Powtórzę raz jeszcze: Darujcie sobie komentarze na temat pokory, ja doskonale wiem co mam robić.
Jeśli ktoś znajduje się na tym forum (!!!) to myślę że wykonanie 5 poprawnych technicznie pompek nie powinno stanowić problemu. 2 dni treningu załatwia sprawę w tym temacie. Nie zajmujmy się pierdołami.
Oczywiście podejmij wyzwanie i ułóż mi plan budujący siłę, czystą siłę z pompkami w planie dla kobiet, bo to one zazwyczaj mają z tym problem. Mężczyzn nie liczę, bo każdy kto miał wu-ef w szkole, powinien być w stanie wykonać 5-10 technicznych pompek. Jeśli nie, to raczej to nie jest wyzwanie dla niego bo na pewno nie będzie potrafił ułożyć takiego planu bez doświadczenia.
Zapomniałem w sumie zaznaczyć, że to dla bardziej zaawansowanych użytkowników posiadających doświadczenie w temacie. Ktoś kto jest totalnym laikiem, niech lepiej faktycznie zajmie się treningiem, ale spróbować może zawsze dla czystej zabawy. Feedback i pomoc dostanie ode mnie zawsze każdy, kto tylko będzie chciał. Malkotentów nie toleruje w moim środowisku, przykro mi 
Liczyłem że kto jak kto, ale instruktor StrongFirst poprze tę idee i pomoże mi w tym wyzwaniu.
Ale ja wiem co razi ludzi, brak znaczka instruktor przy moim niku. Spokojnie, spokojnie - kwestia czasu, ale wówczas zaznaczam że cena za moją wiedzę będzie wysoka i na pewno nie będą to tylko zwyczajne treningi siłowe. Ale jako że jestem pasjonatem tej sztuki zwanej siłą, to nie mam zamiaru bezczynnie siedzieć na dupie i czekać na kursy instruktorskie by móc działać w temacie. Mam potężną wiedzę i masę doświadczania w tej dziedzinie, większość rzeczy przetestowałem na sobie i wiem co działa lepiej a co mniej. Więc po prostu dzielę się tym doświadczeniem, kto chcę to skorzysta, kto nie - to przecież nie jest mój problem. Jest masa innych ludzi od których można się uczyć. Więc z tą pokorą radziłbym co poniektórym wyluzować, jeśli się nie ma pojęcia o danej osobie 
A że reklama mojego poradnika jest troszkę marketingowa. No cóż branża trenerska zarówno jak każda inna, to biznes. I w biznesie wygrywają Ci co lepiej się sprzedają. Ja nie sprzedaje w tym momencie 'gówienka ładnie opakowanego' - tylko bardzo solidny i diabelsko skuteczny materiał. Wiem bo go testowałem sam, oraz moim 'testerzy'. Więc wszelkie opinie na temat poradnika są mile widziane, natomiast nie trawię gdy ktoś coś krytykuje nie widząc nawet dwóch fragmentów z danego materiału.
Przypomina mi się tutaj muzyczna dyskusja, często prowadzona w świecie.
A: Słaby jest ten nowy album "X"
B: A dlaczego i jaki kawałek Ci się najbardziej niepodoba?
A: Jeszcze nie słuchałem.
Wierzę w swój materiał całym swoim sercem i umiejętnościami. Osoba posiadająca w miarę dobrą sprawność fizyczną jest w stanie bardzo szybko wykonać to ćwiczenie. Osoba otyła lub kompletnie niesprawna fizycznie, oczywiście że potrwa to dłużej, ale także jest to możliwe, szybciej niż wam się wydaje. Ale sam materiał nie dotyczy tylko pompki na jednej ręce, to coś znacznie ponad to. Ćwiczenie to tylko ćwiczenie. Wszystko jest w materiale z dokładnymi wyjaśnieniami 
Zawsze mam masę śmiechu z tego