W sile nóg i lędźwi również progresowałem, chociaż dzisiaj nie czułem się za dobrze dałem radę wykonać więcej powtórzeń! Tak wyglądał mój dzisiejszy trening:
Zaloguj się Zarejestruj się
Dziennik treningowy - prosto do celu
Napisano 16 listopada 2015 - 20:25
Sprinty miałem zawarte w moim planie odkąd korzystam z tego planu. Postanowiłem je dodać do podstawowych ćwiczeń na nogi, ponieważ po prostu czułem że ich potrzebuję, moja siła była duża, a biegałem dosyć wolno, teraz dzięki sprintom kondycja i szybkość znacznie się poprawia, więc będę je dalej wykonywał.
Jak zwykle dzisiaj trening pleców i bicepsów, czyli 4 rodzaje podciągnięć. Kolejny tydzień, znowu progresja, podciąganie to moje ulubione ćwiczenie i pewnie nie raz o tym wspominałem. Jeżeli dalej progres będzie się tak stale zwiększał za 3 tygodnie będę już wykonywał 4 ćwiczenia w 6 seriach po 10 powtórzeń co już moim zdaniem jest niezłym wynikiem nawet biorąc pod uwagę moją niewielką masę ciała. Mój dzisiejszy trening:
Czas treningu pozostał bez zmian, czyli trening nadal trwa mniej więcej godzinę.
Użytkownik Mateusz01 edytował ten post 16 listopada 2015 - 20:33
Napisano 16 listopada 2015 - 23:48
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Napisano 23 listopada 2015 - 21:43
Witam ponownie, przez ostatnie kilka dni znów miałem mało czasu aby napisać o swoich treningach i progresie jaki poczyniłem w stosunku do poprzedniego tygodnia, ale oczywiście na treningi jak zwykle czas znalazłem. Opiszę teraz tylko same konkrety, czyli wstawię treningi które wykonałem żebyście mogli zobaczyć że progres ciągle jest i utrzymuje się na stałym tempie.
Środa
Czwartek
Piątek
Fun day
Dzisiaj poniedziałek i znowu progres w podciąganiu, wykonuję już 4 pierwsze serie w każdym ćwiczeniu po 10 powtórzeń, a pozostałe 2 serie po 9, więc znowu progresowałem tak jak co tydzień. Cały trening:
Napisano 30 listopada 2015 - 20:22
Wszystkie treningi do tej pory się odbywały zgodnie z planem i progresuję w każdym z nich tak jak sobie założyłem, ale nie mam czasu na wpisywanie tutaj co w danym dniu trenowałem, czas na trening mam zawsze, ale niestety tylko na trening. Dzisiaj poniedziałek i podciąganie, wykonuję już 5x10, 1x19 w czterech ćwiczeniach, więc progres nadal jest.
Czas treningu nadal bez zmian, czyli około godzina. Jeżeli progres będzie dalej szedł w tym tempie to za 13 tygodni zacznę dodawać obciążenie do treningu, na początek będzie to raczej niewiele, myślę że 10-15 kg. ale z czasem mam zamiar dojść do 30-40 kg. z niezmienioną liczbą powtórzeń. To cel długoterminowy, ale każdy ma jakieś marzenia, ja wierzę, że mi się uda. Powodzenia w treningach!
Napisano 22 grudnia 2015 - 22:07
Trochę mnie tutaj nie było, ale oczywiście treningi odbywały się bez żadnych przerw i ze stałą progresją. Gdy tylko zrobi się cieplej będę zmieniał plan treningowy, który już sobie przygotowałem. Zmieniam plan, aby przyrosty siły były większe i żebym przyzwyczajał się powoli do treningu z ciężarami, bo od początku mojej przygody z kalisteniką to właśnie dodawanie ciężaru do ćwiczeń kalistenicznych było moim celem. Dzisiaj chciałem zobaczyć z jakim maksymalnie ciężarem wykonam pompkę na poręczach (co robi ciekawość z człowiekiem ), gdy zakładałem ten dziennik mój maks. to było 22,5 kg., a dzisiaj było to 30 kg i czuję, że spokojnie mógłbym jeszcze 5 kg. dołożyć, bo z tą 30 zrobiłem 2 powtórzenia. Jest to moim zdaniem ogromny progres jak na 2 miesiące różnicy, zwłaszcza że nigdy nie używałem obciążenia w treningach wykonywałem tylko takie treningi jak tutaj widać. Czuję, że gdy zacznę ćwiczyć bardziej na siłę dzięki treningom z obciążeniem mój progres siłowy będzie się znacznie zwiększał.
Dziennik zacznę uzupełniać moimi treningami dopiero jak zrobi się cieplej i będę już zmieniał plan, wtedy będzie ciekawiej wam czytać o moich dalszych postępach (wybaczcie za to samouwielbienie, ale jestem bardzo zadowolony z takich efektów ).
Napisano 13 lutego 2016 - 14:06
Postanowiłem założyć nowy dziennik w którym wszystko będzie przejrzyście opisane nie tak jak tutaj, będę się w nim starał umieszczać podsumowania całego tygodnia i dzielił się swoimi postępami. Nowy dziennik dostępny pod tym linkiem - http://kalistenikapo...wy-na-rok-2016/
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: dziennik, amator, początkujący
Trening →
Dzienniki postępu →
Dziennik zeto88 - Plan Bar Brothers GroningenNapisany przez zeto88 , 29 kwi 2018 bar brothers, zeto, groningen i 2 więcej |
|
||
Trening →
Dzienniki postępu →
Pamiętnik walki z samym sobą ~ by Bueno.Napisany przez Bueno , 20 cze 2017 Bueno, dziennik, walka, samym i 1 więcej |
|
||
Trening →
Dzienniki postępu →
Dziennik treningowy na rok 2017Napisany przez iamtheweakone , 28 gru 2016 dziennik, treningowy, na, rok i 6 więcej |
|
||
Trening →
Odżywianie →
Szczupła sylwetka, jak to osiągnać ?Napisany przez Jinxman , 25 lis 2016 dieta, odchudzanie, trening i 3 więcej |
|
||
Trening →
Plany treningowe →
Plan treningowy - przygotowanie ogólneNapisany przez gandi , 14 wrz 2016 plan, skazany na trening i 1 więcej |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych