Witam, ostatnio postanowiłem, że będę wykonywał siłowe treningi do czego niezbędne będzie mi dodatkowe obciążenie, narazie radzę sobie jakoś z paskiem z obciążeniem własnej roboty, ale mogę z nim wykonywać tylko kilka ćwiczeń, a z kamizelką mógłbym wszystkie ćwiczenia. Szukam kamizelki do 150 zł. ewentualnie do 200 zł., ale jeżeli będzie się naprawdę opłacać (jakaś promocja itp.). Kamizelka najlepiej żeby miała te 10 - 15 kg., bo więcej ani mniej nie ma sensu.
Nie znam się na tym, nie wiem jakie firmy posiadają dobre produkty, więc zdam się na was, mam nadzieję, że pomożecie. ![]()
Zaloguj się Zarejestruj się
Kamizelka obciążeniowa do 150 zł.
Napisano 16 stycznia 2016 - 13:20
Napisano 16 stycznia 2016 - 13:34
Napisano 16 stycznia 2016 - 13:59
Napisano 16 stycznia 2016 - 14:18
Nie interesuje mnie pompka na jednej ręce i inne tego typu. Chcę progresować z ciężarem, moim zdaniem każdy sam decyduje w jakim kierunku chce iść, czy chce opanować pompki jednorącz itp. czy bardziej go kręci pompka z np. 100 kg. Mnie osobiście bardziej kręcą duże ciężary w ćwiczeniach kalistenicznych, więc będę progresował z ciężarem. ![]()
Napisano 16 stycznia 2016 - 14:25
" Witam, ostatnio postanowiłem, że będę wykonywał siłowe treningi do czego niezbędne będzie mi dodatkowe obciążenie, "
To tak jakby trening z masa ciała nie nadawał sie wgl do budowania siły a jedynym sposobem jest dodanie ciężaru. Ja osobiście też lubię trening z ciężarami ale to nie jest jedyna droga do budowania siły.
Moim zdaniem lepiej kupić 2 hantle 20 kg. Wtedy możesz sobie zdjąć z nich obciążenie i dodawać do podciągania, dipow, , pistoletów, możesz wrzucić je do plecaka i robić z nimi pompki. Możesz również robić nimi wyciskanie na klate albo żołnierskie np. jak te 20 kg za mało będzie dla Ciebie wtedy zdejmiesz obciążenie z jednej hantli i dokladasz na jedną i możesz mieć już 40 kg czyli całkiem spory ciężar jak na wyciskanie na klatę albo nad głowę. W dodatku nie zajmują dużo miejsca takie hantle.
Napisano 16 stycznia 2016 - 14:31
Mam w domu 300 kg. obciążenia także nie musiałbym nic kupować. Mam pas obciążeniowy własnej roboty, ale chodzi o to, że nie dodam go do np. zwykłych pompek czy innych ćwiczeń. Plecaka nie chcę, bo obciążenie nie będzie równomiernie rozłożone i wtedy łatwiej o kontuzję, więc wolę wydać trochę pieniędzy i nie ryzykować przez korzystanie z takich prowizorycznych metod. ![]()
Trening z masą własnego ciała nadaje się do budowania siły, ale nie pomoże w osiągnięciu moich celów, więc muszę dodać obciążenie. Moje cele to podciąganie z 2xmasą ciała i dipy z 2xmasą ciała, oczywiście nogi też będę progresował, ale narazie jest słabo, bo tylko 60 kg. w przysiadzie więc lipa i jeszcze dużo czasu minie zanim będę coś sensownego podnosił. ![]()
Użytkownik Mateusz01 edytował ten post 16 stycznia 2016 - 14:34
Napisano 16 stycznia 2016 - 14:32
Mateusz napisał "Witam, ostatnio postanowiłem, że będę wykonywał siłowe treningi do czego niezbędne będzie mi dodatkowe obciążenie" a nie "Witam, ostatnio postanowiłem, że będę wykonywał siłowe treningi do czego niezbędne jest dodatkowe obciążenie"
Mateusz chce progresować siłowo w kierunku obciążenia a nie skomplikowania ćwiczenia.
Napisano 16 stycznia 2016 - 14:36
Mateusz napisał "Witam, ostatnio postanowiłem, że będę wykonywał siłowe treningi do czego niezbędne będzie mi dodatkowe obciążenie" a nie "Witam, ostatnio postanowiłem, że będę wykonywał siłowe treningi do czego niezbędne jest dodatkowe obciążenie"
Mateusz chce progresować siłowo w kierunku obciążenia a nie skomplikowania ćwiczenia.
Dokładnie! W ogóle nie jara mnie podciąganie na jednej ręce (jestem już blisko, więc i tak prędzej czy później do niego dojdę) ani pompki na jednej ręce, wolę podnosić np. 80 kg. w podciąganiu niż podciągnąć się 10 razy na jednej ręce. Jedyny zrozumiałeś o co mi chodzi. ![]()
Napisano 16 stycznia 2016 - 14:46
Masz 300 kg obciążenia i jeszcze sie zastanawiasz co dokupić? Sorry ale moim zdaniem za dużo pierd...... a mało roboty. To ja doczepiam butle z wodą, wkładam do plecaka książki a ty masz 300 kg i sie zastanawiasz xd jak ja miałbym tyle obciążenia to bym je wykorzystał w 100 %. Robiłbym ciężkie wyciskanie na płaskiej, pompki zwykłe z ciężarem na plecach, dipy z ciężarem, przysiady ze sztangą, martwe ciągi, rwania , podciągania z obciążeniem, ciężkie wyciskanie za karku/ nad głowę. Normalnie robiłbym bym wszystkie ćwiczenia i nie byłbym dobry w żadnym
Napisano 16 stycznia 2016 - 14:52
W moim treningu siłowym robię właśnie martwe ciągi, przysiady ze sztangą, wyciskanie na klatę (tutaj nie interesuje mnie ciężar tylko wytrzymałość, samym gryfem 8kg. 200 powtórzeń co 2 dzień, tak dla przyjemności, żebym był wytrzymały
). Dipy i podciągania robię z pasem obciążeniowym. Nie będę kładł ciężarków na plecy, bo obciążenie będzie nierównomiernie rozłożone, przeczytaj czasami co piszę w postach, a nie.
Drugi powód to taki, że np. do MU nie mogę użyć ani ciężarków ani pasa obciążeniowego, bo będzie nie wygodnie, więc wybór padł na kamizelkę. Zaproponuje ktoś w końcu jakieś kamizelki, bo coraz bardziej odbiegamy od głównego tematu?
Napisano 16 stycznia 2016 - 14:53
A może Mateusz ma wystarczająco dużo pieniędzy i może sobie pozwolić na zakup takiej kamizelki. Uważa, że jest mu potrzebna i ma dwa wyjścia, albo taką sobie zrobi sam albo kupi. Oba są dobre. On wybiera kupno i jest ok. Jak Adamzakłada sobie tależ na plecy to niech zakłada. Inny kupi sobie kamizelkę i też będzie zadowolony. Nie wiem o co cała burza...
Napisano 16 stycznia 2016 - 15:02
może coś takiego http://www.decathlon...id_8313278.html
Na allegro jest duży rozrzut ale są raczej drogie.
Napisano 16 stycznia 2016 - 15:42
może coś takiego http://www.decathlon...id_8313278.html
Na allegro jest duży rozrzut ale są raczej drogie.
Podoba mi się, obciążenie rozłożone równomiernie (po 5 kg. z przodu i z tyłu), wygląda na porządnie wykonaną. Wszystko byłoby ok gdyby nie ta cena, bo widziałem kamizelki 10 kg. za 140 zł., a ta jest aż 60 zł. droższa i nie wiem czy jakościowo jest aż o tyle lepsza niż tamta. Byłbym skłonny wydać te 200 zł. tak jak wcześniej pisałem, ale gdyby to była jakaś 15 kg. kamizelka w promocji, a tutaj niestety trochę drogo jak na 10 kg. Ale dziękuję za propozycję, w końcu ktoś zaproponował jakąś kamizelkę, a nie czepiał się mojego treningu. ![]()
Napisano 16 stycznia 2016 - 16:14
Właśnie najchętniej bym taką kupił, ale nie mam aż tyle pieniędzy i musiałbym poczekać aż zarobię trochę więcej. Wtedy starczyła by mi na długi okres czasu bo zanim dojdę do 30 kg. w 5 seriach po 5 powtórzeń to minie sporo czasu. Narazie na następne kilka miesięcy starczy mi kamizelka 10-15 kg., ale będę dodatkowo utrudniał ćwiczenia, bo zauważyłem że z ciężarem w dipach progres idzie bardzo szybko i dokładam 5 kg. na tydzień. Gdybym miał te kilka stówek więcej.Zastanów się nad kamizelką do 30kg, są drogie, ale w przyszłości stwierdzisz ,że to była dobra inwestycja
Użytkownik Mateusz01 edytował ten post 16 stycznia 2016 - 16:14
Napisano 16 stycznia 2016 - 17:21
Ja mam kamizelkę 30kg, 290zł na OLX dałem, pamiętam jak w wieku 17 lat w wakacje na nią zarobiłem w 3 dni i jaki byłem z siebie dumny
Dobra sprawa, ale na dipy 30kg aktualnie to mało i jedynie do drążka i pompek się przydaje.
Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd
Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.
Napisano 16 stycznia 2016 - 20:07
Przekonaliście mnie, popracuję sobie przez tydzień nad projektem graficznym i będę miał pieniądze na kamizelkę 30 kg., napewno będzie mi długo służyć. Oto mój wybór - http://bushido-sport...EM-1-30-KG.html chyba że polecacie jakąś inną? ![]()
Użytkownik Mateusz01 edytował ten post 16 stycznia 2016 - 20:07
Napisano 17 stycznia 2016 - 14:24
Wpadł mi dziś do głowy pewnien pomysł. A nie myślałeś o tym żeby taką kamizelkę zrobić samemu? Stara kamizelka/kurtka(bez rękawów) dżinsowa. Stare spodnie dżinsowe tniesz na duże kawałki i doszywasz z tych kawałków kieszonki i dajesz tam obciążenie, np. z ołowianych odważników do wyważania kół samochodowych lub jakieś inne. Materiał w lumpeksie będzie tani, a odważnik na złomie pewnie też nie będą jakieś bardzo drogie. No i prosisz o pomoc kogoś z rodziny kto umie szyć na maszynie lub zanosisz do krawcowej i masz jedyną w swoim rodzaju kamizelkę, no i możesz do niej dodać ile chcesz obciążenia, zwłaszcza, że dżins to mocny materiał.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś