Zaloguj się Zarejestruj się

Wyzwania - dyskusje techniczne
Napisano 07 marca 2013 - 22:41

Napisano 06 marca 2013 - 12:34

Dzis wiem, ze podciagne sie 500 razy normalnie a i tak wygra gosc co podciagnie sie na 1 rece do polowy prawie 2 razy.. takze ja odpuszczam sobie na dobre..
A tymczasem.. ide na trening.
A no i wiem, ze skomentujecie to, ze to tylko zabawa, tylko ja widze powoli tutaj kolko wzajemnej adoracji niektorych uzytkownikow i na tym sie to zamyka, przepraszam jesli kogos uraze, ale tak to widze.
Napisano 06 marca 2013 - 17:39

Tak przegladam kolejne posty w wyzwaniach i widze, ze nigdy nie zgodzimy sie jak robic cwiczenia i jak je oceniac.
Mam pewna wizje tego.
Moze po prostu na koniec wyzwan, admin / mod zbiera filmiki do kupy i robimy glosowanie (ankiete), oczywiscie na zasadzie 3 miejsca, plus dodatkowe wyroznienia (za odwage, za mine na koniecitp.).
Tym sposobem nikt nie powinien poczuc sie urazony bo glos zabiera wiekszosc a nie jeden odpowiedzialny za dany miesiac czlowiek.
Co wy na to?
Co moge jeszcze dodac, wyzwania powinny wg mnie konczyc sie na 3 dni przed koncem miesiaca, zeby admin / mod mial czas na poskladanie tego do kupy, od pierwszego dnia nastepnego miesiaca nowe wyzwania.
Do czego zmierzam w propozycji wyzej, nie wydaje mi sie, ze ktos bedzie probowal oszukiwac i glosowac na kogos kto nie wykazal sie naprawde dobrymi rezultatami, takze oczywiscie tylko zarejestrowani uzytkownicy mogliby glosowac na pierwsze trzy miejsca o 'medale', ale do tego mozna by przyznawac dodatkowe nagrody co zmotywuje jeszcze bardziej tych ktorzy nie uczestniczyli.
Dopis pod nickiem 'Uczestnik wyzwan xx' juz jest jakis sposobem nagrody i kolejnym motywatorem.
Napisano 07 marca 2013 - 11:30

Pytanie: czy jesli bede probowac robic podciagania na 1 rece lub muscle upy zostane od razu zdyskwalifikowany za wierzganie nogami? Nie sadze, ze mamy mase uzytkownikow ktorzy sa w stanie robic to bez kipping'u, jesli tak to od razu odpuszcze i przechodze do latwiejszych wariantow.
Napisano 07 marca 2013 - 19:10

A moja propozycja jest taka,że poprostu jest poziomów od 1 do 10 i każdy poziom dawałby mnożnik i wtedy ktoś kto robi 6 poziom miałby mnożone podciągnięcia x6 a ktoś kto robi 10 poziom podciągnięcia x10 i to by było sprawiedliwie jak dla mnie. Taka moja sugestia.
Gdzies juz o tym bylo aczkolwiek byly sprzeczne komentarze na ten temat, ja mysle, ze cos w tym jest.
Przyklad z zycia wziety: zahir zrobil 200 przysiadow stopnia 4 = 800pkt, a ktos 40 przysiadow stopnia 10 = 400pkt to i tak duzo ciezej pracowal zahir, niestety nie znalazl sie w ogole na podium ;P
Ciezko bedzie to ocenic, bo jednak poziom 10 wymaga nie lada sprawnosci i nawet przerabiajac tysiace powtorzen latwiejszego wariantu nieraz 5 powtorzen kroku 10 jest niewiarygodnym osiagnieciem.
Napisano 07 marca 2013 - 23:10

Pytanie: czy jesli bede probowac robic podciagania na 1 rece lub muscle upy zostane od razu zdyskwalifikowany za wierzganie nogami? Nie sadze, ze mamy mase uzytkownikow ktorzy sa w stanie robic to bez kipping'u, jesli tak to od razu odpuszcze i przechodze do latwiejszych wariantow.
Cin, muscle up, to jednak zupełnie inne ćwiczenie i nie będziemy go brali pod uwagę w tym konkursie:(
Co do pompki na jednej ręce, to jeszcze w tym miesiącu można będzie machnąć nogami w kategorii wytrzymałościowej. Od przyszłego miesiąca wejdą nowe zasady.
Rozumiem, w takim badz razie trzeba zmienic poczatkowy filmik dotyczacy podciagan, bo tam uwzgledniony jest MU.
Oczywiscie chciales napisac podciaganie na jednej rece nie POMPKI

A tak na marginesie jak mowi Satetsu, za jakis czas trzeba to wszystko zmienic, bo nie mozemy ciagle czekac, ze 'nowi' uczestnicy beda sie rejestrowac i ciagle kazde wyzwania beda oceniane z przymrozeniem oka, sam jestem na tym forum juz kilka miesiecy i np. w lutym nie dawalem rady z cwiczeniami, odpuscilem sobie i czekalem na kolejne, oczywiscie ciagle przy tym trenujac.
Napisano 10 marca 2013 - 18:29

Chciałbym poddać rozważeniu pomysł w ocenie wyzwań,a mianowicie chodzi mi o to,by wprowadzić grupy wiekowe np.
I gr.do 25 lat , II gr.26-35 lat , III gr.36-45 lat itp.
W służbach mundurowych podczas testów sprawnościowych nie bez powodu stosuje się takie zabiegi i coś w tym musi być.
Co wy na to?
Darek cos w tym jest, ale ja mysle, ze u nas roznica bedzie tylko widoczna na podstawie stazu, mamy duza roznice najmlodszego i najstarszego uzytkownika a obydwoje beda w stanie wykonac taka sama ilosc powtorzen danego cwiczenia.
Napisano 10 marca 2013 - 14:55

I gr.do 25 lat , II gr.26-35 lat , III gr.36-45 lat itp.
W służbach mundurowych podczas testów sprawnościowych nie bez powodu stosuje się takie zabiegi i coś w tym musi być.
Co wy na to?
Guest_DzikiCK_*
Napisano 08 marca 2013 - 21:15

Napisano 08 czerwca 2013 - 16:47

Widzę, że jest problem z ułożeniem wyzwań na czerwiec. Mam propozycję aby zrobić listę ćwiczeń, w których chcielibyśmy wziąć udział. Potem można oddawać głosy na poszczególne ćwiczenia i brać z tej listy ćwiczenia na kolejne miesiące. Na początek proponuję support hold, hollow body, supermana i stanie na rękach przy ścianie. Czekam na inne typy .
Napisano 09 czerwca 2013 - 19:05

Napisano 09 czerwca 2013 - 20:21

Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko temu ;-)
Jak dla mnie super !!!
Roball
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych