Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się

Plan killroy70
Started by
yanis
, Dec 23 2012 15:03 PM
Posted 23 December 2012 - 15:03 PM

Chciałbym zacząć ćwiczyć planem killroy70 ze strony www.gymnasticbodies.com , zastanawiam się tylko czy dobrze to zrozumiałem.
Poniedziałek - 4 pozycje statyczne (planche, FL, BL, stanie na rękach) + ćwiczenie dynamiczne (pompki)
Wtorek - 4 pozycje statyczne (planche, FL, BL, stanie na rękach) + ćwiczenie dynamiczne (dipy)
Czwartek - 4 pozycje statyczne (planche, FL, BL, stanie na rękach) + ćwiczenie dynamiczne (podciągniecia na drążku)
Piątek - 4 pozycje statyczne (planche, FL, BL, stanie na rękach) + mix ćwiczeń dynamicznych z poprzednich 3 dni
Przydałoby się dodać coś na nogi i brzuch, tylko w które dni?
Ćwiczył ktoś tym planem? Jakieś opinie?
Poniedziałek - 4 pozycje statyczne (planche, FL, BL, stanie na rękach) + ćwiczenie dynamiczne (pompki)
Wtorek - 4 pozycje statyczne (planche, FL, BL, stanie na rękach) + ćwiczenie dynamiczne (dipy)
Czwartek - 4 pozycje statyczne (planche, FL, BL, stanie na rękach) + ćwiczenie dynamiczne (podciągniecia na drążku)
Piątek - 4 pozycje statyczne (planche, FL, BL, stanie na rękach) + mix ćwiczeń dynamicznych z poprzednich 3 dni
Przydałoby się dodać coś na nogi i brzuch, tylko w które dni?
Ćwiczył ktoś tym planem? Jakieś opinie?
Posted 23 December 2012 - 15:39 PM

Sam killroy.
Są efekty. Pod jego planem możesz zauważyć jak opisuje swoje postępy. Brzuch robisz w pozycjach statycznych, a nogi do dwóch razy w tygodniu.

Posted 23 December 2012 - 15:51 PM

Czyli nogi dodam w poniedziałek i czwartek, a na środę wrzucę jeszcze jakieś dynamiczne na brzuch. Rozumie, że takim planem mogę startować od jutra?
Posted 23 December 2012 - 15:58 PM

Tak. Wg Sommer'a nogi robi tylko raz w tygodniu (WOD) Ja jednak robię przynajmniej dwa + bieganie. Jeśli mam doradzić, to na brzuch polecam wznosy nóg.

Posted 23 December 2012 - 20:04 PM

To zrobię na razie nogi raz w tygodniu, z później jak będzie mi mało to dodam drugi dzień 
A na brzuch miałem właśnie dodać wznosy nóg

A na brzuch miałem właśnie dodać wznosy nóg

Posted 23 December 2012 - 20:34 PM

Będzie za mało.
Podziel się w dzienniku treningowym.

Posted 23 December 2012 - 20:47 PM

Horizontal push/pull - co oprócz pompek można zaliczyć do tego zestawu?
Nad dziennikiem jeszcze się zastanowię
Nad dziennikiem jeszcze się zastanowię

Posted 23 December 2012 - 20:49 PM

Podciąganie w poziomie (Body rows). Zerknij na książkę building the gymnastic body.
Jest w pdf.

Posted 02 April 2013 - 16:42 PM

ile najlepiej dobrac cwiczen do pompek dipow podciagania ??
ile robic cwiczen do podciaganai dipow i pompek
ile robic cwiczen do podciaganai dipow i pompek
Posted 02 April 2013 - 18:23 PM

Po jednym.
Posted 02 April 2013 - 20:15 PM

podciaganie piramidkowo to dobry pomysl ?
Posted 03 April 2013 - 09:22 AM

Tak. Tylko, że się robi chyba jedną serię na obwód. Ale jak chcesz to w jednej 1 w drugiej dwa podciągnięcia, itd.
Posted 03 April 2013 - 16:41 PM

aha... a robic lepiej do maksa np.1x2x3x4x5x6x7x8x9 i takie dwa obwody 3x w tyg czy np podwojne 1x2x3x4x5x6x7x8x9x8x7x6x5x4x3x2x1 1 obwod i tak 3 razy w tyg
Posted 03 April 2013 - 21:46 PM

To drugie to piramida.
Chcesz aż do maksa serii walić?
Jeśli chodzi o sam cel drabiny to tak.

Posted 04 April 2013 - 19:32 PM

a czemu nie do maksa ??
chcialbym zwiekszyc max ilosc powtorzen wiec pomyslalem, ze chyba do maksa trzeba cisnac. Chyba, ze sie mysle ;pp

Posted 10 May 2013 - 13:33 PM

Oczywiście że się mylisz Ćwiczenie do upadku mięśniowego (ciśnięcie do maksa) jest dobre dla kulturystów i Rocky'ego, ale nie dla gimnastyków.
Zostawianie sobie zapasu 2-3 powtórzeń w seriach wyjdzie Ci tylko na dobre
Posted 29 January 2014 - 23:44 PM

Fajny program, ale jak dla mnie trochę za mało treningów w tygodniu na daną grupę, skoro Nagi Wojownik może robić nawet 10 serii Pistoletów czy Pompek każdego dnia i się nie przetrenowuje to tutaj wolałbym zmniejszyć natężenie i ćwiczyć wszystkie partie 4 x tygodniu.
Ciekawe jak by działał Nagi Wojownik z pozycjami statycznymi albo pozycje statyczne jako smarowanie gwintów.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users