAzet

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 79 postów

A jak robicie taki wywar? Jakie składniki dodajecie? Poprosiłbym o wasze przepisy :)

 Tak szczerze nigdy nie korzystam z przepisów  używam różnych kawałków mięsa, warzyw i przypraw po prostu bawię się gotowaniem.


  • 0

#5
JamesFranek

JamesFranek

    Advanced Member

  • Bywalec
  • 891 postów
Myślę, że Merfi nie będzie miał nic przeciwko wklejeniu tego linku ;)

https://m.facebook.c...687920524865063
  • 0

#6
Hannibal

Hannibal

    Go Hard or Go Home

  • Bywalec
  • 2621 postów
  • LokalizacjaBXL

Kiedyś pisałem jakich składników uzywam, ale to się trochę u mnie zmodyfikowało.

 

Wody daje na 2 litry i starczyło mi jedzenia od Soboty do czwartku.

warzywa to takie seler, ziemniak, marchewka, korzeń kurkumy, korzeń imbiru, czosnek, cebula [sam oceń jak duzy garnek masz i dajesz tyle warzyw aby wszystko weszło do garnka.] imbiru i kurkumy to daje spore ilości i nie żałuje na tych korzeniach.

przyprawy wszystkie dodaje jakie w domu mam [prócz kozieradki] i ich nie żałuje, łyżeczkami małymi odmierzam

4 łyżki stołowe octu jabłkowego

i dwie nogi świńskie i pół serca świńskiego

albo wątróbkę można dodać czy inne mięso

 

ostatnio zapomniałem dodać żółtek.

 

A jeść jak się zamrozi to ciężko jak się nie wyciągnie tych nóg i kości się nie wyłapie wcześniej.

 

od zagotowania się wody, gotuje na małym ogniu około 5h. [na małym palniku]


  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych