Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Rozdział: Programy Treningowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Przem0o

Przem0o

Brak

• Użytkownik
  • 4 postów

Witam 

Na wstępie chciałbym poinformować ze podróż z kalistenika dopiero zaczynam i dlatego kupiłem owa ksiażke, wcześniej już cwiczyłem na siłowni okolo 4lat także z kondycja jest u mnie na poziomie dobrym, niestety wiem ze według ksiązki muszę zaczać od pierwszego etapu czyli pompki przy scianie ale mam dylemat gdyż w rozdziale ksiażki str.321-329 sa programy treningowe "swieża krew, odosobnienie itp) pytanie moje, czy tak samo jak w przypadku pompek muszę zaczać od pierwszego programu to jest "swieza krew" czy przejsc do innego bardziej aktywnego 3-4 razy w tygodniu ? 

• 0

Chors

Chors

Ad Astra

• Bywalec
  • 354 postów
  • LokalizacjaPrawie Tatra

Również borykałem się z tym problemem i po lekturze forum oraz konsultacji z życzliwymi ludźmi z tego forum rozpocząłem trening systemem A,A,wolne...(dwa dni treningu, dzień wolnego, czasami dzień treningu i dzień wolnego itp). 

• 0

Przem0o

Przem0o

Brak

• Użytkownik
  • 4 postów

W takim razie według tego co piszesz i ksiązki mogę zaczać treningi systemem "dobre sprawowanie"  i jeszcze jedno pytanie czy treningi powinny odbywac sie w tych samych godzinach cz mogą być nieco zróżnicowane ?

• 0

Chors

Chors

Ad Astra

• Bywalec
  • 354 postów
  • LokalizacjaPrawie Tatra

Nie ma reguły. Ćwicz, kiedy Ci pasuje, a same treningi owszem, mogą a wręcz powinny być zróżnicowane, idąc w rytm zasady - rób to samo inaczej. :) Tam dołóż jedno powtórzenie więcej, tam lekko utrudnij technikę i tak dalej. 

• 1

Przem0o

Przem0o

Brak

• Użytkownik
  • 4 postów

rozumiem, jeśli chodzi o same ćwiczenia to wiadomo ze każdy z nas te parę głębokich pompek zrobi, coś z w-f w szkole wyniósł ( jeśli ktoś jest badziej aktywny życiowo to nawet diamenty) i postępując według książki zaczynam od poziomu pierwszego to co miesiać przechodzić na wyższy poziom czy bardziej to rozciągnąć  czasowo ?

dzięki wielkie za pomoc 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

na twoim miejscu po po "przygodzie" z siłką nawet za skazanego bym się nie brał. Przeczytaj post o kształtowaniu siły mięśniowej i skorzystaj z tamtego planu. To moja luźna sugestia , rób jak uważasz. Jeżeli interesuje cię ''siedzenie przy każdym kroku po pół roku to rób skazanego a jeżeli interesuje cię szybszy progres (wcale nie bardziej kontuzjogenny) to weź się za poważniejszą kalistenikę :)

• 0

Przem0o

Przem0o

Brak

• Użytkownik
  • 4 postów

na twoim miejscu po po "przygodzie" z siłką nawet za skazanego bym się nie brał. Przeczytaj post o kształtowaniu siły mięśniowej i skorzystaj z tamtego planu. To moja luźna sugestia , rób jak uważasz. Jeżeli interesuje cię ''siedzenie przy każdym kroku po pół roku to rób skazanego a jeżeli interesuje cię szybszy progres (wcale nie bardziej kontuzjogenny) to weź się za poważniejszą kalistenikę :)

Poważniejsza kalistenikę ? coś wiecej na ten temat, mam na myśli o treningach czy przykładach ? zaciekawiłeś mnie tym nie powiem, poczytam.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Wszystko jest w artukykule. Przeczytasz to zobaczysz o co mi chodziło :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych