Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Back Lever/chód pająka, pull ups na ręcznikach

• Please log in to reply
7 replies to this topic

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

kilka ujęć:

back lever'a pierwszy raz zrobiłem, wyszło mi nachwytem oraz podchwytem

jaka jest różnica między pod a na-chwytem w back lever'u ?

podciąganie na ręcznikach w 6 powtórzeniach też pierwszy raz zrobiłem, a nie czułem takiego palenia w przedramionach :)

• 3

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

jeszcze takie filmy:

• 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Lisciasty

Lisciasty

Advanced Member

• Użytkownik
  • 49 posts
  • LokalizacjaWrocław

Takie głupie pytanie, co mają dawać pompki na tak dziwnie powyginanych łapach?

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Takie głupie pytanie, co mają dawać pompki na tak dziwnie powyginanych łapach?

mi dużo dają, np wzmacniają się dłonie :)

ktoś pewnie by napisał, że są inne sposoby na wzmocnienie sobie dłoni, tak są i znacznie bezpieczniejsze, kto co woli

dla innych to dziwne i niebezpieczne a dla innych to łatwiej przychodzi

tak samo można zadać pytanie po co robiłem pompki na kciukach ? pytanie retoryczne :)

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

ponawiam pytanie :)

jaka jest różnica między pod a na-chwytem w back lever'u ?

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków
  • Kwalifikacje:Trener Personalny

Cześć,

mam jakąś teoretyczną wiedzę na temat funkcjonowania mięśni i spróbuję odpowiedzieć na pytanie:

Podchwyt: pracuje głównie m prostownik grzbietu, najszerszy grzbietu i zginacze ramienia (biceps).

Nachwyt: oprócz mm pleców pracują prostowniki ramienia i mam wrażenie, że potrzebna jest większa siła chwytu.

Funkcjonalnie zginacze są silniejsze od prostowników, więc pierwsza opcja może być łatwiejsza.

Nie mogę się doczekać, aż sprawdzę na sobie ;)

• 1

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Cześć,

mam jakąś teoretyczną wiedzę na temat funkcjonowania mięśni i spróbuję odpowiedzieć na pytanie:

Podchwyt: pracuje głównie m prostownik grzbietu, najszerszy grzbietu i zginacze ramienia (biceps).

Nachwyt: oprócz mm pleców pracują prostowniki ramienia i mam wrażenie, że potrzebna jest większa siła chwytu.

Funkcjonalnie zginacze są silniejsze od prostowników, więc pierwsza opcja może być łatwiejsza.

Nie mogę się doczekać, aż sprawdzę na sobie ;)

dzięki, ale nie wiem czy to działa również pod back lever, bo to co napisałaś to pod podciąganie bardziej ;p

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków
  • Kwalifikacje:Trener Personalny

Myślę, że mięśnie ramion pracują podobnie, tyle, że w back lever wszystkie prostowniki grzbietu muszą być o wiele mocniejsze, niż przy podciąganiu.

Na pewność muszę "poczekać" jeszcze kilka miesięcy ;)

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users