Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

suplementy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Cel uswieca srodki, wiec jak ktos chce szybko to niech zre az mu uszami wyjda i z nosa beda kapac.
Przypomiam, ze sila to umiejetnosc a nie cecha.

Opis sytuacji jest taki: przed impreza wrzucasz sobie w kubek jakas viagre, permen kinga i braveran, mieszasz z jakims Redbullem i twoj konar rozrywa kolejne laski na strzepy, ze kwicza jak swinki, a ty chodzisz w chwale mistrza stukania i sie cieszysz, ze jestes gosc.
Do czasu kiedy wbijesz na impreze, ladujesz sie z laska do wyrka i z przerazeniem spostrzegasz, ze zapomniales zarzucic swoj zestawik mistrza seksu

Nagle okazalo sie, ze jestes zerem w lozku, bo o twojej zajebistosci swiadczylo pare pudelek, fiolek i butelek.
To sa wlasnie suple

Ja bym dorzucił do tego na pewno tłuszcze naysocone w duzych dawkach.
Kto zażywa ten wie o co chodzi.

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

:rolleyes: Ja tam nie wiem, wiec z checia sie dowiem.

Mam wrazenie, ze czesto nie rozumiesz tego co sie pisze, ale moze sie myle...

• 0

Arte

Arte

It's Not Over Until I Win

• Użytkownik
  • 171 postów
  • LokalizacjaWrocław
super dzięki wszystkim za pomoc! fakt faktem jest to pierwsze miejsce gdzie spotkałem się że białko powoduje jakąś wysypke ale cóż może i macie rację, ale jeszcze takiej osoby nie poznałem, wiem tylko że przy Białku trzeba dużo wody pić bo może zaszkodzić. w każdym razie widzę że są osoby które są za suplementami i są osoby przeciwko jak wszędzie ;) wiedziałem że mogę liczyć na waszą pomoc w rozjaśnieniu mi sytuacji !

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
  • 0

“Whether you think you can, or you think you can't--you're right.” ― Henry Ford

Work until your idols become your rivals

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

:rolleyes: Ja tam nie wiem, wiec z checia sie dowiem.

Ja potrzebujesz poprawic swoj testosteron to szamaj tłuszcze nasycone.
To jeden z czynników ktory poprawia jego osiągali.
Wiem ze wiesz to.

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
  • 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Mam wrażenie, że to nie tylko wrażenie. Ten gość zadaje czasem takie pytania i tak odpowiada na niektóre posty jakby był zwykłym głupkiem albo zgrywał cały czas takiego. Momentami czuje się jakbym rozmawiał z translatorem google :D Lecz zanim zada kolejne pytanie o 2,33 grama jakiegoś mikroelementu albo idealną temperaturę wrzenia wody..
  • 2

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

Cos w tym jest :lol:

@ Hannibal, testosteron jest syntetyzowany z miedczy innymi z cholesterolu, wiec nia ma w tym nic dziwnego ani tajemniczego ale temat jest o suplementach ;)

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Cos w tym jest :lol:

@ Hannibal, testosteron jest syntetyzowany z miedczy innymi z cholesterolu, wiec nia ma w tym nic dziwnego ani tajemniczego ale temat jest o suplementach ;)

Wiem o tym, temu napisałem o braniu tłuszczu nasyconego, - jak ktoś słabo zrozumiał, to był to żart z tym braniem. Oczywiście, chodziło o jedzenie.

Tłuszcze nasycone = dobry poziom wszystkich hormonów.

Ale ty to już wiesz.

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

No ale jakby nie patrzec, tluszcze to jednak nie suplementy.

• 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 134 postów
A białko w proszku tak xD
  • 1

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk

fakt faktem jest to pierwsze miejsce gdzie spotkałem się że białko powoduje jakąś wysypke

Nie powoduje wysypki tylko białko jest metabolizowane w taki sposób, że zostawia po sobie azot. Jeśli tego białka jest dużo to tego azotu jest dużo również i oprócz tego, że zarzyna się w ten sposób nerki to jednym z objawów widocznych są pryszcze powodowane właśnie podtruciem organizmu przez niego. Chłopaki na siłowniach nadużywają białka jak cholera bo myślą, że powiększy im to w magiczny sposób buły i najczęściej od razu to widać po zapryszczonych ryjach albo plecach :)

PS. Uzupełnię jeszcze post o info, że białko proszkowane to najczęściej białko serwatkowe, a te również (jako pochodna mleka) nie wpływa rewelacyjnie na cerę :)

• 0

warrumin

warrumin

Advanced Member

• Użytkownik
  • 195 postów

Nie powoduje wysypki tylko białko jest metabolizowane w taki sposób, że zostawia po sobie azot. Jeśli tego białka jest dużo to tego azotu jest dużo również i oprócz tego, że zarzyna się w ten sposób nerki to jednym z objawów widocznych są pryszcze powodowane właśnie podtruciem organizmu przez niego. Chłopaki na siłowniach nadużywają białka jak cholera bo myślą, że powiększy im to w magiczny sposób buły i najczęściej od razu to widać po zapryszczonych ryjach albo plecach :)

PS. Uzupełnię jeszcze post o info, że białko proszkowane to najczęściej białko serwatkowe, a te również (jako pochodna mleka) nie wpływa rewelacyjnie na cerę :)

Merfi, sugerujesz, że nabiał źle wpływa na cerę? Wypowiesz się coś o tym szerzej? Bo już jakiś czas męczę się z trądzikiem, który pojawia mi się jedynie na brodzie :/

• 0

Ambu

Ambu

Advanced Member

• Bywalec
  • 201 postów

Merfi, sugerujesz, że nabiał źle wpływa na cerę? Wypowiesz się coś o tym szerzej? Bo już jakiś czas męczę się z trądzikiem, który pojawia mi się jedynie na brodzie :/

Jeżeli jest to punktowe to prawdopodobnie zmiany bakteryjne. Polecam wizytę u dermatologa.

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Oczywiście, że źle wpływa na cerę. Odstaw produkty mleczne całkowicie na 3-4 tygodnie to się przekonasz :) Potem wprowadź masło i śmietanę, a jak trądzik nie wróci to i sery żółte podpuszczkowe i będzie git :)

PS. Oczywiście zakładam, że nie jesz propduktów zbożowych, cukrowych, wysoko przetworzonych i nie żresz żadnych supli?
  • 0

warrumin

warrumin

Advanced Member

• Użytkownik
  • 195 postów
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie :P Wszystkie produkty mleczne, włączając w to masło? :( Czyli zostaje mi smalec do smażenia?
  • 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk
Jeśli chcesz się przekonać o tym czy u Ciebie to właśnie nabiał powoduje problemy z cerą, o których piszesz, to proponuję jednak odstawić cały nabiał. Efekty powinny być już widoczne po pierwszym tygodniu. Masło zawiera bardzo mało białek mlecznych bo to głównie tłuszcz ale jednak coś tam ma więc dlatego proponuję je też wyłączyć, a potem wprowadzić ponownie. Co to jest 3-4 tygodnie w stosunku do braku komfortu związanego z brzydką cerą? :) Oczywiście to tylko moja propozycja i zawsze możesz ją olać ;)
  • 1

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

W międzyczasie możesz skoczyć do dermatologa, może również nieco Cię nakieruje. 

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk
Raczej wciśnie mu jakąś super maść na antybiotyku albo innym sterydzie 😂 Ja bym poszedł do dermatologa jeśli to naprawdę byłaby ostateczność. Ale to ja :) Pierw wolałbym sprawdzić naturalne opcje.
  • 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

Merfi ma racje, rownie dobrze zamiast do dermatologa mozna isc do kosmetyczki, zeby dala jakis dobry puder kryjacy. Ten sam efekt, krosty nie widac ale nie jest wyleczona.

Zacytuje to co juz tutaj nieraz pisalem, choc to pewnie wolanie na puszczy. Kulturystyka wypromowala szkodliwe postawy i rozumienie tematu.

Max Bürger w Biomorfozie (PZWL Warszawa, 1965, str. 97.) pisze tak:
"Im wiecej czlowiek spozywa bialka, tym szybciej sie starzeje i tym krocej zyje. Objawy przekwitania i przedwczesnego starzenia wystepują u Kirgizow z okolic Omska juz w wieku 30-32 lat. Ludzie ci odzywiali sie wyłacznie chudym miesem, a skutkiem tego jest wysokie spozycie bialka."

Użytkownik Salute! edytował ten post 29 maja 2017 - 17:51

• 0

warrumin

warrumin

Advanced Member

• Użytkownik
  • 195 postów
To białko to a propo trądziku czy suplementów białkowych? Salute, wiem, że ty jesteś zwolennikiem nabiału. Poza tym masz dużą wiedzę na temat żywienia. Co sądzisz o odstawieniu nabiału? Chciałbym poznać twoją opinię.
Dzięki merfi za nakierowanie. Dwa tygodnie to oczywiście nic i odstawie nabiał na taki czas. Zobaczymy co z tego będzie. Też jestem zwolennikiem "leczenia przez odżywianie" :)
  • 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

Ja jem nabial normalnie, tzn jak mam ochote. Ale jezeli chcesz sprobowac to mozesz odstawic i zobaczyc co sie dzieje, nic ci to nie zaszkodzi. Moze masz jakas "nietolerancje" popularnie dzisiaj zwana "alergia":albo "nieszczenym jelitem".

Przynajmniej bedziesz wiedzial na czym stoisz.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych