Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Stanie na rękach- pomocy

• Please log in to reply
8 replies to this topic

mskant

mskant

Brak

• Użytkownik
  • 2 posts
Witajcie, już z pół roku ćwiczę stanie na rękach i ciągle nie mogę się nauczyć :/ Problem mam tylko z jedną rzeczą- ustawienie się. Równowagę umiem utrzymać gdy już stoję. Ale gdy zaczynam stawać to albo za słabo się wybije, albo za mocno. Jeżeli za słabo, spadne po ok. 2 sek.Jeżeli za mocno spadam od razu. Możecie doradzić mi jakieś ćwiczenia?
Mam 19 lat
Waga 56kg
Wzrost 166cm
Widać mi mięśnie np. Na brzuchu więc nie mam dużo tkanki tłuszczowej co by mnie obciążało, a i prowadzę od zawsze sportowy tryb życia
Dziękuje za odp
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

obejrzyj wszystkie części

http://gymnasticswod...progression-pt1

+ sylwetki gimnastyczne

+próby odrywania nóg stojąc na rękach brzuchem do ściany

+naucz się przewrotu ze stania na rękach

+wzmocnij nadgarstki i palce

Co z tego że uczysz się pół roku?? robisz to systematycznie?? hs możesz robić nawet codziennie :)

Powodzenia

• 0

mskant

mskant

Brak

• Użytkownik
  • 2 posts
Oczywiście zobaczę, dzięki :)
Przewrót umiem, ćwiczę co 2 dzień.
Jak ktoś ma również ma pomysł jak tu pomuc to proszę :)
  • 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Ja stanie na rękach ćwiczę ok 1,5 miecha, mogę oderwać się od ściany na ok 6,7 i trzymam równowagę, szlifuje hs od razu, kwestia jest w podstawach bardzo często.

Wzmacniaj barki, tricepsy, nadgarstki, palce. -> 1.

Praktyka, wchodź sobie nogami na ścianę , jak już będziesz przy ścianie to lekko odchyl się i zabierz nogi,próbuj utrzymać równowagę, to w sumie podstawa ale jak jej nie ogarniesz to potem trudno o postępy, mam w grupie chłopaka co ćwiczy roki nie ogarnia stania.. BRAK PODSTAW, BRAK BAZY.

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

To kwestia wyćwiczenia i nic więcej. Myślę, że nikt Ci nie da złotego sposobu. Musisz po prostu wybijać się taką ilość razy, aż dokładnie będziesz miał wyczutą siłę, którą potrzebujesz w to włożyć. Jednym to przychodzi szybciej - innym wolniej. Tobie to zajmie tyle czasu ile Ty potrzebujesz. Jeśli umiesz utrzymać równowagę w staniu na rękach, a masz problem z wybiciem to ćwicz wybicie codziennie przy każdej możliwej okazji - nawet kilkanaście, kilkadziesiąt, kilkaset razy dziennie. W końcu wejdzie :)

• 0

Majchrzal

Majchrzal

Advanced Member

• Użytkownik
  • 118 posts

Staraj się ćwiczyć wolne stanie. Ja od prób we wrześniu do dzisiaj sobie śmigam :)

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Porob stanie scyzorykowe,
Badz stanie tyłem do sciany, ale stajesz troche dalej od ściany

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

Ja dzisiaj przeniosłem się spod ściany na środek pokoju. Jazda na maksa :) Strach wywołany brakiem ściany za plecami skrócił moje umiejętności z 10-15 sekund do maksymalnie 5. Trzeba ćwiczyć! 

https://www.instagra...m/p/_UcIOavpby/

Pozdrowionka :)

• 0

Cyriusz

Cyriusz

Advanced Member

• Użytkownik
  • 67 posts
Oby tak dalej. Ja w ciągu dwóch lat chciałbym dojść do stania na jednej ręce.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users