Zaloguj się Zarejestruj się
Stanie na rękach- pomocy
Napisano 11 grudnia 2015 - 22:26
Mam 19 lat
Waga 56kg
Wzrost 166cm
Widać mi mięśnie np. Na brzuchu więc nie mam dużo tkanki tłuszczowej co by mnie obciążało, a i prowadzę od zawsze sportowy tryb życia
Dziękuje za odp
Napisano 11 grudnia 2015 - 22:33
obejrzyj wszystkie części
http://gymnasticswod...progression-pt1
+ sylwetki gimnastyczne
+próby odrywania nóg stojąc na rękach brzuchem do ściany
+naucz się przewrotu ze stania na rękach
+wzmocnij nadgarstki i palce
Co z tego że uczysz się pół roku?? robisz to systematycznie?? hs możesz robić nawet codziennie ![]()
Powodzenia
Napisano 13 grudnia 2015 - 16:04
Ja stanie na rękach ćwiczę ok 1,5 miecha, mogę oderwać się od ściany na ok 6,7 i trzymam równowagę, szlifuje hs od razu, kwestia jest w podstawach bardzo często.
Wzmacniaj barki, tricepsy, nadgarstki, palce. -> 1.
Praktyka, wchodź sobie nogami na ścianę , jak już będziesz przy ścianie to lekko odchyl się i zabierz nogi,próbuj utrzymać równowagę, to w sumie podstawa ale jak jej nie ogarniesz to potem trudno o postępy, mam w grupie chłopaka co ćwiczy roki nie ogarnia stania.. BRAK PODSTAW, BRAK BAZY.
Napisano 14 grudnia 2015 - 10:23
To kwestia wyćwiczenia i nic więcej. Myślę, że nikt Ci nie da złotego sposobu. Musisz po prostu wybijać się taką ilość razy, aż dokładnie będziesz miał wyczutą siłę, którą potrzebujesz w to włożyć. Jednym to przychodzi szybciej - innym wolniej. Tobie to zajmie tyle czasu ile Ty potrzebujesz. Jeśli umiesz utrzymać równowagę w staniu na rękach, a masz problem z wybiciem to ćwicz wybicie codziennie przy każdej możliwej okazji - nawet kilkanaście, kilkadziesiąt, kilkaset razy dziennie. W końcu wejdzie ![]()
Napisano 14 grudnia 2015 - 19:55
Badz stanie tyłem do sciany, ale stajesz troche dalej od ściany
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 15 grudnia 2015 - 20:12
Ja dzisiaj przeniosłem się spod ściany na środek pokoju. Jazda na maksa
Strach wywołany brakiem ściany za plecami skrócił moje umiejętności z 10-15 sekund do maksymalnie 5. Trzeba ćwiczyć!
https://www.instagra...m/p/_UcIOavpby/
Pozdrowionka ![]()
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś