Post Skasowany
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
RE: "Jesteś tym co jesz"
Rozpoczęty przez
Tym3k
, lis 02 2012 00:05
Napisano 02 listopada 2012 - 20:09
Nie mogłem się powstrzymać i aż oplułem ekran ze śmiechu, argumentacja na poziomie szkoły podstawowej.
Gdybyś był mięsożercą nie musiałbyś mięsa piec, gotować i przyprawiać. W życiu nie zjesz surowego mięsa a jak chcesz udowodnić swoje mięsożerstwo to spróbuj chociaż raz, będzie ubaw ;]. Dopóki nie wynaleziono ognia ludzie nie jedli mięsa. Z tymi oczami to pierwsze słysze ale np. goryl lub żyrafa mają tak samo ułożone oczy jak lew a są roślinożerne. A porównywanie przewodów pokarmowych zwierząt z ludzkim jest maksymalnie desperackim argumentem. Faktem jest że w naszym organizmie zachodzą miliony reakcji chemicznych na pierwiastkach które są dostarczane z warzyw, owoców i orzechów. We filmik nie masz ślepo wierzyć, ale warto się tematem zainteresować i samemu dojść do prawdy a ta jest brutalna bo kompletnie rozpierdala nasz dotychczasowy światopogląd.
Gdybyś był mięsożercą nie musiałbyś mięsa piec, gotować i przyprawiać. W życiu nie zjesz surowego mięsa a jak chcesz udowodnić swoje mięsożerstwo to spróbuj chociaż raz, będzie ubaw ;]. Dopóki nie wynaleziono ognia ludzie nie jedli mięsa. Z tymi oczami to pierwsze słysze ale np. goryl lub żyrafa mają tak samo ułożone oczy jak lew a są roślinożerne. A porównywanie przewodów pokarmowych zwierząt z ludzkim jest maksymalnie desperackim argumentem. Faktem jest że w naszym organizmie zachodzą miliony reakcji chemicznych na pierwiastkach które są dostarczane z warzyw, owoców i orzechów. We filmik nie masz ślepo wierzyć, ale warto się tematem zainteresować i samemu dojść do prawdy a ta jest brutalna bo kompletnie rozpierdala nasz dotychczasowy światopogląd.
Napisano 02 listopada 2012 - 21:56
Lucluca-chyba nigdy o tatarze nie słyszałeś ;]
Osobiście nic nie mam przeciw wegetarianizmowi, weganizmowi satanizmowi czy komunizmowi, każdy może być kim chce dopóki nie przeszkadza mi w robieniu tego na co ja sam mam ochotę.
Bardzo często mam natomiast ochotę na wspaniały stek i krew mnie zalewa kiedy ktoś mówi mi, że zamiast tego powinienem zjeść warzywo...
Osobiście nic nie mam przeciw wegetarianizmowi, weganizmowi satanizmowi czy komunizmowi, każdy może być kim chce dopóki nie przeszkadza mi w robieniu tego na co ja sam mam ochotę.
Bardzo często mam natomiast ochotę na wspaniały stek i krew mnie zalewa kiedy ktoś mówi mi, że zamiast tego powinienem zjeść warzywo...
Dum spiro, spero!
Napisano 03 listopada 2012 - 20:27
Może się wtrącę ale sam osobiście uważam że spożywanie mięsa jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania, i także popieram teorię że to własnie dzięki białku zwierzęcemu nasi przodkowie zaczęli się szybciej rozwijać. Jednak to tylko moja opinia z którą każdy może się zgodzić lub nie. Jednak lucluca twoje argumenty są równie beznadziejne i komiczne, przykład tatara czy carpaccio. Opory przed spożywaniem surowego mięsa w dzisiejszych czasach bardziej są wynikiem nacisku kulturowego niż tego że człowiek nie może tego robić. A po przeczytaniu zdania:
To odsyłam do publikacji czy chodzby filmów z Animal planet, podręcznika do biologi czegokolwiek...
Dopóki nie wynaleziono ognia ludzie nie jedli mięsa.
To odsyłam do publikacji czy chodzby filmów z Animal planet, podręcznika do biologi czegokolwiek...
Napisano 03 listopada 2012 - 20:47
m6k3 spróbowałeś kiedyś nie jeść mięsa?
Pamiętam kiedy zapisałem się na kalistenika.pl. chciałem tylko utrzymać wagę, aby nie przytyć.
Nie myślałem o odżywianiu. tylko prowadziła mnie jedna książka.
Ale kiedy dowiedziałem się jak dieta na której byłem może wyrządzić szkody na zdrowiu. Sam autor książki napisał, że można ją stosować 2 razy w życiu. To więc coś w tym jest.
Po jednym miesiącu na forum Kalisteniki powstał wątek na temat diety roślinnej co mnie na początku nawet nie przejmowałem się tym i myślałem po co mi dieta roślinna?
Więc po kilku wątkach spróbowałem i już zostaje przy tej diecie. Całkiem inne życie
Mięsożerny 26 lat i niecały rok roślinnożerny.
m6k3 mógłbyś nie jeść samego pieczywa przez miesiąc?
Pamiętam kiedy zapisałem się na kalistenika.pl. chciałem tylko utrzymać wagę, aby nie przytyć.
Nie myślałem o odżywianiu. tylko prowadziła mnie jedna książka.
Ale kiedy dowiedziałem się jak dieta na której byłem może wyrządzić szkody na zdrowiu. Sam autor książki napisał, że można ją stosować 2 razy w życiu. To więc coś w tym jest.
Po jednym miesiącu na forum Kalisteniki powstał wątek na temat diety roślinnej co mnie na początku nawet nie przejmowałem się tym i myślałem po co mi dieta roślinna?
Więc po kilku wątkach spróbowałem i już zostaje przy tej diecie. Całkiem inne życie
Mięsożerny 26 lat i niecały rok roślinnożerny.
m6k3 mógłbyś nie jeść samego pieczywa przez miesiąc?
Napisano 03 listopada 2012 - 21:38
Mógłbym nie jeść, właściwie jem go niewiele nawet teraz, co do mięsa to nie zamierzam go wykluczyć ze swojej diety, jestem mięsożercą, aczkolwiek spożywam mało czerwonego mięsa czasami okazjonalnie, głównie bazuje na drobiu i rybach z przewagą na ryby które uwielbiam. Ale tak jak pisałem wcześniej dużo zależy od indywidualnego usposobienia każdej pojedynczej jednostki, co do diety nigdy nie czytałem żadnych fachowych publikacji, zawsze kierowałem się zdrowym rozsądkiem i kilkoma zasadami, co z tego wyszło, na początku prawie całkowite spalenie tkanki tłuszczowej potem przybranie troszkę wagi, teraz znowu odżywiam się zdrowo i tak unikam czerwonego mięsa gdyby ktoś pytał, 5 posiłków dżinnie 3 duże 2 małe o stałych porach odpowiednie proporcje białek węgli i tłuszczy i od cała moja filozofia dodam że z jestem zadowolony z efektów
Całkowicie prawie też zrezygnowałem z używek, ale z mięsa nigdy nie zrezygnuje i nikt mnie do tego nie przekona, po prostu jestem mięsożerny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś