Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Front leaver
Rozpoczęty przez
Borkoś
, mar 03 2013 20:50
Napisano 03 marca 2013 - 20:50
Napisano 03 marca 2013 - 21:48
To pary w łapach Ci nie brakuje!!
Ja to bym kluczem kręcił - dla pewności!
Pomyślę nad dokupieniem drugiego drążka..
Ten Twój jest jednolity, czy składany?? Ostatnio na necie tylko takie składane widuję (w tematach jak ktoś szuka drążka rozporowego).
No i czarny! MOC!
Może jakiś link do allegro - z takim modelem?
Ja to bym kluczem kręcił - dla pewności!
Pomyślę nad dokupieniem drugiego drążka..
Ten Twój jest jednolity, czy składany?? Ostatnio na necie tylko takie składane widuję (w tematach jak ktoś szuka drążka rozporowego).
No i czarny! MOC!
Może jakiś link do allegro - z takim modelem?
Napisano 03 marca 2013 - 22:12
Jednolity. Ciężko będzie dostać taki. Były robione przez małą rodzinną firmę, super jakość i cena super- 30zł. Niestety wycofali się z biznesu u już chyba nie sprzedają bo się nie opłacało. Tak mi tłumaczyła znajoma w sklepie. Drążek serio genialny, materiały masakra w porównaniu z innymi.
Napisano 04 marca 2013 - 12:17
całkiem nieźle, ale muszę cię troszkę zmartwić - Front Lever robi się na prostych rękach. Łokcie muszą być proste i zablokowane. Widać u ciebie lekkie zgięcie w łokciach, co bardzo ułatwia trzymanie FL. Trzeba od początku nauki zwracać na to szczególną uwagę bo później trudno ten błąd wyeliminować. Staraj się też trzymać stopy złączone i palce obciągnięte ( niektórzy powiedzą "po gimnastycznemu"
).
Ogólnie jest spoko, chociaż nie sądziłem że tobie zajmie to tyle czasu. Wyglądasz na takiego co FL robi w 3mce, max pół roku
rep dla ciebie
Ogólnie jest spoko, chociaż nie sądziłem że tobie zajmie to tyle czasu. Wyglądasz na takiego co FL robi w 3mce, max pół roku
rep dla ciebie
Napisano 04 marca 2013 - 14:26
całkiem nieźle, ale muszę cię troszkę zmartwić - Front Lever robi się na prostych rękach. Łokcie muszą być proste i zablokowane. Widać u ciebie lekkie zgięcie w łokciach, co bardzo ułatwia trzymanie FL. Trzeba od początku nauki zwracać na to szczególną uwagę bo później trudno ten błąd wyeliminować. Staraj się też trzymać stopy złączone i palce obciągnięte ( niektórzy powiedzą "po gimnastycznemu"
).
rep dla ciebie
Fakt, front bardo długo był na warsztacie. Niestety wynika to z nieporównywalnie większej siły dynamicznej, ogólnej w ruchu i eksplozywności niż siły statycznej. Lata sportów walki i wyrobionego bardzo agresywnego stylu spowodowały rozwój siłowy w innym kierunku. Teraz widać to po froncie i planche (w szczególności). Pompować w pozycji PODOBNEJ do plansche mogę, ale samego full planche już nie utrzymam
Napisano 04 marca 2013 - 15:37
Dodaj do treningu więcej ćwiczeń na siłę wyprostowanych rąk, żeby zrównoważyć siłę dynamiczną i statyczną. Podczas takich ćwiczeń jak FL czy planche zwracaj szczególną uwagę czy ręce są zablokowane.
Cofnij się z FL do progresji, którą jesteś w stanie utrzymać na zablokowanych rękach (Half Lay/1 Leg FL lub Straddle FL lub Adv Tuck FL lub Tuck FL) - teraz krok w tył ale później satysfakcja jeszcze większa
To samo zrób z planchem.
Masz bardzo dobre warunki fizyczne więc nie powinieneś mieć problemu z dojściem do prawidłowego FL czy nawet planche (chociaż jakbyś był niższy to by było jeszcze łatwiej).
Cofnij się z FL do progresji, którą jesteś w stanie utrzymać na zablokowanych rękach (Half Lay/1 Leg FL lub Straddle FL lub Adv Tuck FL lub Tuck FL) - teraz krok w tył ale później satysfakcja jeszcze większa
To samo zrób z planchem.
Masz bardzo dobre warunki fizyczne więc nie powinieneś mieć problemu z dojściem do prawidłowego FL czy nawet planche (chociaż jakbyś był niższy to by było jeszcze łatwiej).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś