Zaloguj się Zarejestruj się
Planche
Napisano 13 sierpnia 2015 - 22:19
Napisano 14 sierpnia 2015 - 13:18
Oczywiście pomoc w treningu z asystą jest nieoceniona, ale pod warunkiem, że druga osoba zna i wie jak wykonać dany element. Dobrze widać to u gimnastyków, gdzie dba się o wszystkie szczegóły. Jeśli chcesz mogę Ci podrzuć mój filmik z backiem, gdzie dostałem propsy z sąsiedniego forum gimnastycy.pl
Napisano 14 sierpnia 2015 - 15:02
A ja do wykonywania planche polecam przechodzenie do planche z elbow levera. Bardzo pomocne, z czasem łokcie odsuwamy coraz bardziej od brzucha na zewnątrz i szybko wychodzi planche na ugiętych rękach, ja umiem tylko na ugiętych i w tucku ew chwilę utrzymam w zaaw. tucku, ale wszystko idzie do przodu, pompki w tuck planche naprawdę dużo dają, napewno sporo więcej niż dipy jak dla mnie
Napisano 14 sierpnia 2015 - 16:43
Oczywiście pomoc w treningu z asystą jest nieoceniona, ale pod warunkiem, że druga osoba zna i wie jak wykonać dany element. Dobrze widać to u gimnastyków, gdzie dba się o wszystkie szczegóły. Jeśli chcesz mogę Ci podrzuć mój filmik z backiem, gdzie dostałem propsy z sąsiedniego forum gimnastycy.pl
Wysyłaj ;p
A ja do wykonywania planche polecam przechodzenie do planche z elbow levera. Bardzo pomocne, z czasem łokcie odsuwamy coraz bardziej od brzucha na zewnątrz i szybko wychodzi planche na ugiętych rękach, ja umiem tylko na ugiętych i w tucku ew chwilę utrzymam w zaaw. tucku, ale wszystko idzie do przodu, pompki w tuck planche naprawdę dużo dają, napewno sporo więcej niż dipy jak dla mnie
Wczoraj w nocy utrzymałem 12 sekund wagę kuczną na prostych rękach, gdy byłem pochylony. Progres jest z 5-8 sekund na zgiętych ;D
Napisano 14 sierpnia 2015 - 20:19
Prawdę mówiąc nie lubię statyki, jeśli nie umiem danego elementu w pełni XD więc ja preferuję tuck planche pushups albo przechodzenie z tuck planche do stania na rękach (świetnie przygotowuje prostowniki grzbietu i pomaga przy nauce spiczagi, która też jest kozacka ) Ale 12 s to niezły wynik, ja nigdy nie mierzę ile mi się udaje
Napisano 15 sierpnia 2015 - 00:00
@bejek
http://www.dailymoti...backlever_sport
3maj Nagranie ze stycznia
Użytkownik .Boguś edytował ten post 15 sierpnia 2015 - 00:02
Napisano 23 sierpnia 2015 - 14:34
Bo przy planche, mocne łokcie i barki to podstawa i do tego częste rozciąganie nadgarstkow
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 23 sierpnia 2015 - 15:08
Za Chiny nie wiem, które mięśnie powinienem wzmocnić pod planche. Trzymam straddle l-sit z plecami poziomo, ale nogi mam pionowo w dół, coś mnie blokuje, żeby spróbować ułożyć nogi do poziomu.
Zacząłem ostatnio na poręczach robić wymachy tułowia z chwilowym zatrzymaniem się w straddle planche.
Napisano 23 sierpnia 2015 - 15:15
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 23 sierpnia 2015 - 16:04
A to bankowe, tucked planche push ups masakrują barki i przedramiona
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Właśnie, robiłem to kilka razy kiedyś, o uznałem to za podstawę na wzmocnienie się pod planche, ale zaprzestalem to robić ze względu na promieniowy ból w przedramieniu po stronie zewnętrznej i pod kością, nawet przy podciaganiu to bolało, i musiałem przestać te pompki robić, teraz znów powracam od czasu do czasu z tym, i znów boli, ale mniej, zacząłem masować piłeczką od tenisa i lodem przykładać...
Dodam, że najczęściej ten ból pojawiał się przy kończenie ćwiczenia, wychodząc z pod napięcia.
Może ktoś wie co to może być?
Napisano 23 sierpnia 2015 - 23:25
Hannibal, a to nie łokieć golfisty? Dla mnie podstawa pod planche to oprócz tuck planche pushups, HSPU i grzbietów trenuje spiczagę, czyli siłowy handstand i rozjazdy kółkiem w przód. Ale spiczaga moim zdaniem najlepsza, lędźwie i prostowniki grzbietów naprawdę fajnie się od tego wzmacniają a i barki Phillix potrenuj siłowy handstand przy ścianie, jeśli nie zrobisz, to dwie poduszki, stajesz na głowie, wygodnie podeprzyj się rękoma ( ręce w stronę brzucha, nie na boki, bo ciężej na boki) i wykonuj wznosy prostych nóg w tej pozycji do ściany, ja robię póki co 6 serii po 8, ale stopniowo będę zwiększał. Bardzo polecam to ćwiczenie:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych