Hej, a więc tak... Jestem po 3 tygodniach treningu i myślę że muszę wprowadzić lekkie poprawki

. Wydaje mi się, że idzie za lekko, zwłaszcza tydzień A (10x5). W tygodniu B (5x10), ćwiczenia Push tez raczej na luzie, Pull jest wystarczająco ciężkie (za Chiny nie zrobię 5x10 😜), dlatego będę dążył do tych 5ciu serii po 10 powtórzeń. Proszę o zweryfikowanie moich poprawek:).
Mianowicie, wymyśliłem sobie, że dołożę po jednym ćwiczeniu w każdy dzień, wtedy wyszłoby po 4 ćwiczenia na każdy ruch w tygodniu, a wyglądałoby to tak:
Wtorek:
Push + Pull
1. Podciąganie nachwytem (szerokość barków)
2. Pompki na podwyższeniu
3. Single bar dips
Środa:
Pull + Legs:
1. Australijskie podchwytem (węziej niż barki)
2. Pistolety z asystą
3. Wspięcia na palcach
Czwartek, piątek:
Wolne
Sobota:
Push + Pull:
1. Podciąganie nachwytem (szerokość barków)
2. Pompki na podwyższeniu
3. Australijskie podchwytem (węziej niż barki)
Niedziela:
Push + Legs:
1. Single bar dips
2. Pistolety z asystą
3. Wspięcia na palcach
Mam jeszcze pytanie odnośnie przerw między seriami/ćwiczeniami. Do tej pory, wykonując po 2 ćwiczenia dziennie, robiłem tak:
Tydzień A:
Push (5 powtórzeń)- przerwa do 30 sekund,
Pull (5 powtórzeń)- przerwa 3 min.
Tak po 10 serii z każdego ćwiczenia.
Tydzień B:
Najpierw 5 serii Push (8-10 powtórzeń)- przerwa od 1-1,5 min między seriami,
następnie przerwa około 5 min między ćwiczeniami i analogicznie ćwiczenie Pull.
Co do dni z nogami, przerwy tak samo jak w przykładzie powyżej

.
Teraz nasuwa mi się pytanie czy mogę po prostu dołożyć po tym jednym ćwiczeniu i w taki sam sposób postępować z przerwami? Najbardziej chodzi mi o tydzień A, gdzie wyszłyby po 3 ćwiczenia praktycznie jedno po drugim. W szczególności zależy mi na szybkości takiego treningu, wychodzi wtedy znacznie krócej niż jakbym miał robić przerwy po każdym ruchu z osobna... Czy ma to sens? Na mój rozum byłby to już taki mały obwód i nie wiem czy można tak mieszać 10x5 z obwodami? Co do tygodnia B to po prostu dołożyłbym trzecie ćwiczenie na koniec z takimi samymi przerwami i tyle 🙂.
Mam nadzieję, że dość jasno to przedstawiłem, liczę że ktoś pomoże 🙂.