Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

RE: "Jesteś tym co jesz"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

Tym3k

Tym3k

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 107 postów
Post Skasowany
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 postów
Ludzie nie sa ani miesozerni ani roslinozerni tylko wszystkozerni. Gdybys byl miesozerca Twoja dieta musialby sie skladac w ponad 90% wylacznie z miesa.
  • 0
Dołączona grafika

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów
Nie mogłem się powstrzymać i aż oplułem ekran ze śmiechu, argumentacja na poziomie szkoły podstawowej.
Gdybyś był mięsożercą nie musiałbyś mięsa piec, gotować i przyprawiać. W życiu nie zjesz surowego mięsa a jak chcesz udowodnić swoje mięsożerstwo to spróbuj chociaż raz, będzie ubaw ;]. Dopóki nie wynaleziono ognia ludzie nie jedli mięsa. Z tymi oczami to pierwsze słysze ale np. goryl lub żyrafa mają tak samo ułożone oczy jak lew a są roślinożerne. A porównywanie przewodów pokarmowych zwierząt z ludzkim jest maksymalnie desperackim argumentem. Faktem jest że w naszym organizmie zachodzą miliony reakcji chemicznych na pierwiastkach które są dostarczane z warzyw, owoców i orzechów. We filmik nie masz ślepo wierzyć, ale warto się tematem zainteresować i samemu dojść do prawdy a ta jest brutalna bo kompletnie rozpierdala nasz dotychczasowy światopogląd.
  • 0

BlackHeart

BlackHeart

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 119 postów
Lucluca-chyba nigdy o tatarze nie słyszałeś ;]
Osobiście nic nie mam przeciw wegetarianizmowi, weganizmowi satanizmowi czy komunizmowi, każdy może być kim chce dopóki nie przeszkadza mi w robieniu tego na co ja sam mam ochotę.
Bardzo często mam natomiast ochotę na wspaniały stek i krew mnie zalewa kiedy ktoś mówi mi, że zamiast tego powinienem zjeść warzywo...
  • 0
Dum spiro, spero!

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów
Smacznego ;]

• 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 postów

krew mnie zalewa kiedy ktoś mówi mi, że zamiast tego powinienem zjeść warzywo...

Mnie tak samo kiedy ktoś mi mówi, że zamiast warzyw powinienem zjeść mięso :)

• 0
Dołączona grafika

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów
Dokładnie bo to taki męskie jesc mieso ;]

• 0

Tym3k

Tym3k

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 107 postów
Ja skasowałem tego posta , bo napisałem głupotę , nie musicie tego dalej komentować ! :P dlatego dałem to do kosza
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
Może się wtrącę ale sam osobiście uważam że spożywanie mięsa jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania, i także popieram teorię że to własnie dzięki białku zwierzęcemu nasi przodkowie zaczęli się szybciej rozwijać. Jednak to tylko moja opinia z którą każdy może się zgodzić lub nie. Jednak lucluca twoje argumenty są równie beznadziejne i komiczne, przykład tatara czy carpaccio. Opory przed spożywaniem surowego mięsa w dzisiejszych czasach bardziej są wynikiem nacisku kulturowego niż tego że człowiek nie może tego robić. A po przeczytaniu zdania:

Dopóki nie wynaleziono ognia ludzie nie jedli mięsa.

To odsyłam do publikacji czy chodzby filmów z Animal planet, podręcznika do biologi czegokolwiek...

• 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
m6k3 spróbowałeś kiedyś nie jeść mięsa?
Pamiętam kiedy zapisałem się na kalistenika.pl. chciałem tylko utrzymać wagę, aby nie przytyć.
Nie myślałem o odżywianiu. tylko prowadziła mnie jedna książka.
Ale kiedy dowiedziałem się jak dieta na której byłem może wyrządzić szkody na zdrowiu. Sam autor książki napisał, że można ją stosować 2 razy w życiu. To więc coś w tym jest.

Po jednym miesiącu na forum Kalisteniki powstał wątek na temat diety roślinnej co mnie na początku nawet nie przejmowałem się tym i myślałem po co mi dieta roślinna?

Więc po kilku wątkach spróbowałem i już zostaje przy tej diecie. Całkiem inne życie :)
Mięsożerny 26 lat i niecały rok roślinnożerny.

m6k3 mógłbyś nie jeść samego pieczywa przez miesiąc?
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
Mógłbym nie jeść, właściwie jem go niewiele nawet teraz, co do mięsa to nie zamierzam go wykluczyć ze swojej diety, jestem mięsożercą, aczkolwiek spożywam mało czerwonego mięsa czasami okazjonalnie, głównie bazuje na drobiu i rybach z przewagą na ryby które uwielbiam. Ale tak jak pisałem wcześniej dużo zależy od indywidualnego usposobienia każdej pojedynczej jednostki, co do diety nigdy nie czytałem żadnych fachowych publikacji, zawsze kierowałem się zdrowym rozsądkiem i kilkoma zasadami, co z tego wyszło, na początku prawie całkowite spalenie tkanki tłuszczowej potem przybranie troszkę wagi, teraz znowu odżywiam się zdrowo i tak unikam czerwonego mięsa gdyby ktoś pytał, 5 posiłków dżinnie 3 duże 2 małe o stałych porach odpowiednie proporcje białek węgli i tłuszczy i od cała moja filozofia dodam że z jestem zadowolony z efektów :) Całkowicie prawie też zrezygnowałem z używek, ale z mięsa nigdy nie zrezygnuje i nikt mnie do tego nie przekona, po prostu jestem mięsożerny :D
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Rozumiem cię m6k3. Ale warto spróbować choć raz w życiu. Proponuję jak przyjdą świeże warzywa i owoce. I jeśli interesujesz się dietą warto zagłębić się w temacie :) nawet jeśli jesteś mięsozerny
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów
Nie chce mi się już niczego tłumaczyć w tym temacie, dla mnie liczą się tylko wyniki a te mam zdecydowanie lepsze bez jedzenia miesa, wiec dla mnie argument jedyny i najwazniejszzy ;]
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Mi też nie chcę się więc jeszcze proponuję obejrzeć filmy Food inc. i Earthlings

Weganizm jest ciekawym tematem i zapewne forumowicze coś o tym czytają tylko nie przyznają się :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych