Zaloguj się Zarejestruj się
Moje pompki na 1 ręce !
Posted 21 February 2013 - 13:56 PM
Dzisiaj sobie z rana nagrałem filmik jak robię pompki na 1 ręce i chcę abyście ocenili je jako moje pierwsze pompki tego rodzaju. Cały czas poprawiam technikę, ale uwierzcie mi, że z lewą ręką cieńko mi się ułożyć jak do prawej (muszę mieć jedną nogę zgiętą trochę) - zobaczycie na filmiku.
http://speedy.sh/SHN5j/MOV00170.3gp
Tutaj macie mój filmik !
Proszę o oceny. Z góry dzięki !
Guest_zahir11_*
Posted 21 February 2013 - 19:37 PM
Guest_zahir11_*
Przepraszam, że tyle uwag ale prosiłeś o konstruktywną krytykę. Pompka na jednej ręce, jak by nie była wykonywana jest niedostępna dla większości śmiertelników, więc możesz być z siebie dumny i przyjmij moje gratulacje:)
Posted 21 February 2013 - 22:19 PM
Wiele pracy przede mną ale wiem, że dam radę
Posted 21 February 2013 - 22:24 PM
Chcesz dodać mi skrzydeł?
Guest_zahir11_*
Posted 22 February 2013 - 14:32 PM
Guest_zahir11_*
Podrzucam Ci mój filmik. Zwróć uwagę na wygięcie ciała przy ruchu piłki w bok i na jego brak przy ruchu do przodu.
http://m.youtube.com...h?v=_3K_Ej68weg
P.S. Maszbardzo dobre podejście przyjmujac krytykę na klatę:-)
Posted 22 February 2013 - 18:54 PM
Tak apropos jestem dopiero po treningu i robiłem pompki na hantlach, które trzeba było mocno trzymać aby się nie rozchodziły na boki, więc cały czas miałem górę napiętą ćwicząc też równowagę (klatka poruszona w 100%) + zawiesiłem sobie szalik na belce i łapałem szalik 2 rękami bez owijania szalika wokół rąk (jedna niżej druga wyżej) i powiem Ci, że zrobię takich max 5 i dętka
PS.
Ja potrafię tylko krytykę przyjąć jeśli chodzi o ćwiczenia, a o sprawy dziennie to już inna liga.
Posted 22 February 2013 - 19:49 PM
"You can fight but you won't always win
Somehow life finds a way to beat you
But I'll come join you in the ring"
Posted 23 February 2013 - 01:25 AM
spróbuj się napiąć
planków i nad stabilizacją oddzielnie poćwicz
jak nie wyświetli w oknie [w poście] to podaje jeszcze raz link:
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Guest_zahir11_*
Posted 23 February 2013 - 12:00 PM
Guest_zahir11_*
Będę Ci kibicował, więc koniecznie wrzuć filmik jak zrobisz postępy.
Posted 31 March 2013 - 21:28 PM
Tutaj podaję mój nowy filmik z moim nowym rekordem.
Na razie robię tylko na takiej technice, z pochyleniem na boki, żeby siły złapać w rękach. Prawa ręka ładnie schodzi do kąta prostego, ale z lewą w pierwszych trzech powtórzeniach nie za bardzo można to uznać za powtórzenie pompki na jednej ręce. Pytanie brzmi: Prawidłowe wykonanie pompki na jednej ręce jest do jakiego kąta ? Ja na razie uczę się, żeby tak mniej więcej robić pompki do 90 stopni (od czegoś trzeba zacząć).
Chętnie przyjmę krytykę
Posted 31 March 2013 - 21:56 PM
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Posted 31 March 2013 - 22:12 PM
Posted 01 April 2013 - 08:16 AM
Jak dla mnie reszta w porządku. Życzę Ci abyś doszedł do tej pełnej pompki ze złączonymi nogami
Posted 01 April 2013 - 09:57 AM
chodzi o palce u rąk na której robisz pompki
Posted 01 April 2013 - 10:24 AM
Gratuluje, ja poki co sie za takie rzeczy nie biore, dam jeszcze sie wzmocnic moim biednym lokciom
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report