Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Siła, szybkość i kondycja w sztukach walki

• Please log in to reply
4 replies to this topic

KAzet

KAzet

Advanced Member

• Użytkownik
  • 143 posts

Warto wydawać na nią pieniądze ?

• 0

Pawel Gie

Pawel Gie

fizjoterapeuta

• Użytkownik
  • 61 posts
  • LokalizacjaWarszawa

Można, ale po co? Proste ćwiczenia kalisteniczne budujące wytrzymałość siłową typu pompki, podciąganie, przysiady, wznosy nóg itd. wykonywane na ilość, coś na szybkość np. pompki z klaśnięciem, wieloskoki itd. do tego bieganie zarówno w umiarkowanym tempie na wytrzymałość oraz sprinty na szybkość powinny być dla Ciebie wystarczającą bazą pod trening sportów walk. Staraj się nie robić jednego dnia szybkości i wytrzymałości tylko podziel sobie np. na 2-tygodniowe mezocykle (2 tygodniowe mezocykle zalecał Tsatsouline w swojej książce "Jak ćwiczyć z odważnikami kulowymi", którą również polecam Ci przeczytać, jeśli chcesz trenować sporty walk) szybkościowe i wytrzymałościowe.

• 0

Blog o kalistenice i zdrowym stylu życia.

http://pawelgie.blogspot.com

Gromowładny

Gromowładny

Advanced Member

• Użytkownik
  • 168 posts
  • LokalizacjaWarszawa

Myślę, że na dobrą książkę naprawdę warto wydawać pieniądze. Choć z tą nie miałem do czynienia.

• 0

PrivateKerry

PrivateKerry

Brak

• Użytkownik
  • 6 posts
  • LokalizacjaMałopolska

Jeśli szukasz książki o typowo kalistenicznym treningu pod sztuki/ sporty walki, to tej książki nie polecam. Część zaprezentowanych ćwiczeń wymaga sprzętu typu sztangielki, sztanga, ekspander, piłka lekarska, piłka fitness, czy jakiegoś Atlasu. Ogólnie sporą część wiadomości zamieszczonych w tej książce znajdzie się bez problemu na jakichś forach sportowych. Ja kupiłem kiedyś z ciekawości, ale zbytnio nie poszerzyła mojej wiedzy na temat przygotowania do sztuk walki. 

• 0

KAzet

KAzet

Advanced Member

• Użytkownik
  • 143 posts

Dzięki wszystkim za odpowiedź ! 

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users