Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dziennik PERKOSZ

• Please log in to reply
29 replies to this topic

perkosz

perkosz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 42 posts

18.06.2016

- 5RM (dzień 16)

(7,6,6,5,4)

- pompki zwykłe 4x10

- pompki odwrotne 4x10

- przysiad bułgarski dzielony 4x10

- wspięcia łydek 4x20

- wznosy kolan do klatki 4x15

- mostki 4x20

*Przemyślenia*

Jestem zadowolony z podciągnięć cały czas do przodu, ALE czuje, że nie progresuje w pompkach może to za krótki czas bo dopiero 10 dzień treningowy. A może źle to robię i spróbować pompek na kolanach, albo wyrzucić całkowicie? (zależy mi na nich) Wczoraj fatalny dzień, nie wiem czy to temperatura, chwiałem się na nogach dosłownie, chciałem złapać za drążek to mroczki przed oczami, więc odpuściłem wczoraj podciąganie i zrobiłem dzisiaj, a może i dobrze to wyszło, bo plecy trochę czułem zmęczone, a dzisiaj weszło bardzo fajnie.

• 0

"Jak będziesz spędzał zbyt dużo czasu myśląc nad czymś, nigdy tego nie zrobisz. Zrób przynajmniej jeden krok dziennie w kierunku swojego celu"

Guest_Clyde_*

Guest_Clyde_*
  • Gość

18.06.2016

- 5RM (dzień 16)
(7,6,6,5,4)
- pompki zwykłe 4x10
- pompki odwrotne 4x10
- przysiad bułgarski dzielony 4x10
- wspięcia łydek 4x20
- wznosy kolan do klatki 4x15
- mostki 4x20

*Przemyślenia*
Jestem zadowolony z podciągnięć cały czas do przodu, ALE czuje, że nie progresuje w pompkach może to za krótki czas bo dopiero 10 dzień treningowy. A może źle to robię i spróbować pompek na kolanach, albo wyrzucić całkowicie? (zależy mi na nich) Wczoraj fatalny dzień, nie wiem czy to temperatura, chwiałem się na nogach dosłownie, chciałem złapać za drążek to mroczki przed oczami, więc odpuściłem wczoraj podciąganie i zrobiłem dzisiaj, a może i dobrze to wyszło, bo plecy trochę czułem zmęczone, a dzisiaj weszło bardzo fajnie.

Widze że podciaganie ciagle progresujesz a te inne ćwiczenie robisz ciągle po tyle samo powtorzeń, jak wogóle nie możesz zwiększać powtorzen to najlepiej będzie cofnąć się do latwiejszych cwiczen.
Zrób tak pare treningów i jak będzie za latwo to znowu wroc do ovecnych.

Co do wczorajszego dnia to napewno był ciężki i mi też troche gorzej się trenowało.
  • 1

perkosz

perkosz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 42 posts

Tak zrobię, zobaczymy czy coś pomoże.

• 0

"Jak będziesz spędzał zbyt dużo czasu myśląc nad czymś, nigdy tego nie zrobisz. Zrób przynajmniej jeden krok dziennie w kierunku swojego celu"

perkosz

perkosz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 42 posts

19.06.2016
- 5RM (dzień 17)
(7,7,6,5,4)

• 0

perkosz

perkosz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 42 posts

20/06/2016

- 4x10 pompki na kolanach

- 4x10 odwrotne pompki

- 4x10 przysiad bułgarski dzielony

- 4x20 wspięcia łydek

- 3x10 Wznosy nóg do drążka

- 3x5 Active hang

Duuuużo cardio, kosz, piłka, rower, dużo tego było przez 2 dni.

*Przemyślenia*

Zgodnie z tym co polecił mi Clyde, przez parę treningów zrobię pompki na kolanach, zobaczymy liczę na poprawę.

Parę active hangów, na poćwiczenie, aby poprawić technikę w podciąganiu.

• 0

perkosz

perkosz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 42 posts

20/06/2016
- 5RM (dzień 18 *off*)

21/06/2016

- 5RM (dzień 19)

8,7,6,5,4

22/06/2016

5RM (dzień 20)

niepowodzenie  :(

23/06/2016

- 5RM dzień (14)

- 4x10 odwrotne pompki

- 4x20 wspięcia łydek

- 3x10 Wznosy kolan do klatki

- 4x25 mostek krótki

*Przemyślenia*

Niestety przy 20 dniu podciągania trafiłem na ścianę przy ostatnich seriach, które były wymuszone. Więc kończę swoją serie na 20 dniu, i cofam się jak to w planie o jeden tydzień w tył i lecę dalej tyle, że od dnia 14.

Edited by perkosz, 23 June 2016 - 13:00 PM.

• 0

perkosz

perkosz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 42 posts

27/06/2016

- 5RM (dzień 15)

(7,6,5,5,4)

- 4x10 odwrotne pompki

- 4x20 wspięcia łydek

- 3x10 Wznosy kolan do klatki

*Przemyślenia*

Przez niezaplanowany wyjazd nie miałem czasu na trening, ale trochę się zrelaksowałem, wypocząłem, więc jest dobrze.

• 0

perkosz

perkosz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 42 posts

28.06.2016
- 5RM (dzień 16)
(7,6,6,5,4)

• 0

perkosz

perkosz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 42 posts
5 dzień bez treningu, już mi się tak tęskni za podciąganiem :D Wcześniej nie pisałem ale doznałem urazu nadgarstka, chyba skręcilem na rowerze przy upadku. Jak nie przestanie do poniedziałku boleć to lecę na prześwietlenie. Parę dni bez ruchu a ja się czuję jakbym nagle stracił pokłady energii. Nie wiem dlaczego tak mam, ale ostatnie dni brak mocy.
  • 0

perkosz

perkosz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 42 posts
No to jestem po prześwietleniu, pośmigam sobie w ortezie przez parę dni. Okazało się że mam przeciążenie mięśni i ścięgien. Więc muszę parę dni pauzować :/ nie fajnie.

Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users