Warto wydawać na nią pieniądze ?
Zaloguj się Zarejestruj się
Siła, szybkość i kondycja w sztukach walki
Napisano 30 grudnia 2016 - 03:01
Można, ale po co? Proste ćwiczenia kalisteniczne budujące wytrzymałość siłową typu pompki, podciąganie, przysiady, wznosy nóg itd. wykonywane na ilość, coś na szybkość np. pompki z klaśnięciem, wieloskoki itd. do tego bieganie zarówno w umiarkowanym tempie na wytrzymałość oraz sprinty na szybkość powinny być dla Ciebie wystarczającą bazą pod trening sportów walk. Staraj się nie robić jednego dnia szybkości i wytrzymałości tylko podziel sobie np. na 2-tygodniowe mezocykle (2 tygodniowe mezocykle zalecał Tsatsouline w swojej książce "Jak ćwiczyć z odważnikami kulowymi", którą również polecam Ci przeczytać, jeśli chcesz trenować sporty walk) szybkościowe i wytrzymałościowe.
Blog o kalistenice i zdrowym stylu życia.
Napisano 05 stycznia 2017 - 10:35
Jeśli szukasz książki o typowo kalistenicznym treningu pod sztuki/ sporty walki, to tej książki nie polecam. Część zaprezentowanych ćwiczeń wymaga sprzętu typu sztangielki, sztanga, ekspander, piłka lekarska, piłka fitness, czy jakiegoś Atlasu. Ogólnie sporą część wiadomości zamieszczonych w tej książce znajdzie się bez problemu na jakichś forach sportowych. Ja kupiłem kiedyś z ciekawości, ale zbytnio nie poszerzyła mojej wiedzy na temat przygotowania do sztuk walki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś