Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się

To wszystko?
Started by
KABUM
, Sep 25 2012 13:34 PM
Posted 25 September 2012 - 13:34 PM

Co dalej z treningami dnia? Już nie będzie?
Posted 25 September 2012 - 16:45 PM

A ktoś ćwiczy w ogóle?
Posted 25 September 2012 - 18:30 PM

Ja ćwiczę. Tylko do przysiady, back lever- trochę trudniejsze wersje i front lever trudniejsze wersje według moich upodobań, stanie na rękach i l-sit-a to podstawa. A odrzuciłem pompki i podciąganie.
Ale ja też widzę, że jest chyba małe zainteresowanie.
Ćwiczy ktoś jeszcze? Czy ćwiczycie według własnych upodobań?
Ja ćwiczyłem. Tylko do przysiady, back lever- trochę trudniejsze wersje i front lever trudniejsze wersje według moich upodobań, stanie na rękach i l-sit-a to podstawa. A odrzuciłem pompki i podciąganie.
Krzysiek, a masz jakieś swoje treningi wcześniejsze?
Bloga nie prowadzisz? A miałeś tam bardzo ciekawy plan treningowy
Ja ćwiczyłem. Tylko do przysiady, back lever- trochę trudniejsze wersje i front lever trudniejsze wersje według moich upodobań, stanie na rękach i l-sit-a to podstawa. A odrzuciłem pompki i podciąganie.
Krzysiek, a masz jakieś swoje treningi wcześniejsze?
Bloga nie prowadzisz? A miałeś tam bardzo ciekawy plan treningowy
Posted 25 September 2012 - 18:48 PM

Hmm, no mogę coś popisać jak chcecie. Szczerze powiem, że nie chce mi się wpisywać.
Mam dzienniczek w domku. Jeśli chcecie to mogę zacząć. Pisałem z resztą, ale kartofelek nie czaił o co chodzi. A każdy tak dziennik prowadzi. Tylko wpisy, co robił.

Posted 25 September 2012 - 19:41 PM

mistrzu czekamy na wpisy ,też miałem problem ze zrozumieniem ćwiczeń ,ale dzięki filmikom wiem jak je robić , w sumie nasze dzienniczki można umieszczac w dziennikach postepu nie widze sensu dodawaniu naszych wypocin do tematu gimnastyka ,jedynie pytania i wnioski
CZEKAMY NA WIĘCĘJ
CZEKAMY NA WIĘCĘJ
Posted 25 September 2012 - 19:59 PM

Powiem Wam szczerze, że mam jednego królika doświadczalnego.
Ćwiczę z nim planem, który jemu ułożyłem. Zobaczymy za miesiąc. Jest totalnym laikiem. Plan na podstawie Btgb.

Posted 25 September 2012 - 20:50 PM

Ja ćwiczę, ale z większym nakierowaniem na kółka i pod MU. Dynamiczne w jeden DT, a statyczne + brzuch w drugi DT. Aczkolwiek niektóre ćwiczenia zapożyczyłem od Krzyśka

Jeżeli ktoś ci mówi, że się zmieniłeś to znaczy, że przestałeś żyć według jego oczekiwań...
Posted 25 September 2012 - 21:15 PM

Nie zapomnij o mnie, ja takze korzystam z treningow dnia.Jade advance planche, l-sit, front lever, niemiecki zwis, stanie na rekach, flage itp
wiec sie nie lam i pisz:).W plenerze muscle-up:)

Posted 26 September 2012 - 12:19 PM

Ja tutaj ciągle zaglądałem bo byłem ciekawy jak układasz WODy bo sam też tak trenuję. Czasami układałem samemu a czasami korzystałem z twoich. Może lepszym pomysłem byłoby zrobić np po 20 WODów grupach dla poczatkujacych, średniozaawansowanych, zaawansowanych lub jakiś inny podział.
Posted 26 September 2012 - 13:32 PM

Hmm. No zobaczymy. Teraz za bardzo czasu nie mam, bo a po południu do pracy chodzę, ale zastanowię się nad tym. Może jakieś przykłady treningów? Dać wiele możliwości treningowych, np. drabinka, 5 x 5, piramidka i zmieścić to w jeden artykuł? Oczywiście razem z progresjami.
Posted 26 September 2012 - 13:46 PM

To by było dobre, każdy by sobie wybrał co potrzebuje, bo wiadomo różne są priorytety/cele treningowe, a także stopnie zaawansowania trenujących. Ktoś kto celuje w planche bedzie trenował i wzmacniał partie stricte pod planche. Inny zaś celuje w MU albo Iron Crossa i trening układa sobie inaczej.
Tak czy inaczej, będę czekał na propozycje od Ciebie i wierzę w Twoją wiedzę pod tym kątem
Tak czy inaczej, będę czekał na propozycje od Ciebie i wierzę w Twoją wiedzę pod tym kątem

Jeżeli ktoś ci mówi, że się zmieniłeś to znaczy, że przestałeś żyć według jego oczekiwań...
Posted 26 September 2012 - 19:55 PM

Mi chodziło bardziej o propozycje planów, a nie pod ćwiczenia. Ale zobaczymy.
Posted 26 September 2012 - 22:47 PM

ja też bym pewnie wykorzystał niektóre/wszystkie ćwiczenia przed kali... i dodam do mojego planu,
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Posted 27 September 2012 - 18:46 PM

Ja nie cwiczę, ale jakbym mógł to bym cwiczył9 a nie mogę...
), ale pomysł jest zajebisty po prostu!

Posted 27 September 2012 - 18:49 PM

Ogólnie chcialem sobie wszystko wyrysować w zeszycie. Wypisać, itp. Coś a la poradnik. Wszystko w jednym miejscu.
Posted 01 October 2012 - 21:14 PM

krzysiek przemyśl sobie wszystko a jak będziesz miał wolną chwilę to wrzucaj na forum. Nikt cie nie pośpiesza ale nie rezygnuj

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users