Skocz do zawartości

Nasze strony:



Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Skazany - krok 1 na deficycie kalorycznym

Skazany na trening redukcja deficyt tkanka tłuszczowa

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21
wanna-amigo

wanna-amigo

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 170 postów
  • LokalizacjaOstrowiec Św.

Nie. Tak jak Ci napisałem, składniki też uciekają. 100 gram ryżu po ugotowaniu daje 300 gram, ale to nie znaczy że białko z 11 zwiększyło się do 33 pod wpływem gotowania, prawda? Tak samo jest w drugą stronę.


  • 1

"Être fort pour être utile"


#22
Piobab

Piobab

    Brak

  • Użytkownik
  • 9 postów

 Tak samo jest w drugą stronę.

 

Ok :)

 

Sorry że tak dopytuje ale jak mam się dowiedzieć to chce dokładnie :)

 

Dziękuje za pomoc!


  • 0

#23
hepatil

hepatil

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 371 postów

Produkty zawsze wazysz przed obrobka termiczna.

 

 

Wszelkie warzywa jesli gotujesz to wrzucasz do wrzacej wody, mieso do wrzatku, na rozgrzana patelnie, rozgrzanego piekarnika itd.

 

Ryze , kasze itp gotujesz w takiej ilosci wody , zeby po ugotowaniu ta woda "zniknela"  ( ryz wciagnie ta wode ) - w ten sposob nie odlejesz z nadmiarem wody mikroskladnikow z tych produktow.


  • 0

#24
zeralda

zeralda

    Member

  • Użytkownik
  • 18 postów
  • LokalizacjaKraków

 

Produkty zawsze wazysz przed obrobka termiczna.

 

 

Wszelkie warzywa jesli gotujesz to wrzucasz do wrzacej wody, mieso do wrzatku, na rozgrzana patelnie, rozgrzanego piekarnika itd.

 

Ryze , kasze itp gotujesz w takiej ilosci wody , zeby po ugotowaniu ta woda "zniknela"  ( ryz wciagnie ta wode ) - w ten sposob nie odlejesz z nadmiarem wody mikroskladnikow z tych produktow.

 

 

A gotowanie na parze? Jest bardziej efektywne po kątem zachowania mikroskładników czy witamin?


  • 0

#25
wanna-amigo

wanna-amigo

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 170 postów
  • LokalizacjaOstrowiec Św.
Gotowanie na parze generalnie jest najzdrowsze.
  • 0

"Être fort pour être utile"


#26
kubaelk

kubaelk

    Brak

  • Użytkownik
  • 4 postów

Zgadzam się, gotowanie na parze jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Natomiast jeśli chcemy gotować warzywa czy mięso w garnku to lepiej aby nie wkladać tego do gotującej się już wody, a zalać to gotującą się już wodą np. z czajnika. Dzięki temu te wszystkie drobinki z warzyw etc. potrzebne nam do funkcjonowania nie uciekną ;-)

 

Wszystko ważymy przed obróbką termiczną.


  • 0

#27
hepatil

hepatil

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 371 postów
nie wkladać tego do gotującej się już wody, a zalać to gotującą się już wodą

 

Jest roznica miedzy wlozeniem do wrzatku a polanie wrzatkiem ?


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Skazany na trening, redukcja, deficyt, tkanka tłuszczowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych