Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Drązek - jaką farbą pomalować (lepszy chwyt)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

MethodiCali

MethodiCali

Member

• Użytkownik
  • 21 postów
  • LokalizacjaŚląsk

J/W

Mam pytanie, bo ogólnie mam drążek ponad rok pomalowany jakąś farbą po prostu na czerwono,

ale zawsze źle trzymało mi się ten drążek o ile poręcze mi nie przeszkadzają o tyle podciąganie bywa czasem

fatalne, zwłaszcza gdy mam odciski. We wrześniu chodzę na salkę crossfitową gdzie mają fajnie zrobione drążki

nie wiem co to za technika, ale tam bez problemu robię po 4/5 MU i wgl dobrze mi się ćwiczy, ręce fajnie są 'przyklejone'.

Natomiast koło domu ciężko mi zrobić MuscleUpa , bądź po prostu podciągać się. Moje pytanie:

Wiecie czym powinienem pomalować poręcz od drążka, aby był dobry chwyt , a ręce nie zlatywały ciągle? 

Czy pomalowanie matowo sprawi, że drążek będzie lepszy? Czy może jakąś inną farbą pomalować? Na pewno

zrezygnuję z pędzla, chcę to zrobić kompresorem bądź po prostu 'sprayem' :)

Pozdrawiam

• 0

Dom1nus

Dom1nus

Padre

• Moderator Fanpage
  • 223 postów
  • LokalizacjaKielce

Ja mam swój pomalowany sprayem czarnym matowym i ręce mi się nie ślizgają ani nic. Lepszy jest chwyt niż na trzepaku pomalowany zwykłą farbą olejną.

• 0

MethodiCali

MethodiCali

Member

• Użytkownik
  • 21 postów
  • LokalizacjaŚląsk

o właśnie ja chyba mam czerwoną farbę olejną pomalowany pędzlem i smugi są od pędzla

Czyli mowisz że matowo w sprayu da radę? :)

• 0

Dom1nus

Dom1nus

Padre

• Moderator Fanpage
  • 223 postów
  • LokalizacjaKielce

Według mnie daje. Weź szlifierke z drutem i wyczyść drążek z tej starej farby. Potem walnij dwie warstwy matowej i powinno być lepiej :)

• 0

MethodiCali

MethodiCali

Member

• Użytkownik
  • 21 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Okej dzięki Ci bardzo!

• 0

MethodiCali

MethodiCali

Member

• Użytkownik
  • 21 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Według mnie daje. Weź szlifierke z drutem i wyczyść drążek z tej starej farby. Potem walnij dwie warstwy matowej i powinno być lepiej :)

http://www.leroymerl...70117,l811.html

a takie pytanie to jest to? bo to 'lakier dekoracyjny' niby czarny matowy, ale nie wiem czy takie coś? Czy to nie to :D

• 0

Dom1nus

Dom1nus

Padre

• Moderator Fanpage
  • 223 postów
  • LokalizacjaKielce

Powinien być okej :D

• 0

MethodiCali

MethodiCali

Member

• Użytkownik
  • 21 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Okej rano przed szkołą skocze 

Dziena i pozdro :)

• 0

Dom1nus

Dom1nus

Padre

• Moderator Fanpage
  • 223 postów
  • LokalizacjaKielce

Okej rano przed szkołą skocze 

Dziena i pozdro :)

Również pozdrawiam ;)

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

Zielony kolor uspokaja i dodaje rownowagi, czerwony dodaje agresji i energii, wiec wybierz po prostu w jakim chcesz byc nastroju - bojowym czy tez sily spokoju, i taka farba pomaluj drazek :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych