Kiedyś pisałem jakich składników uzywam, ale to się trochę u mnie zmodyfikowało.
Wody daje na 2 litry i starczyło mi jedzenia od Soboty do czwartku.
warzywa to takie seler, ziemniak, marchewka, korzeń kurkumy, korzeń imbiru, czosnek, cebula [sam oceń jak duzy garnek masz i dajesz tyle warzyw aby wszystko weszło do garnka.] imbiru i kurkumy to daje spore ilości i nie żałuje na tych korzeniach.
przyprawy wszystkie dodaje jakie w domu mam [prócz kozieradki] i ich nie żałuje, łyżeczkami małymi odmierzam
4 łyżki stołowe octu jabłkowego
i dwie nogi świńskie i pół serca świńskiego
albo wątróbkę można dodać czy inne mięso
ostatnio zapomniałem dodać żółtek.
A jeść jak się zamrozi to ciężko jak się nie wyciągnie tych nóg i kości się nie wyłapie wcześniej.
od zagotowania się wody, gotuje na małym ogniu około 5h. [na małym palniku]