Żółtko z jajka jest pokarmem który zawiera najwięcej witamin i minerałów spośród wszystkich dostępnych nam naturalnie produktów. Pewien naukowiec stwierdził, że tylko wit C mu brakuje do pełnej puli składników. Warto zatem spożywać przy okazji jajek np paprykę.
Oczywiste, że jajko smażone jest mniej zdrowe od gotowanego.
Ale smażone jajko jest przepyszne. Jem takie i takie, nie widzę skutków ubocznych .
Trzymam się zasady, aby nie łączyć jajek z cukrem i nie smażyć na maśle. Do posiłku z jajkiem nie spożywam nawet słodzonej herbaty.
Ogólnie ogranizm ludzki nie lubi smażonych potraw, i czasami buntuje się gdy przesadzamy z ich ilością i częstotliwością spożywania.
Podpisuję się pod tym, z tym że organizm nie tyle nie lubi smażonych potraw, co gorących. Natomiast zwrócenie uwagi na nie łączenie cukrów i tłuszczy jest bardzo ważne, choć jak ktoś lubi np czekoladę ma duży problem
Osobiście też uwielbiam jajecznicę, dodając do niej cebuli, paprykę, imbir możemy ją wzbogacić na tyle że nawet fakt że będzie smażone nie będzie takie złe.