Ja zacznę pierwszy: moje cele siłowe są następujące:
* pompka na jednej rece
* podciaganie w poziomce
* idealny pistolet
Bardziej życiowe to:
W końcu zacząć sie lepiej uczyć

A jakie są wasze cele noworoczne ?

Nasze strony:
Hmm ostatnio zmieniłem trening na 50/50 ciężary/kali także u mnie będzie tak;
100kg na płaskiej
150 martwy
perfekcyjne stanie na rękach
wolne hspu
MU z jakimś solidnym obciążeniem
+ parę nowych elementów gimnastycznych np wymyk na kółkach albo wspieranie wychwytem do poziomki
Z życiowych skończyć studia i się obronić bo właśnie jestem na ostatnim roku
No wiadomo, że jak tyle nie będzie to się nie załamie ale myślę, że realne jest dojść blisko tego poziomu ; ) Sprawdzałem w tym tyg i aktualnie jest 65 płaska i 90 martwy przy wadze 67. Z tym, że są to wyniki osiągnięte tylko treningiem z masą ciała. Żelastwem rzucałem ostatnio z 3 lata temu, także myślę że jak mięśnie dostaną teraz pierwszy raz zewnętrzny bodziec to przynajmniej na początku progres będzie szybki
W 2016 roku chcę :
- opanować wolne stanie na rękach
- nauczyć się muscle up
- i tak już bardziej długodystansowo podciąganie na jednej ręce
Myślę, że dwa pierwsze cele są jak najbardziej w moim zasięgu. Podciąganie jeszcze będę długo katować. Najpierw chcę dojść do 6x8 w zwykłych podciągnięciach.
Drugi rok z kalisteniką czas zacząć
Ja się wezmę za fronta, ale tak z głową. Póki co już coś probuję i progresja jest więc mam nadzieję na dobry efekt I 5 pompek w staniu na rękach to by było coś (póki co bareczki to u mnie słaby punkt, nie mogę osiągnąć 1 minuty w staniu przy ścianie), napewno będę coś zmieniał jeśli chodzi o trening barków bo progress słaby. Powodzenia innym życzę!
Cele na 2016
#1 6 minutowe pompki i przysiady,podciągnięcia oraz wznosy nóg na drążku
#2 10 min powolnego,swobodnego i zrelaksowanego spidercrawl w przód i w tył
#3 parkour trip w 4 miejsca w Polsce
Chcę w tym roku poświęcić sie budowaniu siły mentalnej aniżeli fizycznej straszną moc mają te ćwiczenia.
A takie poza treningowe no to praca w kuchni wegańskiej
Pozdro
Co do mnie:
1. Dipy+ 60 kg
2. Wolny Muscle up
3. Kuki push up
4. 170 kg w martwym ciągu sumo
5. 120 kg w wyciskaniu na ławce płaskiej
6. 130 kg w przysiadzie pełnym
To chyba wszystko. Podobnie jak kolega wyżej około 50 % moich ćwiczeń to kali, pozostałe 50 % to wolne ciężary dlatego mam takie, a nie inne cele na przyszły rok .
Użytkownik Razzor edytował ten post 23 grudnia 2015 - 22:28
Użytkownik Mateusz01 edytował ten post 24 grudnia 2015 - 10:01
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych