Zaloguj się Zarejestruj się
Rutyny MADBARZ - dyskusja
Napisano 30 marca 2013 - 10:39
przykłady rutyn na różne grupy mięśniowe. Kilka z nich wygląda dość ciekawie i zawsze to jakaś odskocznia od treningu który dotychczas stosowałem. Chce "wpleść" ze dwie rutyny zastępując moje ćwiczenia na klatke z tricepsem i nogi.
Pytanie - Czy ktoś z forum stosował się do jakiejkolwiek z rutyn z wyżej wymienionej strony ? I do bardziej doświadczonych, Co sądzicie o tych rutynach ?
Napisano 30 marca 2013 - 11:04
i dobrze się sprawuje
wybrałem ten: Home-full body
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 30 marca 2013 - 11:17
Napisano 30 marca 2013 - 11:38
Napisano 30 marca 2013 - 14:26
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 30 marca 2013 - 14:46
Napisano 30 marca 2013 - 15:15
Napisano 30 marca 2013 - 15:18
Napisano 30 marca 2013 - 15:39
Dobra, to czas na pytanie żółtodzioba!
Z tych całych rutyn mamy wybrać sobie jedno ćwiczenie, to jest jednen trening, robimy to przez jakiś okres czasu codziennie (albo co iles tam) czy jak? Bo nie do końca kapuje... (pewnie to banalnie łatwe ale jakoś tak...)
Tam są zestawienia na różne grupy mięśni, po danym ćwiczeniu jakie tam jest można wywnioskować trenowaną partie, są tam np FBW, rutyny skupiające się na np. plecach + biceps, i wiele innych, skoro jesteś jak to określiłeś "żółtodziobem" to najpierw skupiłbym się na Twoim miejscu na treningu fbw (full body workout, czyli trening całego ciała)
A żebyś zrozumiał to ja np zabiorę się za rutyne skupiającą sie na klacie, w następny dzień treningowy na plecach i bicepsie a w trzeci dzień treningu na nogach dajmy na to.
Ps - rafal ,mówiąc o rutynach przygotowywanych przez półbogów miałem na myśli np ten właśnie turtle back xD
Napisano 30 marca 2013 - 17:05
Napisano 30 marca 2013 - 17:43
np konik zrobil ten trening i pisał, że na następny dzień padał z nógmnie najbardziej zszokował turtle back routine
to się da wykonać w ogóle? wydaje się niemożliwe...
może on się wypowie
Napisano 30 marca 2013 - 19:35
np konik zrobil ten trening i pisał, że na następny dzień padał z nóg
może on się wypowie
kurcze, nie wierzę że ktoś zrobił tyle na raz 2-3 serie z 5 min odpoczynkiem między seriami i min odpoczynkiem między ćwiczeniami. to jest w jednej serii łącznie 200 podciągnięć, 100 pompek diamentowych, 100 dipów i 10 MU. i to wszystko razy 2 lub 3
mission impossible
Napisano 30 marca 2013 - 19:49
chyba on zrobił jeden cykl właściwie
np konik zrobil ten trening i pisał, że na następny dzień padał z nóg
może on się wypowie
kurcze, nie wierzę że ktoś zrobił tyle na raz 2-3 serie z 5 min odpoczynkiem między seriami i min odpoczynkiem między ćwiczeniami. to jest w jednej serii łącznie 200 podciągnięć, 100 pompek diamentowych, 100 dipów i 10 MU. i to wszystko razy 2 lub 3
mission impossible
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych