To proste. Krok nr 1 = 0,1pkt. Krok nr 10 = 1pkt. Fakt, nie jest to wymierny sport. Coś jak gimnastyka.
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się

Wyzwania 1-2K13 "Nowy rok - nowe wyzwania!"
Rozpoczęty przez
Stef
, sty 09 2013 03:52
Napisano 20 lutego 2013 - 15:12

w sumie nie głupie z tymi punktami
ale np.
krok 5 - 30p x 0,5 = 15PKT
to żeby go pobić to trzeba zrobić krok 9, 17 powtórzeń np. 17p x 0,9 = 15,3 PKT
a mi się wydaje ze 17 powtórzeń w 9 kroku jest o wiele trudniejsze niż 30 w 5 kroku
może różnice w punktach większe

krok 5 - 30p x 0,5 = 15PKT
to żeby go pobić to trzeba zrobić krok 9, 17 powtórzeń np. 17p x 0,9 = 15,3 PKT
a mi się wydaje ze 17 powtórzeń w 9 kroku jest o wiele trudniejsze niż 30 w 5 kroku

może różnice w punktach większe

"May my enemies live long so they can see me progress"
Napisano 21 lutego 2013 - 12:01

Ja bym nie kombinował z tymi punktami tak jak wspomnieliście chodzi o zabawę i rywalizację. W konkursach weźcie pod uwagę jeden krok (taki, który większość jest w stanie wykonać). Będzie lepsza zabawa i większa rywalizacja.
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.
Napisano 22 lutego 2013 - 12:50

Jeżeli chodzi o l-sity to według mnie zrobić dwie pozycje. Na ziemi i w zwisie na drążku. Ten kto czuje sie pewniej na ziemi, rywalizuje na ziemi, inny lepiej się czuje w zwisie to rywaluzuje w zwisie. Wtedy nie ma dylematu czy trudniej jest w tym, czy tym. I mamy dwóch zwycięzców.
Można to też zastosować w innych konkurencjach.
Można to też zastosować w innych konkurencjach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych