Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Budowa drążka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

PoCoNamWiara

PoCoNamWiara

Member

• Użytkownik
  • 12 postów

Witam.

Mam problem z wybudowaniem drążka. Jest jakaś opcja połączyć ze sobą 2 rury  na długości innym sposobem niż spaw?

Chcę sobie zrobić drążek na 2,5m ale nie moglem nigdzie zlokalizować blisko takich rur a na plecach tez nie dało się ich przynieść wiec mam 2 - 1,7m i 2 około 1,5m ta krótką zabetonowałem dziś i wymyśliłem sobie, ze może uda się pręta wsadzić jakiegoś do tej rury zabetonować na wprost pozniej nałożyć 2 i od góry betonu wlać. Ma to wgl rację bytu? A może ktoś ma jakiś pomysł jak je ze sobą połączyć. Na górę użyję złącza obrotowego więc będzie się trzymać. Zapomniałbym dodać nie mam dostępu do spawarki więc nie pospawam sobie tego :)

Jak ktoś będzie chciał to dodam zdjęcia elementów.

• 0

JoteMSW

JoteMSW

Advanced Member

• Bywalec
  • 239 postów
  • LokalizacjaLBC

Ten beton pewnie się pokruszy i w najlepszym wypadku zostaniesz z połową twojego nowego drążka w rękach leżąc na ziemi zdziwiony, jeśli już masz takie rury, to znalazłbym jakiś kawałek rury ciasno do nich wchodzący, wbił go młotkiem to tej rury w ziemi a następnie dobił (też młotkiem) na to tę rurę z góry. 

• 0

PoCoNamWiara

PoCoNamWiara

Member

• Użytkownik
  • 12 postów

ok dzięki za odpowiedz poszukam takiej nie powinno być raczej większego problemu ze znalezieniem:)

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Szczerze Ci powiem, że tutaj waży się kwestia Twojego bezpieczeństwa, zdrowia, a nawet życia. Nie muszę chyba dodawać co się stanie jak przy jakimś dynamicznym ćwiczeniu nagle spadniesz głową w dół? Serio - pożycz gdzieś spawarkę albo podjedź do jakiegoś warsztatu samochodowego i niech Ci to porządnie pospawają, a potem porządnie to osadź w ziemi. Zdrowie ma się jedno i trochę szkoda jeździć do końca życia na wózku z tak głupiego powodu jak "januszowe łączenie rurek żeby były"..

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych